Степан Івахів: «Тушки» - це депутати, які не мають своєї думки»

Степан Івахів: «Тушки» - це депутати, які не мають своєї думки»
Народний депутат Степан Івахів за короткий період свого депутатства встиг зміцнити позиції у рейтингах найвпливовіших волинян, найбагатших українців, найактивніших волинських «законоробів» і перейти з «підпілля» у категорію публічних політиків, не тільки спілкуючись з журналістами, а й активно публікуючи власні думки у ЗМІ.

Також депутат регулярно наражається на критику за голосування з більшістю.

Як Івахів сам оцінює політичні події і власну роботу в Парламенті? Про це - розмова з нардепом.

– Ви вже виконали якісь передвиборчі обіцянки?

– Нещодавно ми розпочали роботу з автоматизації роботи ЖЕКів у Ковелі.

Так сталося, що на зустрічах з виборцями біля під’їздів, я почув те, що мав би почути мер Ковеля. Люди платять кошти за компослуги і не розуміють, як їх витрачають. Вони тільки бачать, що практично нічого не робиться.

Тому мета цього проекту – повністю все систематизувати, інвентаризувати і зробити прозорою схему витрачання грошей. Люди зможуть стежити за своїми грошима і писати претензії мерії в онлайн режимі.

Вже сьогодні ми провели переговори з низкою компаній, які працюють на ринку програмного забезпечення та визначили компанію, яка має великий досвід в розробці та впровадженні сучасних комп’ютерних IT технологій в управлінні житлово-комунальним господарством.

Ця компанія вже встановила своє програмне забезпечення в більш ніж 10 містах України, серед яких є і малі, як Бориспіль або Бердянськ, та великі, як Суми, Житомир та Київ. Представники цієї компанії вже провели зустріч з керівництвом комунальних підприємств Ковеля та вже розпочали роботу з розробки відповідного програмного забезпечення.

Також цього року зроблю у Ковелі як мінімум один спортивний майданчик.

Майже всі мої законопроекти відповідають пунктам моєї передвиборчої програми. Я, як і обіцяв, не вступив у жодну політичну силу та лишився позафракційним. Всі мої програми, які я започаткував ще рік тому, продовжуються і сьогодні. Мій благодійний фонд активно працює і продовжує допомагати людям.

Також я відмовився від депутатської зарплати, депутатського житла та депутатських пільг. Як і обіцяв – постійно їжджу на округ до людей. На сьогодні я провів вже 28 зустрічей з людьми в 26 населених пунктах. В Ковелі був двічі, бо це велике місто і потребує додаткової уваги.

– Ви є автором і співавтором семи законопроектів, що серед волинських нардепів поки що найбільше. На проходження яких законодавчих ініціатив розраховуєте насамперед?

– Я буду відстоювати закони, що стосуються аграрного сектору. Наразі у мене є три суттєві законопроекти, за які буду боротися найбільше.

Один стосується соціального захисту селян при безробітті, другий – пенсійного забезпечення членів особистих селянських господарств, третій - підтримки створення родинних ферм.

Ще допрацьовуємо проект закону про розвиток поліських територій – те, що я декларував на виборах. Поліська земля родить суттєво менше, ніж земля на інших територіях України, вона потребує особливої уваги і дотацій. Тож, на це треба відповідну законодавчу базу. Якщо я це зроблю, то своїм внукам буду розказувати, що недарма ходив у Верховну Раду.

Та нині важко сказати, що може пройти, а що ні. Бо коли я йшов у парламент, то навіть не думав, що зміни до «пенсійної реформи» не підтримають. Адже в програмах багатьох депутатів і різних політичних сил було чітко написано: змінити пенсійну реформу.

Спочатку я ще думав, за якийсь варіант варто голосувати, за якийсь ні. Але виявилося, що проблема взагалі за щось проголосувати.

Та політики мають розуміти, що наші люди мудрі, і варіант «ми пробували, а нам не дали» годиться сьогодні на сьогодні, щоб «відмазатись». Прийде час, і люди все оцінять.

А багато політиків вважають, що підняти питання і просто поговорити з трибуни Верховної Ради - достатньо, щоб сказати, що вони виконали свої зобов’язання.

– Крім відповідного закону, ви ще й обіцяли, що буде створена депутатська група «За розвиток поліських територій», однак, її й досі нема. Чому?

– З 225 депутатів, обраних по мажоритарних округах, майже всіх «розібрали» політичні сили по своїх фракціях. Таких як я, які не мали зобов’язань перед політичними силами, залишилось небагато.

Але пішов зворотній процес – депутати стали виходити з фракцій, бо депутат, який знаходиться в тій чи іншій політичній силі, не є до кінця самостійний.

А позафракційний депутат сам приймає рішення, які вважає за потрібне. Хоча говорять, що хтось когось перекупляє чи переманює. Я цього не знаю, але впевнений, що депутати, яких обрали на окрузі, розуміють, що їм потрібно працювати і поза стінами парламенту. Це закладено в самій філософії існування депутата з конкретної території.

Тому прагнення мажоритарних депутатів бути незалежними – цілком природні і логічні.

Чи буде створена група позафракційних депутатів в такому ключі - це питання часу, ще побачимо. Але буде створене міжфракційне депутатське об’єднання за розвиток поліських і, напевно, подільських територій.

– У ЗМІ все частіше з’являються повідомлення, що в Раді формується квазі-депутатська група з позафракційних депутатів (включно з вихідцями з «Батьківщини»), яке хоче очолити ваш друг і партнер Ігор Єремеєв. Для чого потрібне таке утворення?

– Сьогодні позафракційних депутатів залишили практично без можливостей. Вони не беруть участь в роботі погоджувальної ради, навіть слово взяти проблематично.

Просто ще у минулому скликанні прийняли зміни до регламенту, згідно з якими збільшили мінімальну кількість депутатів для створення фракції та визначили, що депутатська група повинна бути не менша, ніж мінімальна фракція.

