Які радіатори кращі для опалення квартири: вертикальні чи горизонтальні*

Які радіатори кращі для опалення квартири: вертикальні чи горизонтальні*
Радіатори опалення - пристрої, що широко використовуються в будинках і квартирах. З їхньою допомогою у приміщеннях створюється затишна обстановка та комфортні умови для проживання. Поговоримо в нашій статті про вертикальні та горизонтальні радіатори опалення - які краще вибрати.

Вертикальні радіатори: особливості та коли використовуються


Вертикальні радіатори - пристрої, призначені для ефективного обігріву приміщень. У них поєднується надійність та практичність. Вироби мають більшу висоту та порівняно невелику ширину. Вертикальні радіатори встановлюють за нестачі вільного місця під вікнами. Також прилади використовуються в тому випадку, коли власник квартири, будинку чи котеджу віддає перевагу сучасним рішенням. У більшості магазинів, таких як Студія Тепла, представлені вертикальні та горизонтальні радіатори. Що краще та чому?

Переваги вертикальних радіаторів


Почнемо з того, що вертикальні радіатори розміщуються на стіні і не займають багато місця. До ключових особливостей таких моделей належить:

  • оригінальний зовнішній вигляд та сучасний дизайн;

  • висока тепловіддача та надійність;

  • зручне регулювання потужності;

  • різноманітність варіантів: розміри, колір, кількість секцій, бічне або нижнє підключення;

  • тривалий термін служби.

  • Вертикальні радіатори опалення не тільки виконують свої прямі завдання, але і долають інтер'єру нових акцентів. Їх встановлюють практично у будь-якій частині приміщення, де є достатньо вільного місця.

    Недоліки вертикальних радіаторів


    Суттєвих недоліків немає. Єдине, що можна сказати: не завжди у приміщеннях можна встановити вертикальний радіатор. Наприклад, якщо в кімнаті немає місця для розміщення такого опалювального приладу. Завдяки незвичайній формі прилади легко інтегруються навіть у невеликий простір.

    Горизонтальні радіатори: особливості та в яких випадках використовуються


    Горизонтальні радіатори опалення – прилади під вікнами. Великим попитом користуються трубчасті моделі. Їх головні особливості – відсутність гострих кутів, практичність та привабливий зовнішній вигляд. У горизонтальних радіаторах довжина більша, ніж висота.

    Переваги горизонтальних радіаторів


    універсальність – вироби вдало вписуються в навколишній простір;
    ефективний теплообмін – забезпечується обігрів приміщень;
    надійність – горизонтальні радіатори виготовляються за сучасною технологією та з використанням матеріалів, що витримують велике навантаження.

    Горизонтальні радіатори опалення доповнюються термостатами, за допомогою яких регулюється температура у приміщенні та знижуються витрати на обігрів будинку, квартири.

    Недоліки горизонтальних радіаторів


    Які є недоліки? До мінусів відноситься можливість накопичення повітря. Для вирішення такої проблеми використовуються відвідники повітря.

    Так що ж вибрати


    Вертикальні радіатори краще підходять у тому випадку, коли в будинку або в квартирі встановлені панорамні вікна і немає можливості розмістити звичайний опалювальний прилад. Ще такому варіанту віддають перевагу, коли важлива естетика та функціональність.

    Горизонтальні радіатори - вибір покупців, які віддають перевагу класиці. Це опалювальні прилади, які добре себе зарекомендували. Горизонтальні радіатори виготовляються у широкому асортименті. З цієї причини можна знайти оптимальний варіант у кожному конкретному випадку.

    Вибираючи вертикальні та горизонтальні радіатори опалення, звертайте увагу на бренд. Віддавайте перевагу продукції перевірених виробників. Це гарантія високої якості та довговічності.


    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.