У Луцьку атовець-луганчанин за сумнівними документами планує отримати квартиру, - ЗМІ

У Луцьку атовець-луганчанин за сумнівними документами планує отримати квартиру, - ЗМІ
У Луцьку планують надати співфінансування на придбання житла корінному луганчанину за сумнівними документами учасника АТО.

Про це пише ВАР.

Відповідно до Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу у зв’язку з мобілізацією для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців було створено окрему чергу.

До неї потрапив і такий собі Василь Король, який називає себе офіцером ЗСУ та старшим лейтенантом батальйону «АЙДАР».

Журналістам «Волинського агентства розслідувань» стало відомо, що на останньому засіданні комісії було прийнято рішення про виділення йому великої суми коштів на придбання житла. На сайті Луцької міської ради також розміщено проект рішення, підготовлений виконавчому комітету для розгляду на черговому засіданні.

Відомо, що Василь Король претендує на отримання майже мільйона гривень, однак пакет документів, який він подав до комісії для участі у програмі, викликає багато питань і сумнівів. Майже всі довідки і клопотання підписані та завірені фіктивними печатками та подані від неперевірених людей і громадських організацій.

Сам Василь Король – уродженець селища Новоайдар Луганської області.

Чоловік 27 років пропрацював шахтарем, а у 2014-му, як переконує сам, пішов добровольцем у батальйон «АЙДАР». Також чоловік розповідає, що був першим комендантом селища Новоайдар, є командиром 1 взводу роти охорони і має звання старшого лейтенанта. Та досить часто він позиціонує себе як контррозвідник.

Наразі він тимчасово мешкає із сім’єю в Ковелі та часто навідується до Луцька, де активно бере участь у різних громадських заходах. Свого часу навіть був радником голови Ковельської райради Андрія Броїла.

Серед документів, які він подав для отримання житла, клопотання від голови Новоайдарської райради, командирів ВЧ польова пошта В2950 і навіть Верховного отамана та генерала козацтва в Луганській області.

Разом із тим виявилося, що Василь Король є головою ГО «Айдар для інвалідів війни, ЗСУ та АТО». Зокрема, у пакеті документів лежить звернення до комісії з житлових питань при Луцькому міськвиконкомі, у якому він клопоче про виділення коштів на житло самому собі. Завірена вона окремою печаткою громадської організації з символом батальйону «АЙДАР» – совою.


Окрім цього, ще в жовтні минулого року нині покійному міському голові Луцька Миколі Романюку надійшов лист від голови Новоайдарської районної ради Германа Звєрєва. Він настійливо просив мера виділити позачергово житло офіцеру ЗСУ Василю Королю. Герман Звєрєв розповів, що саме завдяки йому було звільнено Новоайдарський район та місто Щастя від проросійських бойовиків і саме Василь Король першим прийняв бій з проросійськими найманцями у травні 2014 року.

Він також зауважує, що боєць мав постійне помешкання у місті Лисичанську, але воно зруйноване під час бойових дій і не придатне до проживання. Тож він з Новоайдарівська просив луцьку владу забезпечити Василя Короля житлом позачергово.


Також за цього чоловіка неабияк клопотав минулого року і сам Верховний отаман КТ «Академія козацтва» в Луганській області, Генерал козацтва та учасник бойових дій Віктор Ткаченко. Він зокрема повідав, що Василь Король є ще й генерал-хорунжим українського козацтва і саме він нейтралізував банду диверсантів священика Московського патріархату.


Також серед документів є і звернення Командира роти вогневої підтримки ВЧ польова пошта В2950, молодшого лейтенанта І.О. Радченко та командира військової частини В 2950 капітана М.В. Петрушина. Лист під № 03727 був надісланий під титульою «шапочою» Міністерства оборони Луцькому міському голові Миколі Романюку ще минулоріч. У листі в довільній формі розповідається про бойовий шлях Василя Короля та всі його здобутки впродовж 2014-2015 років.

Найбільший подив викликає те, що завірено документ печаткою без тризубу, а знову ж таки з симолічним логотипом – совою. Та ще незрозуміліше є те, чому на печатці вказано два різні номери військови частин – В2950 та В0624, адже зміна та привоєння нового номеру польової пошти відбулось ще у січні 2015 року. Тож старий номер не дійсний. Тим не менше, тут на печатці їх аж два.


У той час, як усі державні органи влади, а тим паче Міноборони, мають єдино встановлений вид мокрих печаток із реєстраційним органом та повною назвою структурного підрозділу, однак аж ніяк не з совою. Саме цей птах є символом батальйону «АЙДАР», однак є лише елементом логотипу, який використовують на шевронах, прапорах та інших розпізнавальних знаках. Натомість усі державні органи влади на печатках мають головний символ України – тризуб.

Тож виходить, що Василь Король жив у місті Новоайдар Луганської області, мав житло в Лисичанську, нині мешкає у Ковелі, а квартиру купує Луцьку за кошти місцевого бюджету.

Ми спробували з’ясувати щось про бойовий шлях Василя Короля у його побратимів, однак виявилось, що бійці батальону «АЙДАР», які штурмували населені пункти у 2014 році, нічого не знають. Іншої інформації щодо бойових зіткнень за участі Василя Короля також більше ніде немає.

Слід також відзначити, що, зі слів бійців, комендатури в Новоайдарі не було, осільки, як мінімум, не було жодного наказу про її формування. Із цього випливає, що у Василя Короля три різні посади – старший лейтенант і командир охорони, то перший комендант селища Новоайдар, то контррозвідник.

Такою інформацією повинен володіти Ігор Рицко, адже саме він був начальником штабу батальйону «АЙДАР» у часи, коли воював Василь Король.

Також у документах спливає прізвище Ігоря Радченка, який своїми злочинами дискредитував батальйон «АЙДАР». Щодо нього наразі порушено декілька кримінальних справ і саме минулого року діяння Радченка та Лихоліта стали відомі загалу. Тим не менше, Василь Король активно залучається його підтримкою і навіть подає від нього клопотання.

Такі документи і розповіді бійців батальйону «АЙДАР» про Василя Короля викликають багато сумнівів, адже так і не зрозуміло, на яких підставах він отримає 1 мільйон гривень на придбання житла у Луцьку.

І це в той час, коли у міському бюджеті не вистачає коштів на житло всім інвалідам АТО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Житло по цій програмі, я вважаю, потрібно давати в першу чергу справжнім учасникам бойових дій, які дійсно не забезпечені житлом і повинні знімати квартири, тобто, в силу обставин, проживають в зйомних квартирах і ,відповідно, оплачують їх, ледь при допомозі родичів зводячи кінці з кінцями.
Відповісти
Про який мільйон йдеться?

- "Відомо, що Василь Король претендує на отримання майже мільйона гривень"

При розрахунку сума не перевищує 500 тис., 2 частину коштів участник програми вносить сам.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку атовець-луганчанин за сумнівними документами планує отримати квартиру, - ЗМІ
04 вересень, 2017, 12:40