Усі, і «регіони», і комуністи, і опозиція хотіли, щоб депутати, які будуть обиратися на округах, примкнули до політичних сил. Звісно, ні одній політичній силі не потрібно, щоб був такий депутат Івахів, який сам приймає рішення. Йому не можна сказати, як голосувати, його треба переконувати, а не просто дати команду. Та якщо він проголосує не так, як хочуть політичні сили, його можна тільки покритикувати у пресі.

Депутати ж, які обирались на округах, мають якось виконувати свої обіцянки, вносити в парламент необхідні для округу законопроекти та інше. Але їм цього робити не дозволяють, доки не дасть згоду голова фракції, або взагалі забороняють.

І тому це природній, а не штучний процес, коли депутати, які потрапили до фракцій, будуть з них виходити, щоб розширити свої можливості впливати на політичні процеси, самостійно приймати рішення та вирішувати питання своїх виборчих округів.

Тож природно, що позафракційні депутати хочуть об’єднатися, аби мати більшу вагу у Верховній Раді.

Як це буде - побачимо. Ми уже зробили звернення до голови Верховної Ради з проханням дати можливість позафракційним депутатам брати участь у погоджувальній раді.

– А як відбувається співпраця парламентарів? Чи лідери фракцій пропонували вам чи вашим найближчим соратникам голосувати за їхні ініціативи в обмін на підтримку ваших законопроектів?

– На жаль, ні один політичний лідер, ні один депутат від тієї чи іншої політичної сили ніразу до Івахіва Степана Петровича не прийшов і не сказав: «Слухай, маю таку думку, давай порадимось, ми хочемо це зробити. У нас не вистачає голосів, ви можете мати іншу думку, але це важливіше». Ні разу - ніхто.

Натомість поширена інша практика: «Ти проголосуй, а ми покритикуємо».

– Все ж саме за результатами деяких голосувань ваші опоненти стали вживати популярний парламентський термін «тушка»...

– А по яких критеріях ви це оцінюєте? Я, наприклад, по-філософськи ставлюся до такого клейма.

З одного боку, я вважаю, що не можна людей називати тушками, бо це негарно. З іншого, для мене «тушки» - це депутати, які не мають своєї думки. Депутат, яким керують його лідери, для мене вже «тушка», тому що він не має права на своє слово. І які це політичні сили, для мене немає значення.

Зараз більшість - «регіони», то всі «тушки» у них. А завтра, уявіть собі ситуацію, опозиція буде при владі, у кого тушки будуть?

– Тоді чи можна говорити, зважаючи на підсумки ключових голосувань, які часто були синхронні з позицією Партії регіонів, що ви остаточно приєдналися до провладної більшості?

– Якщо взяти по кількості голосувань, я голосував більше з опозиційними силами, аніж з «регіонами».

Чим керуюся? Яка б політична сила не була ініціатором законопроекту, в мене єдиний підхід. Якщо пункти моєї програми збігаються з законопроектом, який виноситься на голосування - я голосую «за». Якщо законопроект суперечить моїй програмі - я голосую «проти».

По всіх інших питаннях я визначаюся особисто, виходячи з того, чи є цей законопроект популістським. Чи цей законопроект дійсно дієвий, чи це передвиборчий піар-хід однієї з політичних сил? Які будуть наслідки прийняття чи не прийняття цього законопроекту для людей з мого округу?

Якщо це піар чи популізм – я не голосую, бо не хочу приймати участь в чужих політичних іграх.

Та давайте говорити конкретно про резонансні питання. Найбільш резонансне і болюче для мене - це пенсійна реформа. І людей цікавить тільки одне з цих питань - зміни до пенсійної реформи...

Я людей питав: «Скажіть, будь ласка, якщо деякі політичні сили не дають кожного разу за свої ініціативи приблизно по 20 голосів - це випадковість чи закономірність?» Люди відповідають, що закономірність.

Я їжджу на округ, розказую людям про голосування. Отже, Івахів три рази голосував за ці зміни. Не голосував тільки за проект комуністів, бо він є популістським і нічого спільного з дієвим законопроектом по зміні пенсійної реформи не має.

Тим більше ми розуміли, що він точно не пройде. А всі три інших варіанти ми проголосували. То я з ким голосував - з регіонами, чи з опозицією?

– А чи питають вас виборці, чому не підтримали постанову про недовіру Уряду?

– Ми всі розуміємо, що попереду 2015 рік, тобто вибори Президента. І Верховна Рада - дуже хороший майданчик для піару. Коли я розумію, що це просто піар, я виходжу із зали, щоб не дивитись на цей концерт.

Що стосується голосування по відставці Азарова. Якби його все ж відправили у відставку, він все одно лишився б головою Уряду, тільки з приставкою в.о.- виконуючий обов’язки. Бо саме так сьогодні говорить закон. А це звільняє його від підзвітності Верховній Раді до тих пір, доки Президент не запропонує Верховній раді наступну кандидатуру голови Уряду.

Запобіжника від такого повороту подій опозиціонери не передбачали. Не йшлося і про формування коаліційного уряду, як альтернативи діючому Кабміну.

Отже, в результаті ми бачимо картину, як на голосування за відставку Уряду чомусь не прийшли 10 комуністів та 14 представників опозиції, які так хотіли цей Уряд звільнити.

Опозиція вміє рахувати, бачить, що голосів не вистачає та все одно виносить питання на голосування. Ну і що це, як не політична гра? Бо голосували не заради того, аби звільнити Азарова, а заради того, аби людям сказати: бачите, ми хотіли звільнити Уряд, а в нас не вийшло, бо всі навколо «тушки» та вороги.

Та все ж я вважаю, що сьогодні система управління державою - недосконала. Бо якщо раніше парламентська більшість подавала кандидатуру прем’єр-міністра, депутати її обговорювали, впливали на процес, то після зміни Конституції, Президент подає кандидатуру прем’єр-міністра, а парламент ніяк на це не впливає. Рада може тільки висловити своє ставлення до роботи Кабміну.

Якби мені дали можливість висловити свою оцінку цієї роботи, то я би натиснув кнопку «Негативно». А коли мені кажуть голосувати за відставку Уряду, але фактично навіть після голосування все залишиться, як було, то я не голосую.

