Створення курорту на Шацьких озерах схвалили в уряді

Створення курорту на Шацьких озерах схвалили в уряді
У рамках Всеукраїнського форуму з питань розвитку курортів та рекреації, який відбувся на Волині 5-6 серпня, гості побували на Шацьких озерах, де планують створити курортну зону державної ваги.

Про це пише Район. Шацьк.

Серед учасників – представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, наукові співробітники, фахівці профільних структур та управлінь та керівники органів місцевого самоврядування.

Голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик на початку засідання наголосив, що Волинь має потужний потенціал розвитку, зокрема у сфері рекреації.

«Ми звернулись до Уряду з ініціативою та проханням вивчити можливості і надати Шацькому району статусу курорт державного значення. Це дуже велика відповідальність і честь, якщо у процесі довготривалої роботи буде прийняте позитивне рішення», – відзначив очільник ОДА.

Як повідомила на форумі директор департаменту туризму Віталіна Мартиновська, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України схвалює ініціативу створення курорту державної ваги на Шацьких озерах та готове допомагати у процесі роботи.

Під час форуму присутні мали можливість поділитись власним досвідом роботи у сфері туризму та обговорити важливі моменти у підготовці та створенні майбутнього інфраструктурного проекту.

6 вересня, учасники заходу побували безпосередньо в тому місці, де реалізовуватиметься проект «Курорт Шацьк», тобто на Шацьких озерах. Найперше побували в санаторії «Лісова пісня».

До речі, саме на території здравниці є свердловина, завдяки якій на глибині 1252 метри виявлено мінеральну воду. Співробітники Українського науково-дослідного інституту медичної реабілітації та курортології МОЗ України на даний час уже зробили польові дослідження підземних вод цієї свердловини, а 7-го вересня відібрані зразки уже відправились з експедицією до Одеси . Результатом аналізу через деякий час стане медичний бальнеологічний висновок та інструкція щодо використання мінеральних вод у лікувальній практиці курорту Шацьких озер.

Учасники форуму побували на пляжі озера Пісочне, для них також провели екскурсію лікувальними відділеннями санаторію, а у фітобарі пригостили всіх ароматним трав’яним чаєм з медом.

Далі маршрут поважних гостей проліг до перлини Волині і України – озера Світязь. Директор департаменту інфраструктури і туризму Волинської ОДА Іван Мирка показав усім територію біля озера, яка є частиною проекту «Курорт Шацьк».

Придорожню зону відпочинку в районі урочища «Куточок рибалки», на даний час – невпорядковану, необлаштовану і некомфортну для відпочинку, з хаотичним паркуванням транспорту вже цього року почнуть перетворювати на сучасну набережну.

«В області відбувається експеримент щодо використання коштів з митниці на дороги. Тобто якщо ми виконаємо завдання ДФС, половина надходжень волинської митниці піде на ремонт і будівництво доріг. Проект, який вартує понад 20 мільйонів гривень, передбачатиме будівництво при дорозі парапету, пішохідної зони, велодоріжки, сучасного освітлення і місця для паркування автомобілів. На даний час голова Волинської ОДА, Укравтодор та комісія Верховної Ради з питань бюджету затвердили проект будівництва світязької набережної. І вже в цьому році ми плануємо освоїти 9 мільйонів гривень на цей проект», - зазначив Мирка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Створення курорту на Шацьких озерах схвалили в уряді
08 вересень, 2017, 16:24
У Луцьку горів балкон
08 вересень, 2017, 16:10