ТОП-5 фільмів від журналіста Руслана Пилипчука

ТОП-5 фільмів від журналіста Руслана Пилипчука
Сьогодні списком улюблених фільмів із Інформаційним агентством ВолиньPost поділився Руслан Пилипчук – журналіст інформаційного агентства «Конкурент».

Руслан вважає себе кіноманом. Він стверджує, що його картотека налічує близько тисячі переглянутих фільмів.

«Я вважаю себе не просто кіноманом, а кіноекспертом–любителем», - жартує Руслан Пилипчук.

Хлопець зізнається, що завжди був прихильником фентезі, проте фільмів у цьому жанрі бачив чи не найменше. Найбільше йому імпонує жанр біографічної драми.

«Вражає, коли це було насправді, коли екранізована частина життя, зазвичай такі фільми мають драматичний підтекст», - пояснює Руслан Пилипчук.

Улюбленого актора журналіст обрав не одразу і довго вагався з вибором. Врешті обрав декілька: Роберта Де Ніро (особливо за роль у фільмах «Хрещений батько» та «Хороші хлопці»), Аль Пачіно, Дензела Вашингтона, Вігго Мортенсена (за роль Арагорна у фільмі «Володар Перснів»), Джеймса Гандольфіні та Джонні Деппа.

«Але не того Джонні Деппа, якого всі звикли бачити у вигляді Капітана Джека Горобця чи ще якогось розмальованого персонажа, а того Джонні Деппа, який знімався в «Бенні і Джун», «Страх та огида в Лас-Вегасі», «Арізонська мрія», «Дедмен» та інших фільмах до 2000 року», - розповідає Руслан Пилипчук.

Улюбленим режисером журналіст називає Мартіна Скорцезе, адже його фільми «Хороші хлопці», «Мовчання» та багато інших – це шедеври кінематографу. Окрім того, згадує і Джорджа Лукаса – класика фільмоіндустрії, людину, яка придумала і створила «Зоряні війни».

«Ну, і, звісно, Пітер Джексон. Просто за «Володаря Перснів», - підсумовує Руслан Пилипчук.
Журналіст поділився і дитячими спогадами про кінематограф. Зокрема, про фільм «Мортал Комбат» (або «Смертельна битва») згадує таке:

«Це ще був період відеомагнітофонів, коли фільми дивилися на касеті. Я постійно його дивився. Кожні вихідні якусь частину. Потім грав на приставці і навіть спалив два телевізори. Ну, такі тоді були часи», - згадує Руслан Пиличук.

Також згадує, що як у дитинстві, так і зараз, коли дивиться фільми з друзями, то обов’язково кожному придумує роль (разом з друзями, звісно).

«Пам’ятаю три асоціації, з ким мене порівнювали: з Арагорном з «Володаря Перснів», з персонажем Роберта Де Ніро у фільмі «Хороші хлопці» та з Лордом Волан-де-Мортом з «Гаррі Поттера» - зізнається журналіст.

Сам себе Руслан Пилипчук асоціює з Арагорном з «Володаря Перстнів».

«Хоча своєю вдачею я більше схожий Волан-де-Морта», - жартує він.

Журналіст уважно слідкує за виходом кіноновинок. Розповідає, що у кінотеатр ходить часто: декілька разів на місяць. Останній фільм, що переглянув у кіно нова частина «Піратів Карибського моря».

«Барахло, якщо чесно», - дає свою оцінку новій стрічці з піратської саги Руслан Пилипчук.

Трилогії «Володар Перстнів» та «Хобіт»

«Цю книгу я читав близько ста разів. Фільм бачив, можливо, разів п’ятдесят. Внесемо туди й «Хобіта». Хоча це вже не «Володар Перстнів». Цей фільм вже втратив у величності порівняно з «Володарем Перстнів». Напевно, це відбулося тому, що маленьку книжечку розтягнули на три частини, додали неіснуючі сюжетні лінії і все що можна було замінили комп’ютерною графікою. Воно виглядає круто, але ти не відчуваєш тієї величі, яку відчував , коли дивився «Володар Перстнів».



«Страх і огида в Лас-Вегасі»


«Це геніальне кіно. Дивився з друзями разів, напевно, вісім. Це найкраща роль Джонні Деппа, без сумніву. Сам Хантер Томсон контролюював зйомки цього фільму. Я дивився документальний фільм, як це відбувалося. Джонні Депп жив з ним три місяці, напевно, вживав багато забороненого законом. На мій погляд, він зіграв ідентичного Хантера Томсона. Людина, далека від цієї контркультури, ймовірне, не сприйме цей фільм. Пам’ятаю, у дев’ятому класі він і мені просто сподобався. А коли подивився його ще раз згодом, зрозумів, що це справді круто. Стрічка структурована фактично як книга, лише деякі моменти упущені. Але він абсолютно передає те, що хотів передати Томсон, пишучи свій шедевр».



«Хороші хлопці»

«Це біографічна кримінальна стрічка. Потрібно згадати слова мого редактора, що я виріс в кримінальному районі Ковеля….Стрічка крута, вона яскрава, вона динамічна. Сам Мартін Скорцезе, самі актори… Вона нічого не вчить, нічого не несе людині. Це просто круте кіно про «бандюків», про мафію, брудні гроші і всяке таке.



«Капітан Фантастик»

«Подивився його місяці чотири тому. Насправді, мене важко вразити книгою чи фільмом, але цей фільм мене зачепив. Дуже сильно. У фільмі піднято тему стереотипності думок сучасного суспільства. Для більшості людей це не біда, вони не розуміють, що живуть не як самі хочуть. Живуть так, як їм запропоновано соціумом. Люди живуть в рамках. А фільм показує, що всі ці рамки хибні. Коли це було показано зі сторони, я був вражений. Я подивився його ще раз і потім усім рекомендував. Після «простою» Вігго Мортенсона, він з’явився у цьому фільмі і зіграв шедеврально. Шкода, що не отримав «Оскар». Цей фільм дивіться всі. Навіть якщо нічого не зрозумієте – він вам все одно сподобається».



«Роккі Бальбоа»

«Фільм моєї юності, який зробив ім’я Сильвестру Сталлоне. Він написав сценарій, скопіювавши біографію Чакка Вепнера, італійського боксера, який протримався фактично весь бій з Муххамедом Алі. Вийшла перша частина, з якої потім постало ще шість, включаючи спін-офф «Крід», який, до речі, просто чудовий. Для історії кіно, окрім першої частини, все інше цінності не несе, але особисто для мене усі ці частини важливі. Мої шкільні роки, як і в Роккі пройшли в боксерському залі».



ТЕКСТ - Олена ЛАУЩЕНКО

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні статті
ТОП-5 фільмів від журналіста Руслана Пилипчука
11 червень, 2017, 20:00