І знову ж таки, ви задали питання, чи хтось зі мною говорив? Не говорив. Чому представники опозиції не прийшли до позафракційних та не сказали: «Хлопці, давайте разом із нами проголосуємо за відставку Азарова?»

Всі розуміли, що це нереально. Якщо всі знають, що це справді потрібно, що це важливо, то треба всім зібратися стовідсотково, як штики, можна навіть з температурою прийти до Ради, з Івахівим та іншими позафракційними переговорити і переконати, що таки є шанси цього добитися.

А подивіться статистику: скільки депутатів не проголосувало, причому відомих одіозних фігур з тих політичних сил, які ініціювали відставку Уряду? Це був чисто політичний популістський крок.

- Але ж як обійтися без політики, будучи народним депутатом?

- Я, йдучи на вибори, завжди казав слова Черчиля: «Відмінність державного діяча від політика в тому, що політик орієнтується на наступні вибори, а державний діяч - на наступне покоління».

Не змушуйте мене бути політиком, я буду працювати для цієї держави і з цього буду виходити. Тому і в політичній складовій я стараюся не брати участі.

Політика – це наука, яка, на жаль, навчила політиків сучасності таких стандартів, які для мене не зрозумілі. І дай Боже, щоб я їх ніколи не зрозумів.

Ті часи, коли політикам ставили пам’ятники, давно минули.
Поведінка сьогоднішніх політиків називається «пройти між крапель». Але падають не краплі, а град людських прокльонів, і не треба між ними пробувати пройти.

Я хочу вирішувати питання по суті. Я не хочу стати тим політиком, який буде між каплями ходити. Краще я займу свою позицію, нехай почую від людей навіть те, що неприємно почути, але це сьогодні. А завтра мені скажуть – ти був правий.

- Та все ж ви все частіше стали публікувати свої думки у ЗМІ…

- Я переконаний, що сучасні інструменти комунікації потрібно використовувати в повному масштабі. Я ще користуюся більш традиційними засобами, але дуже швидко прогресую. Став читати інтернет-видання, щоб бути в курсі всіх справ, хоча раніше читав тільки художню літературу, аби голову собі не засмічувати. Тепер сам намагаюся більше писати і планую найближчим часом стати активним користувачем соцмереж.

- Як ви думаєте, чи є можливим об’єднання бізнес-кіл Волині чи хоча би західноукраїнського регіону для збільшення свого впливу на долю країни, як це роблять бізнесмени інших областей, наприклад, Донецької, Харківської, Дніпропетровської?

- Ви хочете, щоб бізнесмени із Західної України об’єдналися, як донецькі бізнесмени і почали ділити цю неньку Україну? Досить вже тих, хто ділить. Мені так здається.

Але я хотів би, щоб зі сторони бізнесу було більше ініціативи. Бо є сьогодні депутати в Верховній Раді з Волині і може бути досить хороше волинське лобі.

Якби бізнесмени разом частіше зверталися з різними порадами і пропозиціями, то я би був дуже задоволений.

Як це зробити? Я спілкуюся з багатьма волинськими бізнесменами, які мені підказують ті чи інші речі. Чи це треба зробити більш показово, робити круглі столи, мати сформовану структуру? Напевно, було б добре. Але об’єднуватись для того, щоб, як донецькі, точно не треба.

- До речі, компанія «Континіум» уже тривалий час будує біля «Там Таму» масштабний торгово-розважальний центр. На коли заплановане відкриття, що там буде, бо будівництво інтригує мешканців Луцька?

- А це називається маркетинг - дивіться, а потім покажемо. Там багато чого буде – і каток, і роледром, торгівля, фаст-фуди.

Але головне - підхід. Ми як акціонери поставили завдання, що будівля має бути сучасна, бо будувати треба не вчорашній день, а завтрашній. Приміщення досить складне - не павільйонно-гаражного типу. У Луцьку має бути таке, щоб люди казали: «Бачте, як зробили в Луцьку».

Ми розуміємо, що туди будуть ходити, в першу чергу, молодь і діти. І те, в якій обстановці вони будуть знаходитися, в якій атмосфері, таку культуру в собі будуть плекати. Одна справа, коли підліток пішов у розвалений завод, інша, коли навколо гарно і по-сучасному.

Ми з Ігорем Мироновичем трохи романтики і хочеться зробити, щоб було гарно. Хоча сьогодні ми не керуємо бізнесом особисто, але як акціонери цікавимося, чи все йде так, як ми планували.

Перші терміни здачі були заплановані на липень, але графік трохи змінився, і тепер стоїть нова дата - 1 грудня. Причина не в інвесторах, а в будівельниках. Знаєте, я будівельник по професії, і саме до будівельників у мене завжди було найбільше претензій.

- Нещодавно ви увійшли у Топ-100 найвпливовіших волинян на четвертій позиції. Ви справді є таким впливовим, як стверджують експерти?

- Якщо говорити про мій округ, то якийсь вотум довіри від людей завоював і певний карт-бланш рухатись далі я отримав. Хоча ще багато треба зробити, щоб переконати їх у тому, що я гідний їхнього вибору.

Наскільки я впливаю на процеси в області, то ніколи над цим не задумувався.

- Ваші опоненти Вам закидають, що ви перемогли нечесно, а просто купили виборців. Як на це реагуєте?

- Ніяк. Просто ігнорую. Всі пам’ятають, які технології застосовувалися в Україні на минулих виборах. Вся країна чула про підкуп голосів – це коли людині давали 200-300 грн. в кишеню, чоловіки гроші пропивали, а жінки проклинали. Я ніколи такого не робив і ніколи не зроблю.

Я вважаю, що гідно пройшов виборчі перегони, утримався від коментарів і не сказав жодного слова про моїх опонентів.

У них - інша тактика. Вони говорять більше про мене, а вже потім про себе. Але то їхня справа. І хто з нас правий – хай люди вирішують.

Але, не зважаючи на критику опонентів, я допомагаю і буду допомагати громадам, доки в мене будуть сили і можливості.

