«Не треба їх боятися! Бо хто вони, якщо бояться жінку?», - Олена Голєва*

«Не треба їх боятися! Бо хто вони, якщо бояться жінку?», - Олена Голєва*
Шановні мешканці Луцька! Шановні колеги-­суперники на виборах до Верховної Ради!

Звернутися до вас мене примушують події останнього тижня, які наочно демонструють: ніколи ще в нашому спокійному місті не було таких брудних виборів. Ніколи головними важелями передвиборчих змагань не були чорні технології, наклепи, підступність.

Так, всі ми розуміємо, що годі чекати від виборчого процесу в Україні прозорості та чистоти. Але те, на що перетворилися перегони нині у Луцьку, нагадує буремні дев’яності – із залякуванням, шантажем, погромами.

Мені довелося стикнутися з цими явищами. Скажу відверто – я не була готовою до цього. Як жінка і мати трьох дітей, нині я, як ніколи в житті, потребую допомоги і підтримки.

Серед усіх кандидатів в народні депутати в Луцьку я – єдина жінка. І я єдина, хто знайшов у собі мужність сказати правду про одного з кандидатів. Того самого – благодійника, мецената, найвідомішого, найголовнішого, що витрачає на свій піар грошей, мабуть, більше річного бюджету нашого міста і дивиться на лучан з сотень білбордів так, начебто є янголом із крильцями.

Всі знають, що це дуже далеко від правди. Але – мовчать. Я не змогла мовчати. І з того моменту, коли я згадала про його депутатську картку для голосувань, яка живе окремим від нього життям і голосує за такі потворні речі, як харківські угоди та мовний регіональний закон, згадала про використання вчителів у якості агітаторів, – проти мене була розв’язана справжня війна.

Якби це була тільки інформаційна кампанія, я б сказала – нехай. Люди, які забруднюють виборчий процес нечистотами брехні та наклепу, були і будуть, мабуть, завжди. Вони не можуть інакше, бо не мають аргументів на свою користь. Тому сумнівні відеоматеріали, проплачені мітинги, використання підроблених інтерв’ю та вкидання їх через напівпорнографічні сайти не викликає здивування. Ці люди не можуть інакше, рівень їхньої політичної культури перебуває на печерному рівні, що панував наприкінці минулого століття.

Але всі ми вважали, що силові способи політичного протистояння також відійшли у минуле. На жаль, відвертий бандитизм, залякування, погрози і панування бритоголових «братків», весь цей мотлох злочинного минулого, повернувся задля досягнення однієї мети – подальшого перебування у владі.

Люди, здатні на такі потворні вчинки, прикидаються янголятами. Сують свої брудні гроші людям з надією купити голоси, імітують допомогу старим, принижують молодих, пропонуючи їм їжу в студентських їдальнях. І водночас скуповують ЗМІ просто для того, щоб закрити їм рота.

Ці люди бояться правди. Вони – носії тих політичних «понять», згідно з якими можна кинути Юлію Тимошенко за грати тільки тому, що вона популярніша і прогресивніша. Їх веде страх. Тож тільки обливати брудом і залякувати жінку, яка просто каже про них правду – є для них нормою.

Я розумію, що є для них небезпечною, є сильним конкурентом у боротьбі за депутатський мандат. Неправдиві маніпулятивні публікації в ЗМІ, незрозумілі так звані вуличні акції, підключені ресурси на кшталт каналу 1+1. Канал, що належить олігарху Ігорю Коломойському ­ партнеру Ігоря Палиці, ­ порушуючи всі принципи незаангажованої і правдивої журналістики, пече брехливі сюжети як гарячі пиріжки. Але суд поставить всі крапки над «і» ­ брехня і відверті маніпуляції повинні бути покарані.

Це тільки видима частина кампанії, що ведеться проти мене. Вона дуже нагадує брудну кампанію, розгорнуту нещодавно проти губернатора Бориса Климчука: ті ж підходи, методи, технології. А ще є залякування людей, які працюють зі мною на цих виборах, погрози життю і здоров’ю їхніх дітей. Є засилання провокаторів на мої зустрічі з виборцями. Через третіх осіб мені передаються нав’язливі пропозиції зняти свою кандидатуру, після чого влаштовується погром у моїй депутатській приймальні.

