Навчання у коледжі Любешова, в якому обвалилась стіна, розпочнеться вчасно

Навчання у коледжі Любешова, в якому обвалилась стіна, розпочнеться вчасно
Волинський коледж, який постраждав внаслідок обвалу стіни, вчасно розпочне навчання.

Нагадаємо, у Любешові трапилася надзвичайна ситуація: обвалилася частина однієї зі стін 4-поверхового навчального приміщення Любешівського технічного коледжу ЛНТУ. До сьогодні обвали не розбирають, а дах продовжує небезпечно обвисати, - пише Нове життя.

Протягом цього тижня на території навчального закладу працювали експерти, котрі вивчали масштабність аварії, її наслідки, з’ясовували причини обвалу стіни та чи є загроза подальшої руйнації будівлі.

Засідала відповідна експертна комісія, до складу якої із коледжу входять заступник директора з навчально-виробничої роботи, викладач спецдисциплін Анатолій Хомич та інженер з охорони праці Ігор Бартошик. І, як повідомила голова цієї комісії Валентина Галущак, результати та офіційні висновки будуть оголошені протягом 5-ти денного терміну.

І серед найпоширеніших питань, яке обговорювалось - те, чи розпочнеться вчасно у Любешівському коледжі навчання.

Користуючись тим, що разом із експертною комісією у Любешів прибув , ми попросили його прокоментувати нашим читачам цю проблему:
"На сьогоднішній день ми проаналізували ситуацію і зробили висновок, що навчальний процес не зірветься та розпочнеться вчасно, тобто першого вересня. Основний елемент навчання проходитиме у гуртожитку. Адже там є пристосовані для цього приміщення, які я вже оглянув. Також навчальний процес, напевно, відбуватиметься у дві зміни", - зазначив ректор Луцького національного університету Петро Савчук.

Крім того, як повідомив Петро Петрович, наразі проводиться розслідування для вияснення відповідальних осіб та міри відповідальності.

«І вже залежно від того, хто порушив, я прийматиму відповідні рішення», - зазначив ректор ЛНТУ.

Петро Савчук водночас повідомив, що луцька будівельна компанія попередньо надала висновок про те, що аварійне приміщення коледжу підлягає відновленню, а не зносу. До речі, побудоване воно у 1974 році.

Наразі ж місце обвалу залишається небезпечною зоною, а до тієї частини приміщення коледжу, де трапилася аварія, вхід перекритий.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тому ректору тільки аби зі всіма розбиратися та хабарі брати! Кошти треба щоб йшли на справу, а не в кармані Петра осідали! От вам і результат, скоро вже і в ЛНТУ буде все валитися з таким горе ректором!
Відповісти
Останні новини
Навчання у коледжі Любешова, в якому обвалилась стіна, розпочнеться вчасно
20 серпень, 2017, 16:27