- Та все ж у вас була чи не найдорожча виборча кампанія в області. А перевага над основним конкурентом виявилася незначною. Як на вашу думку, кількість потрачених грошей відповідає отриманому ефекту?

- Коли я зараз їжджу на округ і коли заходжу у відремонтований клуб, в якому ремонту 20-30 років, і бачу нові вікна, двері, і я бачу що ще треба зробити… Коли я заходжу в медичний заклад, в якому було холодно і не можливо було працювати, а стало тепло, стоїть нове медичне обладнання, хворі лежать на новій постільній білизні, медичний персонал в новеньких халатах…

В школах дошки нові, парти, навіть в найменших сільських школах уроки проводять із застосування сучасних мультимедійних комплексів, які навіть не в кожній школі Луцька побачиш…

То відчуваю такий ефект від потрачених грошей, що вистачає ще ентузіазму і наснаги далі так працювати.

- Нещодавно журнал «Форбс» знову записав вас у ТОП-100 найбагатших українців. Мільйони, які нарахували журналісти, відповідають дійсності?

- Якщо чесно, то я такого не читаю, бо з точки зору експертної оцінки там не зовсім коректно все зроблено.

По-перше, не треба плутати мої власні статки із вартістю кампанії, акціонером якої я є. Мої власні статки прозорі, вони записані в моїй декларації, яку я оприлюднюю вже другий рік поспіль.

По-друге, я казав людям на своєму окрузі і вам хочу повторити. Якби мені і моєму другу Ігорю Мироновичу Єремеєву вдалося зробити ще більшу компанію, аніж ми створили, то я ще більше би гордився.

Не всі великі компанії мають бути засновані у Києві, Донецьку, Дніпропетровську чи Луганську, де є активи, шахти, металургійні комбінати і тому подібне в держави забране.

Ми «Континіум» створили з нуля: кредит – побудова - кредит віддали і далі працюємо. Це гідний механізм створення бізнесу.

Тому я не сприймаю це як недолік, а як позитив. Якби ми не створили такої компанії, то, напевно, і робочих місць би не було. У нас працює приблизно 13 000 працівників.

Плюс-мінус 1000-1200 людей тих, хто прийшов в компанію з тими підприємствами, які компанія купила і потім реконструювала. Наприклад, «Ковельмолоко» чи ковельська нафтобаза. Все решта - це підприємства на новому місці збудовані. Чому мені цим не гордитися?

- Але завдяки величезним статкам вас називають олігархом. Вам це подобається?

Коли я приїжджаю на округ, мене олігархом не називають – і я такий щасливий!

