Додати запис

Австрійські політики вимагають розслідування щодо Ложкіна і Кононенка



Як днями заявили австрійські політики, вони припускають, що верхівка українського уряду має відношення до відмивання грошей, повідомляє австрійська газета “Курьер“.

Зокрема, Харальд Вілімскі, голова однієї з двох найбільших партії в країні – Народної партії Австрії, вимагає, аби МЗС Австрії викликало українського посла для з’ясування всіх обставин, пов’язаних з аферою з торгівлею ураном.

На думку голови партії, міністр закордонних справ Себастьян Курц повинен викликати посла України Олександра Щербу з метою отримання від нього службового звіту.

«Кур’єр» наводить слова Вілімскі: «Посол повинен пояснити, чим займається голова уряду України і як йому допомагають деякі олігархи та підставні фірми у Відні».

Нагадаємо, віденська генеральна прокуратура по корупції почала розслідування проти трьох фірм. Прокуратура підозрює, що через ці 3 фірми, які розташовані у самому центрі Відня (Вінер Сіті) переправлялися значні обсяги урану, титану і газу між Росією, Казахстаном і Україною.

Крім того фірми використовувалися для отримання українськими олігархами хабарів в особливо великих розмірах. За словами Вілімскі, мова йде не тільки про Миколу Мартиненка.

Під час прес-конференції він назвав два прізвища авторитетних українців, які, за його словами, належать до угруповання, що займається відмиванням грошей. Це Ігор Кононенко – давній бізнес-партнер Президента Порошенко та Борис Ложкін – керівник його адміністрації.

Вілімскі також заявив, що спирається, в тому числі, і на викривальні заяви звільненого голови СБУ Валентина Наливайченка. Сам лідер «Антикорупційного Руху», коментуючи заяви австрійських політиків, закликав провести швидке та об’єктивне розслідування корупційних схем, створених українськими політиками найвищого рівня.

За його словами, «Антикорупційний Рух», який він очолює, готовий продовжувати надавати всю необхідну допомогу Австрії в розслідуванні корупції в українській політичній верхівці.

«Ми не перший день активно працюємо з американськими та європейськими партнерами на основі вже наданих нами, в тому числі і австрійській стороні, доказів політичної корупції в Україні. Ця робота вже дає результати, а головною нашою метою є очищення України від корупціонерів у владі», – заявив Наливайченко.

Нагадаємо, що Валентин Наливайченко звинуватив близького до президента народного депутата Ігоря Кононенка у відмиванні грошей, корупції і виведення отриманих кримінальним шляхом доходів через офшорні компанії за кордон
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.