Кандидатські колеса

Кандидатські колеса
Стару істину про те, що зустрічають будь-де й будь-кого передовсім за одежиною, можна запросто перевірити, уважно простеживши в день засідання сесії облради, хто й на чому 5 вересня прибув на сесію облради до адмінбудівлі на Київському майдані,9. Атож, статус – понад усе?

Видання «Хроніки Любарта» дослідило, яким транспортом користуються депутати обласної ради, які надумали балотуватися до парламенту. Водночас поглянули, чи справді їхні статки відповідають тому, що прописано в поданих ними деклараціях про доходи.

Отож, чи співмірний стиль життя можливих майбутніх нардепів українського парламенту із тим, що вони задекларували в офіційних документах?..

Валерій Діброва

Самовисуванця Валерія Діброву, який балотуватиметься до Верховної Ради в одномандатному виборчому округу № 19 із центром у місті Володимирі-Волинському, під стіни обласної ради привезла якась жінка, мабуть, дружина. Їхали вони на автомобілі «Honda CR-V».

У декларації про доходи йдеться, що сам Діброва не має жодного транспортного засобу, а от члени сім’ї декларанта мають «Hyundai Santa Fe» та «Suzuki Grand Vitara».

Нагадаємо, Валерій Діброва був народним депутатом України ІІІ скликання. Нині у Волиньраді представляє інтереси партії «Єдиний центр».

Анатолій Грицюк

Головний волинський тимошенківець Анатолій Грицюк прийшов на сесію облради пішки.

У декларації про доходи екс-голова обласної ради написав, що у власності має легковий автомобіль «Chrysler» 2008 року випуску.

Ще відомо, що Грицюк пересувається Луцьком на партійному «чобітку».

До слова, Анатолій Грицюк є головою Волинської обласної партійної організації «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», від якого й балотується до ВРУ в одномандатному виборчому округу № 23 із центром у селищі Маневичі.

Ігор Гузь

Кандидат у народні депутати по одномандатному виборчому округу № 21 із центром у місті Ковелі Ігор Гузь діставався до Білого дому на таксі разом із дружиною.

У декларації про доходи графа про наявність транспортних засобів декларанта порожня.

У передвиборчий період Гузь найчастіше перебуває в Ковелі. Нині він є депутатом облради та керівником виборчого штабу політичної партії «Фронт змін» у Волинській області.

Степан Івахів

Бізнесмен та депутат обласної ради Степан Івахів, який є конкурентом Ігоря Гузя й бореться за першість в одномандатному виборчому округу № 21, у декларації про доходи написав, що має всього один тентований причіп.

Однак під стіни облради приїхав на автомобілі «Overfinch Range Rover», вартість якого становить приблизно 300 тисяч доларів.

Нині Степан Івахів є позапартійним й очолює у Волиньраді депутатську групу «Патріоти Волині».

Роман Карпюк

Ректор Луцького інституту розвитку людини університету «Україна», депутат обласної ради та кандидат у нардепи в одномандатному виборчому округу № 20 із центром у місті Горохові Роман Карпюк в декларації про доходи у графі про наявність у власності транспортних засобів не вказав нічого.

Але на сесію приїхав на автомобілі марки «Hundai». Зауважимо, що цей депутат є членом політичної партії ВО «Батьківщина».

Євген Мельник

Свободівець Євген Мельник вписав у своїй декларації про доходи шість вантажних авто та два легковики.

На одному з них, а саме на «Nissan Almera», кандидат у нардепи, який балотується по одномандатному виборчому округу № 19 із центром у місті Володимирі-Волинському, приїхав під стіни облради.

Сергій Слабенко

Самовисуванця Сергія Слабенка на чергову сесію привезли на сріблястій автівці марки «Nissan».

У декларації Слабенко зазначив, що один із членів його сім’ї має автомобіль «Skoda Oktavia».

Депутат облради балотується до парламенту, так само як і Євген Мельник та Валерій Діброва, в одномандатному виборчому округу № 19 із центром у місті Володимирі-Волинському.

Анатолій Вітів

Ще один свободівець Анатолій Вітів планує стати народним депутатом України. Він єдиний з області йде за виборчим списком ВО «Свобода».

На сесію Волиньради Вітів привіз свого колегу та однопартійця Олександра Бика на автомобілі марки «Ford», хоча в декларації про доходи вказав, що має автівку «Chevrole Aveo» та ВАЗ-21093.

Сергій Мартиняк

Єдиний депутат Волиньради від Аграрної партії України Сергій Мартиняк приїхав під стіни Білого дому на автомобілі марки «Skoda», хоча в його декларації про доходи вказано дві зовсім інші автівки.

Зокрема, на Мартиняка записано «BMW X5» та «KIA Spotage» 2011 року випуску. Однак, як відомо «Хронікам Любарта», цей депутат, до того як став кандидатом у народні депутати, пересувався областю на новенькому авто марки «Lexus».