Наталка ПАХАЙЧУК (для ВолиньPost)
Фото Сергія ШАПОВАЛА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Теги: Івахів
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 102
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Я, як і обіцяв, не вступив у жодну політичну силу та лишився позафракційним"
З політичної точки зору - дуже правильне рішення. Лишається сподіватися, що Петрович до кінця каденції виконає й інші свої обіцянки. А інтерв`ю - дуже гуд!
Відповісти
Один из законов, инициированных Степаном Петровичем касается социальной защиты безработных селян. Если господин Ивахив не в курсе, то подобная проблема - безработица - существует и у городских жителей. Поэтому, совет: не следует народному депутату быть столь избирательным. Ведь сельскими безработными волынянами народ не ограничивается.
Відповісти
Шановний, читайте матчастину. Безробітні з міста по закону мають право стати на облік в центр зайнятості та отримати допомогу по безробіттю, а селяни такого права позбавлені. Тому Івахів молодець, що врешті підняв це питання.
Відповісти
показуха. Ви дайте роботу тому селянину. найдіть її в тому селі. Щоб вони не працювали сезонно. наприклад, збируть ті ягоди (чорницю) або білі гриби. А їх потім куплять за копійки і все ж таки за бугор, за нормлаьні гроші. А нам потім продають ліки із смаком чорниці чи йогурт якоїсь відомої на заході ТМ із смаком лісової ягоди. А ми ж самі ту ягоду вивизимо, а потім купляємо ті добавки із-за бугра і пишаємося тим. Сміх і ході.
Відповісти
А може, шановний, і рецепт знає як це зробити? Тоді напиши вже так-нафіга ці закони, зробіть щоб людям безкоштовно давали чорну ікру ведрами та горілку Абсолют. Сміх це те, що ти тут постиш. Бо це не для того аби люди краще жили, а для того, аби фігню на адресу Івахіва сказати.
Відповісти
Цікаво, як підняти наше с/г? Коли бульбу приймали 3-и роки назад по з,00 грн/кг, а останні 2-а роки приймають по 1,00 грн/кг. А хай попробує її посадити, покропити, підгорнути і зібрати. Коли сольорка завжди дорожає завжди перед сезоном збирання і садіння (не виключено групу WOG). І зберегти, коли так води багато тепер. І потім ті самі полішуки, яки обрали Вас, їдуть на заробітки у ту саму "расію матушку", бо вибачте на бульбі не заробиш. І ви потім будете писати і казати, що якісь там закони приймаєте по вирішенню с/г питань. а полішуки за Вас голосували!!!?!!? Ви краще скажіть де колгоспи ділися і як їх порозпродували або порозбирали??! Вибачте, якщо і хтосьб там садить вибачте ріпак, то він його за Бугор продасть, якусь там з/пл заплотить тому трактористу, а решту .... угадайте самі.
Відповісти
Ніколи раніше не чув про такого депутата Івахіва. На виборах бачив прізвище але уваги не звертав, бо на виборах всі себе вихваляють. Тому нема сенсу ці оди читати, щоб скласти враження про людину. Про Єремеєва чув багато, але ніколи не знав, що в нього є компаньйон і що це пан Івахів. Тепер залюбки читаю всі статті про нього. Я не буду казати – хороший він чи поганий, бо не хочу підіймати хвилю анонімного срачу в коментарях. Я просто хочу відзначити те, що він інший. Він відрізняється від всіх тих, хто сьогодні має мандат і вважає себе істинним представником народу. І це мене тішить. Бо якщо є такий Івахів, то є надія, що він не один такий і що таких людей в Раді буде лише більшати.
Відповісти
бугага, посіпака Івахіва проснувся, "Я просто хочу відзначити те, що він інший. Він відрізняється від всіх тих, хто сьогодні має мандат " - та нічим він не відрізняється !!!!
"Бо якщо є такий Івахів, то є надія, що він не один такий і що таких людей в Раді буде лише більшати. " - ахахаха, просто п..ц який підлабузник ))), Анонім, не сміши, ти просто сраколиз і посіпака пана Івахіва.
Відповісти
Сам ти тушка !!! Від тушки чую!!!
Ето я то тушка !!??
А твій Івахів не тушка???!!
НУ добре давай не будим((
Відповісти
У олігархів, як і у пролетарів, немає Батьківщини.
Відповісти
У моєму рідному селі Єрємєєв роздавав по 200 грн перед виборами в клубі. Була давка.
Так, ці панове успішні бізнесмени - честь їм і хвала, але потрібно бути останнім поліШуком, щоб думати, що вори пішли у ВР для того аби захищати інтереси поліЩуків. - Вони пішли ВР для того, щоб захистити СВІЙ бізнес. Волинянам, а особливо поліщукам час дорослішати. ПоліШуків це не стосується - вони безнадійні.
Відповісти
на жаль, ти правий, поліШуки продались за нещасні пару грн. які в той же день пропили.
Відповісти
Як би вам неприкро було чути, але для населення поліських регіонів матеріальні речі значать набагато більше, аніж псевдопатріотичні крики у мегафон. Змиріться, та живіть з цим.
Відповісти
Читаю ці коменти і в мене складається таке враження, що їх пишуть або клінічні дебіли, або опозиційній агітатори. Навіщо це клінічним дебілам коментувати не буду, бо я не лікар. А ось навіщо це опозиції – розумію. Треба відволікти увагу громадськості від чисельних фактів зради з боку самих опозиціонерів.
Поясню свою думку. Івахіва наполегливо примазують до «тушок». Але чому? Бо він голосує з регіонами? А коли він голосує не з регіонами, то він перестає бути «тушкою»? А хто взагалі тушки? Згадаємо історію. Це депутати, які пройшли під прапорами однієї політичної сили, а потім цю силу зрадили та перейшли під прапори влади. Івахів балотувався під прапорами? Ні. Івахів у своїх передвиборчій програмі обіцяв звільнити Юлю, скинути Азарова та подолати Януковича? Ні. Івахів голосував всупереч своїй передвиборчій програми? Ні. Тоді чого ж його критикують?
А тепер подивимось хто поміняв партійний прапор та приєднався до влади – 6 депутатів від БЮТу. А хто систематично не голосує за свої передвиборчі обіцянки? БЮТ та УДАР. А кого похвалив за голосування Арбузов? Івахіва? Ні – він похвалив Кличка! То чого ж Кличка не називають «тушкою»? Відповідь зрозуміла – опозиційні агітатори та місцеві депутати на виборах рвали собі дупи доводячи людям, що їх кандидати найкращі. Сьогодні ці кандидати відверто лажають та зраджують всі сподівання людей. А хто буде вислуховувати за все це? Яценюк? Кличко? Тягнибок? Ні, вони всі в Києві. А вислуховувати будуть як раз ті самі волиняни, які ходили від дверей до дверей і розповідали про те, як завтра Яценюк випустить Юлю. Соромно, панове…!
Відповісти
Я виборець того округу! Він приїхав і глаголив по принципоаим речам ніколи непіду за регіони! І поїхала, за відставку азіровщини не голосува, на засідання ради на банковій тут як тут, за скасування пенсійної реформи не голосував! І тому він тушка бо декларував одне а робить інше! Зрадник!!! Зрозумійте у нас небуде порядку доки у людей буде політична шизофренія, люди без ідеалів, без свого власного слова, які на чорне скаже біле тому що бабло!!!
Відповісти
Аж тричі голосував за пенсійну реформу. Вчи матчастину, або читай уважно інтерв"ю, невдахо!!!
Відповісти
вот і давайтє розбірьомся, ще один посіпака знайшовся, Івахів у своїх передвиборчій програмі обіцяв звільнити Юлю, скинути Азарова та подолати Януковича? - ну на ідіота він не схожий щоб таке обіцяти. Але в депутати він пішов разом з Єрємєєвим ну точно не тому що перейнявся долею України, і хоче щось зробити, щоб нам з вами стало легше жити, більше того, він у всьому потурає ригоаналам, які загнали державу у глухий кут. А це шановний посіпако, прирівнюється до тушки. А опозицію в образі Яценюка і його гоп-компанію я всерйоз не сприймаю. Альтернатива яка є - це Свобода.
Відповісти
ТОбто, коли Свобода кришує Сєню, депутати якого тричі провальювали голосування по пенсійній реформі, то це опозиція? А коли Степан Івахів тричі голосував за відміну пенсійної реформи-то це він так хитро насправді підігрував ПР? Включай мізки, і думай, Фантоме.
Відповісти
Термін тушка ввела у політичний лексикон Юлія Тимошенко. Саме так вона назвала депутатів від НУ та БЮТу, які перебігли до ПР. Але незадовго до того сама Юлія Тимошенко бігала до Януковича та намагалася підписати "ширку". Пам"ятаєте цей істеричний вопль "Всьо пропало"? Тому, перш ніж кідатися ярликами в бік Степана Івахіва-вчить матчастину, нешановні підгузники!!!
Відповісти
Здорово "ганяти" навчився! За молоко - не розрахувався, вибори купив. Степан, перестань по вухам їздити: як на Банковій скажуть так ти і аукнеш! А то думка, політика і т.д., ніби маєш в цьому поняття!
Відповісти
Інтерв'ю кльове. Один наш опозиціонер, відслідковуючи після виборів, шо Степан не полишив свого округу, реально їздить, спілкується, вирішує , сказав - хм... Хто б міг подумати....
Так буває, шо міняєш свою думку з часом, бо людина варта, щоб сказати добре слово про неї, а не лише лити-лити бруд .
Респект
Відповісти
Іва́хів Степа́н Петро́вич (*24 січня 1968) — український підприємець, політик, співвласник ФПГ Континіум. Станом на 2012 рік, входить до 100 найбагатших людей України.
У 2010 році обраний депутатом Волинської обласної ради по багатомандатному виборчому округу за виборчим списком Волинської обласної організації Партії регіонів. Член постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв'язків та інвестицій.[1] На парламентських виборах 2012 кандидував до парламенту як самовисуванець по одномандатному виборчому округу #21 (м. Ковель, Ковельський, Ратнівський, Старовижівський, Шацький райони) і переміг, отримавши понад 37% голосів і випередивши на менш як один відсоток кандидата від ВО Батьківщина Ігора Гузя[2].
Вікіпедія.
Відповісти
А тепер давайте розберемось хто тут тушка серед коментаторів:
Тролі:
Марія, Майстер йода, Робзбиратєлі, Та пропадателі - поміняйте хоч ай-пі, і почерк троха...
Троляки провладні.
Відповісти
Стаття повністтю заказуха.
Вважаю хто її прочитав, той просто змарнував час.
Прикро, що я є та людина, що змарнувала на цього ригі-анального покидька свої 10 хвилин.
Відповісти
Кожен судить по собі.Подивись на Єремеєва,який купував по 200 грн голоси виборців.Вчепись до стовпа,якщо тобі так не йметься.
Відповісти
Підтверджую. Те, що Івахів реально їздить по округу та допомагає людям не очикував ніхто. І треба це визнати, як би це комусь не подобалось
Відповісти
http://www.volynpost.com/news/13593-nardep-stepan-ivahiv-u-programi-dorogi-deputaty-na-tvi-video
Відповісти
А тепер почитаємо що пише про Івахіва Форбс:
В 2010 году совладелец группы компаний «Континиум» Степан Ивахив стал депутатом Волынского областного совета от Партии регионов. Но рядовые избиратели не скоро смогут обсудить с ним насущные проблемы: на 2013 год прием граждан у депутата Ивахива не предусмотрен, сообщает сайт облсовета. У бизнесмена много других забот. Он планирует увеличить свое влияние на Банк инвестиций и сбережений, входящий в группу «Континиум». Сейчас у Ивахива 27,4%, но он рассчитывает нарастить долю до 49,9%. Вместе с парт­нером Игорем Еремеевым он расширил свою сеть автозаправок WOG: купил АЗС у нардепа от БЮТ Анатолия Семиноги.
Відповісти
Забрав п'ять віддав гривню?
Так допомагає?

