Конфліктна ситуація: громада на Волині не знає, до кого приєднатись

Конфліктна ситуація: громада на Волині не знає, до кого приєднатись
У Іваничівському районі лишалося півкроку до завершення об’єднання в громади, адже лише три сільради не увійшли до ОТГ.

Про це інформує Волинське регіональне відділення Асоціації міст України.

Одна з них Луковичівська, до якої входять села Луковичі, Бужковичі, Орищі, ніяк не може визначитися до кого приєднатися до Зимненської чи Павлівської ОТГ, бо в Іваничівській їм уже відмовили.

Процес зайшов у глухий кут: апарат сільради і частина жителів хочуть до Зимного, а решта до Павлівки. Втім, якщо селяни порозуміються, на них чекає інша проблема, адже коли депутати 2015 року не захотіли, щоб Луковичівська сільська рада увійшла до складу Павлівської ОТГ, як передбачав Перспективний план формування територій громад Волинської області, сільраду звідти виключили.

Тож, щоб допомогти їм знайти спільну мову, з інфопунктом до Луковичів приїхали консультанти Асоціації міст України Василь Гром, Валентин Малиновський, Анатолій Банера і виконавчий директор Волинського регіонального відділення АМУ Богдан Самойленко.

Консультант з правових питань Валентин Малиновський пояснив присутнім механізм процесу приєднання сільради до вже існуючих, процес повернення Луковичівської сільради до перспективного плану, адже без цього стати частиною якоїсь ОТГ не можливо. Малиновський також вказав на те, скільки громада втратила свого часу відмовившись від об’єднання і зволікаючи втрачає досі.

Після зустрічі дійшли висновку, що таки справді, процес приєднання потрібно розпочати з початку, організувавши його без порушень, відповідно до букви закону і розпочати все з громадських слухань.

Щодо цього сільський голова Михайло Бойчук хоч великого ентузіазму і не виказав, мовляв навряд чи вдасться зібрати багато людей на слухання, але запевнив, що зробить усе, як скаже громада.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Конфліктна ситуація: громада на Волині не знає, до кого приєднатись
20 жовтень, 2017, 10:45