* * *
Не вдалося «Хронікам Любарта» побачити, на чому їздять такі депутати Волиньради та кандидати в нардепи, як Василь Байцим, Борис Загрева, Петро Гайдучик, Володимир Латковський, Євгеній Недищук, Іван Смітюх.

До слова, за виборчими списками до парламенту балотуються два депутати-регіонали, які одночасно є заступниками губернатора Волині Бориса Клімчука, – Олександр Башкаленко та Олександр Курилюк. Обидва не проводять активної політичної агітації, та й дозволеної тримісячної відпустки не брали.

Ірина КОВАЛЬЧУК (Хроніки Любарта)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Теги: вибори-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 49
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Машина Івахіва 300 000 баксів? Я х....ю! Машина - 2,5 мільйона гривень! А людям гроші за молоко вже рік не може віддати!
Відповісти
А Степан Петрович Івахів у своїй декларації взагалі поскромнічав. Ну подумаєш пару мільрдиків не вказав і пару автівок по 500 тисяч доларів...
Відповісти
Машина Івахіва зайвий раз демонструє, що він олігарх, якому пофіг на людей. І ця людина йде у Верховну Раду? І хтось вірить що він там дбатиме за людей?
Відповісти
А я поважаю Гузя за те що він скромний депутат. За дві каденції вже міг порішати собі круту тачку, але не зробив цього. Бо не може депутат в розкошах жити коли люди бідні.
Відповісти
А с чего он заработает на авто, если ничем не занимается кроме как бла-бла-бла, а за это денег не платят! :) бездельник! А своим языком хочет в ВР пролезть и уж там... пожировать!!!
Відповісти
Хто вірить шо Івахів чесно заробив на цю тачку в коментах ставимо +

Від мене:

- - - - -
Відповісти
Заплатите мне ещё 200 гривень и ещё раз поверю..
Відповісти
всього два голоси. Не пройшов :-)
Відповісти
хоть здесь порадуйтесь. П.С. От меня +))))
Відповісти
Єремеєв: +++
Відповісти
Скільки простому селянину треба здати молока на "КОМО" щоб купити таку машину як у Івахіва?
Відповісти
Літр молока на комо приймають по 1,70 грн. Тримаючи одну корову в день можна здати 20 л, тобто в день - 34 грн. За рік - 12410 грн. Машина коштує 2,4 млн. грн. 2400000/12410 = 193 роки
Відповісти
а якщо завести 100 корів, то за 2 роки.
Відповісти
Тепер видно, хто є хто. Одні пішки чи на таксі, чи хтось підвозить, а інші самі за кермом шалено дорогих авто. Хоча Івахів дозволяє собі мати шофера)) Гарна стаття. робимо свої висновки.
Відповісти
Но увидеть Грицюка пешком, это на глюк похоже.... А что Крайслер на перетонировке или где?????.....)))))
Відповісти
крайслер облраді належить
Відповісти
Крутая тачила, охранник на переднем сидении, водитель. Таким должен быть депутат облсовета

Раступись, грязь, едет князь!

Не доведи Господь Ивахив станет нардепом!
Відповісти
Это ОБЛсовет... Какой князь.... Ногу подними, ато на губу наступил)))))) Для Ивахива + (плюсик!!!!!!)
Відповісти
Кома не там стоїть, повинно бути : не перед " едит " а після!
Відповісти
я так думаю, що Івахіву прийдеться скоро продавати свої Рейндж Ровери, бо такий дощ як він влаштував над своїм округом..., а гроші мають властивість закінчуватися...от не пройде Степан Петрович у парламент, і не зможе захистити свій бізнес, а люди деякі вже дуже злі і я втому числі, пообіцяв в моєму дворі замінти двері, вікна, а не зробив
Відповісти
От поважаю Гузя! Видно відразу, людина з народом! Вже за стільки років, що він депутат, то міг нагребсти грошенят, і їздити не на гіршій машині ніж у Івахіва..Але ж не накрав!!! Чесна людина, побільше б таких!
Відповісти
ото штабісти Гузя вже строчять коментарі. Ніби так, без палива)
Відповісти
а штабісти Івахіва не встигли...ахаха
Відповісти
А штабистам Мвахива НЕРЕЗОННО)))))
Відповісти
посмотрел , и жаль их стало .... "бідоття"
Відповісти
Подивився я на того в вишиванці і згадав "Наши люди в булочную на такси не ездят".
Як ви там про молока рахували?
мінімум 20 грн. за таксі на роботу. 20 грн. за таксі з роботи.
Припустимо що працює він 250 днів на рік. І того 10 000 грн. за те щов возити власну гузню на таксі.