Відповісти
От тільки не треба тут паршивого більшовизму і заздрості до успішних людей, добре? Краще перестань писати дурні коментарі, а попробуй трошки пошевелити мізками, та заробити грошей.
Відповісти
В минулому так поміщики їздили по своїх землях і кріпаків рахували! нічого не змінилося! А кріпаків в Івахіва багато, судячи з коментів! Так їх рідненьких, хай працюють дурненькі!
Відповісти
Піди вклонися Гузю, дитино дурненька. А краще виберись з Луцька кудись на Шаччину, може тобі трошки прочистять мізки місцеві. Якби вибори були зараз, Івахів би переміг з величезним відривом. Мабуть цей факт особливо бісить дурненьких підгузників!
Відповісти
До чого тут гузь, може Івахів щось і робить але тра казати правду в Регіонах то в Регіонах, а так він брехун, лукавий, того що фактично в ПР.Хай йомайо скаже правду а то як негер що переконує шо просто загорів
Відповісти
От хто більше в регіонах, Івахів, який тричі голосував за пенсійну реформу, чи "опозиціонери", які тричі провалювали скасування цієї реформи? Вмикайте мозок, нешановні.
Відповісти
Івахіву реально вдячні жителі багатьох сіл. Він не пропав одразу після виборів, як це постійно роблять "опозиціонери", що їх постійно обирали на Волині. Якщо далі не забуватиме свій округ, то на парламентських виборах 2017 року, якщо в поліські села знов заїжджатиме Гузь з мегафоном-його обливатимуть гноївкою...
Відповісти
Щоб не вякали проплачені тролі, що якєсь обіжене тєло каже що провладний мільйонер ніби-то когось обідив. як вказував вище Івахів виграв свого конкурента всього на 1 процент, якщо врахувати як фальсифікувала Партія регіонів, та як халатно берегли свої голоси представники "Батьківщини" то зрозуміло що цей дядько вкаладав бабоси бо знав що може втратити і що отримає...
Читаємо той-же форбс: 8 мажоритарщиков, зарабатывающих на бюджете
Победители мажоритарных округов, сумевшие наладить тесные отношения с организаторами тендеров госкомпаний Черкасская область, Умань. Победу в 200-м округе одержал депутат-регионал Антон Яценко. Фамилия Яценко неразрывно связана с тендерами. Вице-президент канувшей в Лету Тендерной палаты имел прямое отношение ко многим законодательным инициативам, регулирующим администрирование бюджетных денег.

