Судова реформа: хто може втратити роботу

Судова реформа: хто може втратити роботу
Закон передбачає, що помічники суддів до оновленого Верховного Суду обиратися через конкурс не будуть, а суддя самостійно вносить подання на призначення помічника.

Майже 1,5 тисячі держслужбовців можуть залишитися без роботи внаслідок ліквідації Вищих спеціалізованих судів і створення нової структури – Верховного суду, - повідомляє 5 канал.

Так, частина службовців зможе продовжити роботу в апараті оновленої вищої інстанції, але на конкурсній основі. А ось помічники суддів до оновленого Верховного Суду обиратися через конкурс не будуть. Це передбачає закон.

Суддя вносить подання на призначення помічника самостійно. За думкою експертів, це може створити певні корупційні ризики. Вони пропонують обирати помічників на конкурсній основі і визначити їх чітку кількість. Про це йшлося на експертному обговоренні "Коли в Україні запрацює новий Верховний Суд".

"Помічники зараз не є держслужбовцями. І по факту, судді у нас самі будуть обирати помічників, що не мінімізує корупційні ризики. Прозорий конкурс не відбуватиметься. Це велика проблема", – каже юрист громадської організації Transparency International Максим Костецький.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя рекомендувала на посади суддів до вищої судової інстанції 111 кандидатів. Фінальний список прізвищ був оголошений 29 вересня. Попри негативні висновки Громадської ради доброчесності, до нього потрапили 25 прізвищ суддів із сумнівною репутацією. Кінцеве рішення про їх призначення має прийняти Президент України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ця "ганьба" в мантіях з їх недолугими рішеннями продається навіть за 300 зелених...
Відповісти
Останні новини
Судова реформа: хто може втратити роботу
13 жовтень, 2017, 21:20