Нардеп Ігор Лапін розповів, чи можливе голосування за реінтеграцію Донбасу

Нардеп Ігор Лапін розповів, чи можливе голосування за реінтеграцію Донбасу
Нардеп Ігор Лапін розповів чи можливе голосування за реінтеграцію Донбасу. В жовтні цього року закон про реінтеграцію Донбасу має бути ухвалений як невідкладний.

Про це говорили в студії телеканалу «112.UA» разом з народний депутатом України Ігорем Лапіним.

Нардеп вважає, що перш ніж говорити про проект закону, а тим більше голосувати, потрібно побачити текст, оскільки окрім окремих тез, які з’являлись в інформаційному просторі, ніхто самого законопроекту не бачив.

На думку Лапіна, під головною тезою законопроекту «визнати Росію агресором» можуть «впихнути» і вибори на Донбасі чи особливий статус окремих територій.

«Якщо в цьому законопроекті закріплюється теза, що Росія — це країна-агресор, і що встановлена нею влада на наших територіях є окупаційною, тоді питання, чому не голосуємо закон про заборону колабораціонізму, тобто про покарання за співпрацю з окупантом. Що будемо робити з тими сєпарами, які реально є? Ми не говоримо про вчителів, медиків, ми говоримо про колаборантів, тобто тих хто іменем ДНР пішов творити судочинство. Рано чи пізно війна закінчиться, і що ми тоді пред’явимо сепаратистам?», - зауважив нардеп.

Не погоджується Ігор Лапін і з назвою законопроекту. Адже закон про реінтеграцію передбачає процес інтеграції території, їх повернення в державу. Натомість закон про деокупацію передбачав би спочатку зайти на окуповану територію, а потім вже думати як їх повернути. Адже повертаємо не лише території, повернути треба людей. А настрої там неоднозначні.

Тому нардеп вважає, що при розгляді законопроекту буде велика дискусія, бо сам законопроект потрібно «вичистити», аби він відображав настрої та інтереси України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
проголосує за інтеграцію! Відповідати не буде...
Відповісти
Останні новини
Нардеп Ігор Лапін розповів, чи можливе голосування за реінтеграцію Донбасу
03 жовтень, 2017, 19:31