Помимо Яценко, среди победителей парламентской кампании немало участников рейтинга тендерных чемпионов. Самые известные: мажоритарщики с Волыни Степан Ивахив (состояние $109 млн, 82-е место в списке Forbes), Игорь Еремеев ($107 млн, 85-е место), совладелец скандального RosUkrEnergo Иван Фурсин (состояние $124 млн, 77-е место).
Відповісти
Якби не бісилися підгузники, якби не плювалися жовчу в коментарях, але рейтинг Івахіва зараз набагато вище, ніж був. Люди бачать, що він їх не забуває, допомагає, і виконує обіцянки.
Відповісти
це ти є івахівський троль, уражений синдромом гузефобії?
Відповісти
Гузефобія поширена серед виборців 21 виборчого округу, які мали честь споглядати виступи Гузя.
Відповісти
Та він не троль, просто посіпака Івахіва, який має стежити за тим, щоб останнього не обливали брудом на просторах інтернету, а якщо вже обгадять, то страратись будь що відмити чесне ім’я свого господаря. Знаємо ми таких. Кожен заробляє як може, нема чого стидитись, просто признайся чесно.
А Івахів щоб не бути балаболом, мусить їздити по своєму округу, інакше на наступний термін гроші можуть і не допомогти виграти вибори.
Ну а як розвивалась група Континіум всі і так знають, явно не за законами бізнесу. Винуватити їх в цьому не зовсім правильно, часи тоді такі були, або ти схопиш, або інші. Тож розтягували "народне добро" в буремні 90-і всі як могли.
Відповісти
Фантоме, в мене для тебе погані новини. Селянський менталітет більшості населення округу гарантує, що виборцям імпонують господарські якості Івахіва. А крикуни та балаболи з мегафонами селян просто дратують. Це до слова.
Відповісти
Об'їхав всю Україну... Бачив куча бордів з писками ригі-аналів та словами вдячності та привітань... Зрозуміло, що перевибори до парламенту неминучі, і вони вже розуміютть що треба вкладатись в наступну компанію, бо якось недавно Міністру МВС Кіргізії просто порвали морду, то це саме зроблять скоробагатькам штибу Івахіва та Єремєєва...
Той-же форбс:Степан Ивахив, Игорь Еремеев: Игорь Еремеев без проблем разобрался с конкурентом от «Батьківщини» в округе 23 на Волыни. А вот его бизнес-партнеру Степану Ивахиву победа далась с трудом. В 21-м округе он едва обогнал кандидата от «Батьківщини» Игоря Гузя. Еремеев и Ивахив на выборы шли как самовыдвиженцы. Но их концерну «Континиум» неплохо живется с действующей властью. Их компания «Золотой экватор», управляющая сетью АЗС под брендом WOG, с начала 2012 года выиграла тендеров на поставки топлива общей стоимостью более 550 млн грн. Любимые клиенты – МВД и дочернее предприятие «Укртрансгаза». В одном из тендеров «нафтогазовцы» купили бензин по 15 грн./л – в полтора раза дороже на тот момент рыночной розничной цены.
Відповісти
Відкланявся.
Честь.
Відповісти
івахів - ти обіцяв підземний перехід зробити бія там-таму. забув про свої обіцянки вже? ти як і всі олігархи, вдало використовуєш бідноту народу для того щоб купувати його за пару сот гривень. так само як ти журналістів купував для своєї кампанії
Відповісти
То Палиця обіцяв. Вчи матчастину.
Відповісти
Волиняни, о щастя прийшло є ще один сонцесяйний - Івахів! Як титул з Палицею поділиш?
Відповісти
Сонцесяйний та непорочний-це у нас тільки Гузь. На виборах клянчив гроші у громадян на проведення передвиборчої кампанії, а після програшу купив собі тачку за 35 тисяч доларів. Але наївні діти досі вірять в святість та непорочність Гузя.
Відповісти
От хто більше в регіонах, Івахів, який тричі голосував за пенсійну реформу, чи "опозиціонери", які тричі провалювали скасування цієї реформи? Вмикайте мозок, нешановні.
Відповісти
Бецело ти сам собі відповідь написав!))) Звичайно той хто показував себе опозицією, а голосує з владою за ганебну людожерську реформу тобто Івахів=ПР! А опозиція з суті слова випливає поняття меншість, а намагання якраз показує роботу, тобіш хоч і нас менше, але ми боремось, а не асимілюємось і стаємо більшістю!
Відповісти
Рамзесе, ти мабуть вдарився головою, чи читати розучився? Івахів тобі ясно сказав, що він тричі голосував за скасування пенсійної реформи, і всі три рази постанови не пройшли, тому що тимошенківці не давали всіх голосів. Навіть комуняки голосували. Так що навчись аналізувати результати голосувань, і не забувай вмикати мізки.
Відповісти
Хотів вам сказати щоб мізки включили але подумав і зрозумів що їх нема у вас! Я якраз проаналізував його голосування! Втому числі як він проголосував за відставку Азірова який пропхав цю геніальну реформу! Хто засідав збільшістю на банковій? А за ініціативу комуністів яка по скасуванню пенсійної реформи хто непідтримав не Івахів, а вона доречі набрала 220 голосів!!!13 грудня під час голосування за призначення Прем'єр-міністром України Миколи Азарова Стьопа голосував "За"! Такщо лупню очі роззуй!
Відповісти
Відповідаю по пунктах.
1) Ввімкни мозок, і прочитай ще раз уважніше інтерв"ю. Івахів ясно сказав, що згіддно законодавства-ВР не має повноважень відправити Азарова у відставку. Тому він не хоче приймати участі у піар-акціях Яценюка, тому що такі кроки не мають ніяких наслідків, окрім політичних.Доречі, за відставку Азарова не голосувало і значна частина депутатів від опозиції, що говорить про те, що прихильникам Яценюка та Клічка варто уважніше придивитись до своїх політичних сил.
2)Засідання на Банковій судом визнано законним, і навіть Арсеній з цього приводу не возбухає. Я не бачу в чому інтерес виборців 21 округу, щоб Івахів вхолосту блокував трибуну. Може ви знаєте?
3) Прочитай уважніше інтерв"ю, Рамзесе, Івахів тобі ясно сказав, що ініціатива комуністів-популістична, і не розв"язує ніяких соціальних питань, а є просто піар-акцією червоних. Натомість законопроекти Денісової(Батьківщина), Литвина(позафракційний) та Міщенка (позафракційний) набагато професійніші, та досконалі. Але голосування за ці законопроекти було провалено саме голосами опозиціонерів, які й не голосували навіть за власний законопроект Денисової.
