У Луцьку батьків школярів-прогульників можуть позбавити батьківських прав

У Луцьку батьків школярів-прогульників можуть позбавити батьківських прав
Батькам, чия дитина без поважних причин не відвідувала школу протягом десяти днів, варто чекати працівників поліції та служби у справах дітей.

У постанові Кабміну № 684 від 13.09.2017 йдеться про відповідальність батьків, які не охопили навчанням своє чадо. Справа може дійти навіть до позбавлення батьківських прав, - пише Конкурент.

Проте пояснити відсутність дитини у школі можна за допомогою медичної довідки, письмового пояснення батьків (опікунів) або самого учня, якщо він повнолітній.

Чи насправді все так серйозно та чи траплялися подібні випадки із луцькими школярами, розповів начальник служби у справах дітей Луцької міської ради Федір Шульган.

"Станом на 29 вересня було у нас таких четверо дітей. Школа одразу повідомляє управління освіти, а управління освіти повідомляє у службу у справах дітей", – пояснив начальник.

Щодо залучення поліції у такі "сімейно-шкільні" справи, то він повідомив, що поліція не має повноважень і відповідальності за те, що батьки не охопили навчанням дітей.

"Все зводиться до проведення виховної роботи із такими батьками. Можна до адміністративної відповідальності притягнути за ухилення від виховання та утримання дитини. Але тільки за те, що діти не відвідують школу, притягнути до відповідальності надзвичайно складно. Ми маємо один випадок, що дитина тринадцяти років була не охоплена навчанням. Стосовно цього подавали до суду про позбавлення батьківських прав, і суд двічі відмовив. Тобто фактично правовими методами не можна заставити батьків це зробити, на жаль", – зауважив Шульган.

Серед основних дій, які застосовують до батьків, діти яких прогулюють уроки, – це бесіди.

"Сьогодні у батьків є різні підходи до навчання, до виховання, дехто займається самоосвітою. Слава Богу, що такі випадки поодинокі, але вплинути на це, на жаль, складно", – підсумував начальник служби у справах дітей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку батьків школярів-прогульників можуть позбавити батьківських прав
04 жовтень, 2017, 14:33