До чого ще можуть дійти ці люди у своєму маніакальному бажанні прибрати жінку зі свого шляху до такої жаданої влади?

Добре, що в Луцьку міліція працює швидко і ефективно. Я дуже вдячна луцьким правоохоронцям, які швидко прибули на виклик з моєї депутатської приймальні та зараз ведуть розслідування цієї справи.

Однак нині за порадою правоохоронців я вимушена перервати свої зустрічі з лучанами. Мета тих, хто керує цією брудною кампанією проти мене, частково досягнута – я не маю можливості спілкуватися з людьми, а це конче потрібно для вдосконалення «Народної передвиборчої програми», яку я готую.

Але, звичайно, зустрічі будуть відновлені, скільки б чорноротих провокаторів не засилали на них мої так звані конкуренти. Простіше кажучи – ті, хто мене боїться.

Нехай знають – я не знімуся з перегонів. Не подарую людям, здатним на такі вчинки, нової можливості докладатися до ведення країни до прірви, розкрадання і розпродажу України.

Шановні виборці! Я впевнена, що ви добре розумієте справжню суть цьогорічних виборів і мету тих, хто сіє у нашому місті страх. Я сподіваюсь, що ми маємо спільну мету – зробити так, аби такі брудні, наповнені ненавистю і культом сили вибори більше ніколи не повторились у нашому місті.

Шановні колеги – кандидати в народні депутати! Я не переконана, що це моє звернення щось змінить у вашому ставленні один до одного і до методів, якими працюють деякі штаби. І все ж кажу вам – давайте будемо цивілізованішими! Адже ми з вами нині – актори на сцені великого театру, де іде виборча п’єса. І люди пильно стежать за тим, що відбувається на сцені.

Роль злого героя не приносить оплесків – я хочу, щоб це запам’ятали ті, хто обрав для себе саме цю роль. Прикро, що дехто не може змагатися чесно і здатен лише на підлі та підступні витівки. І ці витівки спрямовані проти жінки. Невже не залишилось чоловічої честі та самоповаги?! Невже бажання залишитись у владі веде до втрати людяності?!

Нехай ці питання залишаться такими до дня виборів. Я піду до фінішу перегонів, і нехай виборець вирішує, хто у подальшому буде визначати майбутнє країни. І головне – у які способи. Сподіваюсь, що не підступність, злобу та підлість оберуть мешканці нашого міста.

Не треба їх боятися! Бо хто вони, якщо бояться жінку? Якщо бояться всіх нас!

Олена Голєва, кандидат
в народні депутати України
по одномандатному виборчому округу №22

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Олена ,все минеться ....я взнавав все буде добре.
Відповісти
Олено, тримайтесь,лучани за вас! чим більше про вас сюжетів видають продажні телеканали - тим більше людей переконуються, що ви найдостойніший кандидат, який може дати владі відсіч!
Відповісти
Шо Палиця, шо голєва і те і те бандити. тільки з різних галактік.
Відповісти
Вот это: "що є для них небезпечною, є сильним конкурентом" тянет на манию величия, в остальном много правды. Но вы оба не достойны быть народным депутатом. Оба друг друга стоите, один другого не лучше.
Відповісти
таки та ...
Відповісти
Молодець Олена Василівна дай тому Палиці-ШАХРАЮ прикурити!!
Відповісти
Підтримую !ТУШКА-ЗРАДНИК та ШАХРАЙ ! Згадайте скільки людей надурив МАВЕКС-ФОНД ! Де НАШІ ГРОШІ 1ДЕ НАШІ ДЕВІДЕНДИ ! Відповідай ІГОРЕ ПАЛИЦЯ 1
Відповісти
Правда переможе !Геть ТУШКУ-ЗРАДНИКА ПАЛИЦЮ! 1-Харківські угоди ,2-зрада української мови,3-підкуп виборців!
Відповісти