У Рівненській громаді за 22 депутатські мандати позмагається 81 кандидат

У Рівненській громаді за 22 депутатські мандати позмагається 81 кандидат
Рівненська сільська виборча комісія об’єднаної територіальної громади зареєструвала 81 кандидата у депутати до відповідної селищної ради та 2 кандидати на посаду Рівненського сільського голови ОТГ.

Про це стало відомо Громадянській мережі ОПОРА у понеділок, 9 жовтня.

На посаду сільського голови Рівненської селищної ради об’єднаної територіальної громади зареєстровано 2 кандидатів.

Зокрема, відповідно до Постанови Рівненської сільської виборчої комісії «Про реєстрацію кандидатів на посаду Рівненського сільського голови об’єднаної територіальної громади» від 5 жовтня 2017 р. для участі у виборах Рівненського сільського голови ОТГ зареєстровано: кандидата-самовисуванця Бондарук Ольгу Миколаївну та кандидата, висунутого політичною партією «Блок Петра Порошенка «Солідарність», Крижука Володимира Васильовича.

Брати участь у перших виборах до Рівненської сільської ради ОТГ, які відбудуться 29 жовтня 2017 р., виявили бажання 11 кандидатів-самовисуванців та 70 кандидатів, висунутих політичними партіями: «Українське об’єднання патріотів «УКРОП», Аграрна партія України, ВО «Батьківщина», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Розумна сила» та ВО «Свобода».

Громадянська мережа ОПОРА також проаналізувала кандидатів відповідно до одномандатних виборчих округів, у яких вони виявили бажання брати участь у виборах. Зокрема, найбільше кандидатів зареєстровано в одномандатних виборчих округах № 1-2, № 7, № 9, № 13, № 16 та № 20 – по 5 осіб, найменше кандидатів (по 2 особа) – у виборчих округах № 2, № 11, № 14 та № 18.

В інших округах виявили бажання балотуватись: по 3 кандидати – в ОВО № 3, № 6, № 19 та № 21-22; по 4 кандидати – в ОВО № 4, № 8, № 12, № 15 та № 17.

Нагадаємо, що відповідно до ч. 9 ст. 41 Закону України «Про місцеві вибори» територіальна виборча комісія не пізніш як на третій день з дня прийняття документів, зазначених у частині першій статті 38 цього Закону, але не пізніш як за 23 дні до дня голосування приймає рішення про реєстрацію кандидатів у депутати або про відмову в реєстрації кандидата (кандидатів), включених до виборчого списку кандидатів у депутати.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Рівненській громаді за 22 депутатські мандати позмагається 81 кандидат
09 жовтень, 2017, 19:14