Столяр хоче забрати в мисливців Волині 820 тисяч гектарів угідь

Столяр хоче забрати в мисливців Волині 820 тисяч гектарів угідь
Директор КП «Волиньприродресурс», депутат Волиньради Василь Столяр (на фото) ініціював процес, результатом якого стане те, що в мисливців заберуть 820 тисяч гектарів угідь.

Відповідний проект рішення опублікований на сайті облради.

31 серпня під час засідання "регламентної" комісії ради Василь Столяр це питання зняв з обговорення та сказав, що на найближчій сесії його розглядати не будуть.

Питання зняли через тиск громадськості, а саме районних та обласного товариств мисливців та рибалок (далі - УТМР). Всі спілки надіслали листи до голови облради, укропівця Ігоря Палиці з критикою цієї ініціативи. Вони нагадують, що ці угіддя обласна рада передала їм 1997 році строком на 25 років.

Також зазначають, що виконують всі умови договорів з облрадою, а всі претензії Столяра є надуманими. Крім того додають, що контролюючі органи не фіксували порушень природоохоронного законодавства на угіддях УТМР.

"Вважаємо ініціативу комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів Волинської обласної ради припинення права користування мисливськими угіддями... спробою чергового перерозподілу мисливських угідь між приватними структурами та місцевими олігархами", - кажуть автори звернень.

Депутат Волиньради Костянтин Зінкевич підтримує зняття цього питання. Мовляв, тут явно прослідковувалися наміри великого "дєрібана".

"Але ж і до мисливців та рибалок є питання. По-перше, потрібно усунути документальні недоліки, на які вказала комісія законності. А, по-друге, наприклад очільники Луцького та Іваничівського УТМР написали не звернення, а якісь прям "чєлобітниє", де зізнаються в любові Палиці, "УКРОПу", фонду Палиці і т. д. (див. малюнок нижче, ред.)

Хлопці, схаменіться! Ви тут замовляєте собі "баріна" і просите права "поцілувати" його у будь-яке місце, яке вкаже "барін". То ж ви дорослі, і маєте розуміти, що ви просите- дотримання справедливості чи "баріна". Усі політичні сили вас підтримують, шановні мисливці. Але ж коли просите "баріна", і коли він з'явиться у вас, то тоді про справедливість і не мрійте", - мовив Зінкевич.

Лист від Луцької районної спілки
Лист від Луцької районної спілки
Лист від Луцької районної спілки
Лист від Луцької районної спілки
Лист від Іваничівської районної спілки
Лист від Іваничівської районної спілки
Лист від Іваничівської районної спілки
Лист від Іваничівської районної спілки

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Брехня!Не 820 тис га,а тільки 790 тис.)))
Відповісти