БАНДЕРШТАТ. Наживо. День перший. ФОТО

БАНДЕРШТАТ. Наживо. День перший. ФОТО
Журналіст ВолиньPost Таня Грішина ділиться інформацією і просто враженнями про "Бандерштат" прямо з фестивалю. Текст постійно оновлюється.

Отож, фестиваль розпочався. Як ніколи, на вулицях Луцька можна побачити багато "хіпоблудів", рокерів, панків та просто гарних юнаків і юначок у вишиванках, з наплічниками та карематами.

11:22
На території самого іподрому в луцькому парку панує сонна атмосфера. Частина учасників прибули ще учора. У таборі вже встановили до 30 наметів. Бандерштатівці відпочивають, розпалюють багаття, релаксують після дороги та навіть займаються йогою.


Щойно закінчив "чекатися" гурт O.Torvald. Вокаліст пофарбував волосся у рудий колір. Йому личить :)


11:30
Охороняють цього року фест хлопці в камуфляжі з організації "Патріот". Вони здебільшого опікуються порядком у таборі.

Біля входу працюють охоронці з рівненськоі фірми "МЖК". Хлопці в білих сорочках, класичних брюках і при краватках. До слова, вони ж охороняли фест "Ніч у Луцькому замку".

Перевіряють наплічники. Великі ножі проносити не дозволяють.

Так само як і алкоголь. Крім цього, на фесті за порядком слідкуюють міліціонери. Це хлопці в синьому і в фуражках.

11:45
На територію фесту не пускають автомобілі і байки. Байкер з Рівного зі своім залізним конем каже, що мають під'їхати ще товариші, але поки мусить чекати за воротами. Минулого року, з його слів, так розвернули хлопців, які їхали аж зі Славути.


11:57
Байкера таки пустили на фест :)


11:58
Прийшов подивитися на фест віце-мер Луцька Святослав Кравчук. Подивився і пішов собі.


12:00
Почалася перша гутірка. Її веде голова центру Громадянських Свобод Олександра Матвійчук. Говорять про те, які сьогодні найбільші суспільні проблеми і як з ними боротися громадськими кампаніями.



Молодь каже, що проблемами є влада, сміття на вулицях, безробіття...

"Треба зупинитися, визначити в першу чергу проблему, потім подивитися чи той прапор ми взяли і як цю проблему вирішити... А що ви власне хочете? Має бути картинка", - говорить Олександра Матвійчук.


12:14 За повідомленням прес-служби фесту, запит на акредитацію надіслали 90 фотографів і представників ЗМІ. У тому числі - з центральної, східноі, південної УКраїни, а також з Білорусі та Польщі. Вже акредитувалися 15 представників ЗМІ.

12:33 у таборі вже понад 250 учасників. Представлені переважно Луцьк та Львів. Втім є також білоруси і поляки.




13:00 почалася гутірка з Олександром Ірванцем. "Нині у мене ж студенти навіть без совкового тавра... Українська література для мене - це прополотий садок і окультурений".



13:16 Ірванець, вольяжно попиваючи "Pepsi", починає читати вірші. Перший "Наша звитяга". "За роком рік повільно теліпається... Ще юний Шуфрич з юним Хорошковським за Україну стали пліч-о-пліч..." Дивується чому за вірш йому не дали премію.


13:33 Ірванець: "Для того, аби навчитися писати, даю вам дві настанови: треба багато читати і писати. Читати для того, аби навчитися відрізняти якісну літературу від неякісноі... І писати, багато писати, аби виробити свій стиль. Адже такі геніі, як Любко Дереш народжуються нечасто. Хлопець в 9-му класі вже таке написав".



Публіки на гутірці стає помітно більше.


14:13 Як писав ВолиньPost раніше, на території фестивалю, а також на навколишніх вулицях, заборонено продавати алкоголь. Однак, як розповіли організатори, мінімаркет "Наш край", що біля 4-ої гімназії, додумався повісити табличку "Заборонено продаж алкоголю (окрім пива у пластиковій тарі)". Звідки у магазину таке трактування розпорядження про повну заборону продажу - невідомо.

14:16 Гутірка з політичним експертом і громадським діячем Олександром Солонтаєм. Говорять про молодь і політику.


"Було добре, аби молоді люди голосували не за красивих чи некрасивих, а корисних. Якщо політик щось обіцяв, а потім робив, то у Верховній Раді його можна залишати". Зрештою Солонтай порадив не голосувати за брехунів, особливо старих, а віддавати свій голос за молодь, але чесну.



