Додати запис

Кого дуримо?

В міськвиконком звернулись перевізники із вимогою підвищити проїзд в автобусах міських маршрутках до 3-х гривень, мотивуючи ростом цін пального з 17 грн./л до 20 грн./л та комплектуючих.
Дійсно згідний, що це важливий фактор і проблеми перевізників мають бути почитуми.
Але мене насторожує обгрунтування і розрахунок тарифів, та відсутність для публічного доступу пояснювальних записок і розрахунків по даній темі.
Так на сайті міськради Ви зможете побачити лише проект рішення. Хоча є ще пояснювальна записка і розрахунки тарифів.





І тут уже, як то кажуть, дідько ховається у деталях.
Виходить, на даний момент, проведено моніторинг лише десяти маршрутів з тридцяти.
І знову дають дані, яким треба вірити наслово за обсяги перевезених пасажирів, так само як за рентабельність в 5%. Ну який бізнесмен вкладатиме кошти в бізнес із такою низькою рентабельністю. Кого дурять?
Спільно з громадською активісткою Богданною Стельмах спробуємо організувати громадський моніторинг обсягів перевезених пасажирів, тоді дійсно стане зрозуміло, чи підвищення тарифів є виправданим. Потрібні волонтери. Телефон для запису– 066 203 50 31. Це для тих хто прагне правди, а не просто пообурюватися.

Попри мої намагання донести до керівництва міста, що потрібно всю інформацію надавати громадськості, ця вимога постійно нехтується.
Так на засіданні міськвиконкому 21.01.2015 після моїх вимог міський голова дав протокольне доручення (№1, по питанню №19) начальнику управління містобудування та архітектури Герасимюку Леоніду Васильовичу розмістити протягом 20-ти днів на сайті міської ради затверджені комплексні схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста, а також інформацію щодо уже розміщених у місті споруд. Суть доручення у підвищенні прозорості, щодо питань розміщення малих архітектурних форм, щоб кожен підприємець бачив, де він може встановити умовно кіоск, а де ні. Власне, уже тиждень минув, як ця інформація мала б бути відображена. Складається враження відвертої незацікавленості у публікації даних схем. Розумію, що вимагання відкритості може бути комусь не до вподоби, але шановні чиновники, звикайте жити в нових реаліях, або йдіть з посад.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ніхто не проводить. "Лівак" править бал...
Відповісти
А самооборона рулить бурштином... Богдане хіба ви не знаєте? І ще богато чого цікавого про кришування, або Вас використовують і ви не знаєте, або ви просто дурень)))
Відповісти
та добре він знає, касу носять і до Шпиги.
Відповісти