Був би розумним - іздив би маршруткою, а на зекономлені гроші за рік-два купив просте авто.
Гузь - і цим все сказано
Відповісти
Поскольку в такси ехала ещё и жена Гузя, то по вашим расчётам на человека за проезд получается- 10 гривень.Очень расточительно :))))
Відповісти
Дома хай би сиділа, чи сам заблудиться?))
Відповісти
Повірте, інколи час коштує набагато дорожче.
Відповісти
Жінк довго збиралась, тому на маршрутку не встигли)))
Відповісти
Вітіву і його партії по списку нічого не світить. Та й навіщо такий болван у ВР?
Відповісти
178 років тому геніальний Пушкін О.С. при свічках гусячим пером написав:
Свободы сеятель пустынный,
Я вышел рано, до звезды;
Рукою чистой и безвинной
В порабощенные бразды
Бросал живительное семя —
Но потерял я только время,
Благие мысли и труды...

Паситесь, мирные народы!
Вас не разбудит чести клич.
К чему стадам дары свободы?
Их должно резать или стричь.
Наследство их из рода в роды
Ярмо с гремушками да бич.

Заперечення будуть? Голосуйте за кіло китайської гречки і банку синтетичного згущеного молока. Плюс 200 вітчизняної "валюти".
Відповісти
Від ВО "Свобода" по списку до ВР йде не тільки Вітів. Це і Боруцький, Бик, Пирожик ...
Відповісти
У Брюсселі біля Европарламенту бачів декілька сотень велосипедів,декілька десятків авто.Прадставницького класу-одна-дві.Багато европарламентарів на метро іздять з рюкзачком на плечах.
Відповісти
цензура не дрємлєт, вже видалили мою вставку :)
Відповісти
Люди схаменіться!!! У Івахіва фінансові потоки не від Вашого молока"))))))))))
До речі Рейндж Ровер, аж ніяк не 300 штук!!! В максимальній комплектації від 76000 євро!!! Біля обласної ради є дорожчі автівки!!!Наприклад Ленд Крузер дизельний який возить клімчука !
http://www.landrover.ua/rr/range-rover-sport/
Відповісти
Якщо не знаєте то краще не пишіть! У Клімчука машина в оренді, за яку він сплачує, а не їздить на такому Крайслері, який за рахунок платників податків купив на Раду Грицюк за 300 тис. грн., коли був головою облради! І переплатив - йому "по дружбі" Корольчук з "Волинь-Авто" підігнав! :)
Відповісти
В цій ситуації взагалі не зрозуміло навіщо Степану Петровичу на автівці на роботу пересуватися коли офіс континіуму знаходиться за облрадою зразу....
Відповісти
ну тіпа, шоб ми панялі, шо он пацанчик рєальний
Відповісти
То він що ще й ночувати в тому офісі має?))
Відповісти
Та пишіть тут що хочете, хоч ус ... ся! Люди зроблять свій вибір і вже точно, що такі як Гузь у ВР не потрібні! Нероба, брехун і балабол!
Відповісти
Зарікалася, що не влазитиму у ці брудні коментування, втім, не змогла втриматися. Чого ви до того Івахіва причепилися, як п'яний до плота. Та чого я дивуюся кожному потрібно покормити власну Зелену Жабу. Мудрі кажуть, хочете судити людину, то сходіть у її чоботях її дорогами.
Тему про молоко товчете, як воду у ступі. Моя мама живе на Поліссі і возить молоко продавати у райцентр, бо вважає, що їй так вигідніше. Як на мене ніхто нікого силою не примушує щось робити...
А всі ті хто тут Івахіва брудом поливає, хай ковтають власну жовч і думають, що життя гірке. А він тим часом працюватиме і заробить не лише на таке авто, а ще й людям дасть заробити... Моя бабця, завжди завЕдникам казала: "Порахуйте мені в п'ятій точці зуби".
Тож усі кому так пече Івахів нехай зроблять те саме...
Відповісти
"зАведники" - це що? Можливо "заздрісники"?
Відповісти
Саме так, як написано. Це мова оригіналу. Такому "поважному" Проффесорові варто було б знати, як говорять на Поліссі. Всіх благ.
Відповісти
А мені Дібровина тачка теж нічо, і в Мартиняка непогана. переключаймося, панове! :)
Відповісти
Наскільки я пам'ятаю то Діброва катається по "своїм" полям на Хамері.
Відповісти
КБО 02 читай уважніше, Рейндж Ровер не коштує 300 штук я з тобою згідний, а ти подивись ціну Range Rover Overfinch.
В мене є багато знайомих які мають 300 штук, но купляти за такі гроші машину щоб возити свою "женю", це потрібно мати стільки бабла що нам простим смертним стільки і не снилось.
Ящо знаєш звідки у нього фінанси напиши буде цікаво.
Відповісти