15:00 Почалася гутірка депутата Олеся Донія. Нардеп пригостив журналістів квасом :) До речі, це у спеку найбажаніший напій, який тут коштує 3 гривні за півлітри.


15:05
Депутат обласної ради Ігор Гузь особливо тепло вітається з журналістами. Мовляв, не такий я вже і "хамовитий".



15:17
Доній: Вплив поетів набагато більший, аніж прийняття законопроектів. Як приклад, депутат наводить діяльність проекту "Остання барикада".

15:24 Під затяжний вокал соліста гурту "Віскула" Назара Вальчука, які якраз чекаються, Доній розповідає, що боротьба, яка спрямована на захист, апріорі закінчиться програшем. Про це він говорить у контексті так званого мовного закону і виборів.

Депутат пропонує запровадити безкоштовні курси української мови. Доній пропагує "ходіння в народ", адже українці повинні бути в першу чергу розумними і освідченими. Мовляв, тупий народ вигідний владі, бо він безвольний. "Якщо вдасться поширити українську мову на два-три відсотки - це найбільша політика, а не мітинги і законопроекти", - каже депутат.

15:58
Уууупс!!! Скандальчик :) Після того, як акредитований журналіст ВолиньPost сфотографував, як працівники рівненської охоронної фірми "МЖК" обшуковують новоприбулих "бандерштатівців", шукаючи заборонені предмети, журналісту охоронці почали погрожувати відібрати камеру. Хоча пояснити підстави не змогли. Певно, перебування на сонці у тугих краватках дається в знаки.

16:54
Нарешті почалася творча зустріч з лідером гурту "Кому вниз" Андрієм Середою! Чому нарешті? Бо музиканти запізнилися на півтори години. Глядачі терпляче почекали і тепер навіть не дають часу Середі закурити, постійно задаючи питання. Цікавить публіку в першу чергу що вибрати: музику чи гроші.


17:01
Нарешті на шостому питанні Середі дозволили закурити. Хоча на територіі фесту тютюнопаління не вітається


17:04
"От всі кажуть: Мадонна! Яка організація! Свого косметолога, масажиста прмвезла. А ми возимо з собою своїх татуювальників. Ми найоригінальніша в цьому сенсі команда", - Середа.


17:38
Щойно відіграв гурт "Кобзар". Троє хлопців читали репчик. Самі себе називають автентичними хіп-хоперами. Публіки під сценою небагато і поки що бандерштатівці "танцюють" лише головами чи ступнями.



17:42
Постійний гість фесту, лідер гурту "Тартак" Сашко Положинський, як і обіцяв, прийшов на Бандерштат, не зважаючи на те, що це загрожує його польським виступам. Як завжди Сашко у своій панамці кольору хакі.


17:51
Нарешті! Гурт "Віскула" з Луцька розбурхав публіку. Траву іподрому танцями витоптують вже троє:)

17:59
З Назара Вальчука з гурту "Віскула" дарма кепкували у вконтактівській групі "Луцькі жмулі". Сам Положинський під музику гурту підтупцьовує :)


18:15
На сцені хеві-метал у виконанні луцького гурту Rout Cross; перед сценою почалися танці: божевільні хеві-метал танці, де хлопці і дівчата з довгим волоссям можуть ним гарненько потрясти.



18:49
Львівський реп-гурт RIZUPS виступає у міні-складі: на сцені лише один виконавець. Адже, як розповіла ведуча фесту Вікторія Жуковська, в одного з учасників у Києві поцупили валізу з майном і грошима.


19:18
Ветерани сцени, гурт з 20-річним стажем "Механічний апельсин" змушують танцювати бугі-вугі.



19:45
А тим часом бандерштатівські малятка малюють фарбами і ліпнять з соленого тіста з пластунами бердиків



19:54 Дорослі малюють на тілі патріотичний бодіарт, або просто гарних метеликів




20:16
Київський гурт "Веремій" змусив публіку слемитися (своєрідне штурхання) і кричати "На біс!". Втім, організатори пояснюють, що усі гурти повинні виступити до 23:00.



Реєстратори зафіксували понад 300 наметів



20:27
На фест прийшла дружина Ігора Єрємеєва Тетяна. Вона на "Бандерштаті" - постійна гостя. Каже, що буде на фесті усі три дні


20:31
Хлопець зі Львова Микита, який виграв квиток у радіоведучоі Вікторії Жуковської, подарував їй букет квітів. Жуковська каже, що зворушена...

21:01 Брем Стокер з Рівного утворив посеред танцювального майданчика "воронку". Саме так можна охарактеризувати хлопчачі танці :)



22:10 O'torvald вигукував майже весь концерт гасло "слава Украіні!".


Нині виступає хедлайнер першого дня гурт "Кому вниз".


В натовпі два прапори: український та білоруський. Табір вкривається ватрами, комарі дуже кусаються, публіка гаряча і енергійна. Перший день фесту минає...



23:00 В умовах проведення фесту від місцевої влади - закінчити музичну частину до 23:00. Відтак жодних викликів на біс, все чітко по програмі. Що власне і зробили організатори. Після виступу готичних "Кому вниз" частина лучан пішла по домівках. Таборові - займають місця для перегляду кіно під відкритим небом, мостяться у намети, знаймолять один з одним, готуються до завтрашнього дня. Порівняно людей на фестивалі не багато. Очікують ще більше новоприбулих завтра, у вихідний день.
< <

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тетяна, ідея - погана. Ви таким чином пропагуєте інтернет-засиджування. Замість того, щоб іти на фест давайте всі разом всядимося дупами на дивани і будемо читати.
-100000000000000000
Людей треба агітувати вилазити з домівок а не сидіти вдома і перечитувати цей потік з загальним гаслом "МНОГАБУКАВ"
((((((
Відповісти
Шановний читачу! Закликаю Вас підняти свою дупцю і йти на фест! Сьогодні у більшості робочий день. Тому аби ніхто нічого не прогавив це і пишемо.

Відповісти
Танюша, дякую! За толерантне ставлення до офісного планктону! Побільше фоток: з з-за куліс, з під куліс і людей (знайду знайомі обличчя - піду сьогодні)
Відповісти
Великі ножі проносити не дозволяють, а сокири можна...
Відповісти
Сокири не можна
Відповісти
А ту, що на фотографії, хто приніс?
Відповісти
Вже можна:) передумали. Але ножі і мачете ні
Відповісти
Наші модні журналісти думають, що всі зобов"язані розуміти слово "чекатися". пишуть його, і навіть не вказують пояснення...
Пояснюю. є таке поняття як саундчек. Від англійського sound(звук) check(перевірка). Отож саудчек це настройка і перевірка звуку музикантами перед виступом. Від цього і "чЕкатися".

(люди, думайте більше про своїх читачів)
Відповісти
Гарна ідея такої трансляції подій... Бо й справді не всім охота нести свої п"яті точки саме на Бандерштат... І це ні в якому разі не зауваження до ідейності фесту... І взагалі, маю надію, що цього року Бандерштат таки вдасться на славу, а патріотизм фесту не буде виляпаний політичними плямами...

Сподобалася цитати про генальність Дереша в 9-му класі,і взагалі про генальність Дереша...))))))".......Адже такі геніі, як Любко Дереш народжуються нечасто. Хлопець в 9-му класі вже таке написав".... Ірванець рулить
Відповісти
"Эта статья полна любви и обожания"
=( У всьому позитивні емоції і всі такі хороші, хто причетний до фесту. Не кажу, що треба критикувати, але якось об'єктивніше. Більше гумору і здорової іронії, інформації Тані завжди цікаві і насичені, а тут – вода. М'ясо давай!
Відповісти
Друзі, мій знайомий вже проніс через цю непрофесійну охорону 2л горіляки та 3л пива! так що приєднуйтесь до нас!!))))))
p.s. на палатці ввечері буде надпис "геть москалів" - вам туди!)))
Відповісти
ТЁма, дякуємо за намагання спаплюжити тверезий захід.
Твоє попередження це підтвердження того, що на захід зібралися дійсні патріоти, які не палять і живуть тверезо на благо Батьківщини-України.
Відповісти
Дуже хороші фото і матеріал, відчуття присутності звісно неповне, але краще за сухі цифри.
Відповісти
Дякуємо, Тетяночко!!!! Хай тобі стане здоровля на усі три дні!!!
Відповісти
А робити написи на державному прапорі можна?
Відповісти
Спеціально приділила увагу концерту.Віскула-супер.Ростуть.Брем Стокер теж запалив!Круті хлопці.Кому Вниз ще ті корифеї.
Відповісти
О є наша самоклепана палатка (дівчата 2 дні шили)
Відповісти
"Щойно відіграв гурт "Кобзар". Троє хлопців читали репчик. Самі себе називають автентичними хіп-хоперами." - Ну я ж зі сцени пояснював, хто ми і шо до чого!!! шо це за самодіяльність така журналістська?! школоло! могла б і поцікавитись, а не виплітати нісенітниці...
Відповісти
панки суки !!\0
Відповісти
Останні статті
БАНДЕРШТАТ. Наживо. День перший. ФОТО
03 серпень, 2012, 11:41