3) Згідно законодавства подання до Верховної Ради на прем"єра, в даному випадку Азарова, має право робити тільки президент. Якщо уявити фантастичну ситуацію, що Івахів погодився підіграти політичній постановці, і задля піара опозиції не проголосував за призначення Азарова, то що б було? Азаров би був виконуючим обов"язки прем"єра. Тобі б від цього стало краще? Ти б замість того, щоб писати тупі пости вивчив би конституційне прово-більше б на розумного походив би.
Відповісти
слухай, ти вже дістав пенсійну реформу прикладом ставити, ввімкни мозок (якщо він в тебе є), і подивись реально. А Гузь - його діло кричати в мегафон.
Відповісти
На що дивитись? На твою аватарку? Подивився-не вставило...
Відповісти
Знову білий і пушистий і про людей дбає!!!((( Раби рабами скільки повухам може їздити? Та стільки скільки дозволяємо!!! Мало того що обкрадають то щей ця тушка нас за безголових тримає! Нострадамус!!! Він знав що уряд всеодно лишиться! "Геніальність тушкована" дасть гривню вкраде мільон!
Колись занайомий запитав: "Як люди у давнину терпіли рабовласників, поміщиків, їм що волі чи клепок невистачало. З них знущались а вони голови опускали". Дійсно як так, алеж панове нічого окрім форми експлуатації незмінилось і ми такіж лохи як і раби,і кріпаки.
Відповісти
Що б ви тут і за чиєю вказівкою не писали, а Івахів - розумний дядько, один з не багатьох, що нікому не підконтрольний і робить собі у ВР, що вважає за потрібне. На правду, не розумію, до чого тут у коментарях Гузя приплітають. Безтолковий хлопчисько, його зірковий час під партійними прапорами вже минув і більш такого не буде.
Щодо волинських нардепів, то якби вони грамотно об'єднали свої сили у ВР, могли б робити трохи там погоду. Ну, поживем - побачимо.
Відповісти
Що б ви тут і за чиєю вказівкою не писали, а Івахів - розумний дядько, один з не багатьох, що нікому не підконтрольний і робить собі у ВР, що вважає за потрібне. - дякую, поржав :), Те що розумний, не спорю, але точно підконтрольний ПР, інакше наїздів на свій бізнес він би не уникнув. (а за що є огого на скіко років)
Відповісти
СКАЗАЛА ВОЛИНСЬКА ТУШКА З ФРАКЦІЇ ВОЛИНСЬКИХ ТУШОК.
Відповісти
Пресс-служба у Степы хлеб даром не жует. Умеют организовать "массовою поддержку населения".
Відповісти
Стьопа!!! Стільки коментів, як у тебе, немає під жодним інтервю! А про що це каже? А це каже про те, що ти вартий багато в цьому житті. Комусь вигідно обмастирити, комусь шити до ригів, хтось просто тупо і безперебійно заздрить.... І ось ця безкінечна заздрість - це найбільше нещастя українця. НАЙБІЛЬШЕ! І мене ніхто не переконає в святості опозиції чи цілковитій конченості ригів. І там є бидло, і там є. А Івахіву просто імпоную. От може таке бути? Імпоную, і все!
Відповісти
Степан, підкажи скільки раз з ригами голосувати треба, щоб ПДВ повернули? А то стараюсь і нічого!
Відповісти
Там є окремі питання за які повертають ПДВ, не завсі!
Відповісти
Рамзесе, судячі з твоїх повідомлень-ти просто школяр. Тому перш ніж писати, краще посиди, почитай мудрі книги, вивчи матчастину. Може тоді й зрозумієш, що таке повернення ПДВ, і чому Степан Івахів не має до нього ніякого стосунку. Маленька підказка-ПДВ повертають експортерам.
Відповісти
Всі аргументи проти Івахіва можна умовно поділити на типи - 1-й Івахів багатий, 2-й Івахів не член БЮТу. І навколо цього всі звинувачення. А на мою думку це навпаки переваги Івахіва. Всі мріють бути багатими та успішними але не всі здатні порадіти за іншого, коли той досяг успіху. А без Юлі БЮТ перетворився на тимчасову хованку тушек та екс-олігархів. Бути сьогодні з ними-це позор.
Відповісти
В одного знайомого є любиме прислів'я: "Ненавижу расистів та негрів!". Схожа логіка закладена в діях та інтерв'ю п. Івахіва. В нього не віднімеш успіхів в бізнесі, особливо в тендерних закупівлях. Але такі успіхи в багатьох країнах назвали б корупцією та злочином! Він став нардепом. Але цей успіх базується на підкупі, фальшувані та політичному блюзнірстві. Він зустрічається з виборцями. Але потрібні інформаційні приводи - хто переглядає регіональну пресу, то може сказати хто лідер представленості на шпальтах газет?! Він займається благодійністю, допомагає людям. Але постачаючи пальне на колишній Луцький СГК (за документами) більше ніж в сто разів більше від потреби державного підприємства - це обкрадання тих же людей. Така ж ситуація з молоком, з постачанням пального на інші держпідприємства та установи і т.д. і т.п.
Відповісти
Степан, ну звідки в тебе своя думка? Збирай молоко та не плати гроші, вертай пдв з фантомних поставок, торгуй бензином по захмарним цінам, то твоє! Але думки не чіпай, не твоє! Мовчи - і можливо хтось подумає, що мудрий! А то розкудкудакався як курка, що знесла яйце!
Відповісти
А ще, Волинь Посту також треба заробляти гроші, так що, всьо нормально :)
Відповісти
Брехун ще той. За що і як він голосує давно відомо. Нічого нового він не сказав. Бити себе в груди: який я хороший, білий і пухнастий - це він вміє. Але насправді "король то голий". Хто сумнівається, подивіться http://www.volynpost.com/news/13593-nardep-stepan-ivahiv-u-programi-dorogi-deputaty-na-tvi-video
Відповісти
До обговорення активно підключився Гузь зі своїми шістками і став активно засірати тему. Звісно, неприємно пролітати на виборах, Гузь досі в траурі. А тут ще Степан Івахів виявився не таким, як його змальовували опоненти-їздить по округу, допомагає виборцям. З кожною такою поїздкою шанси Гузя стати нардепом все примарніше. От він і біситься в коментарях, от і плюється жовчю. Соромно повинно бути Ігорку. Це політика, чоловіче! Тут не місце дешевим істерикам, які ти звик влаштовувати своїм шісткам.
Відповісти
Ага, і Гузь пише під ніком "Поліщучка" :) а чого, все правильно, бо ж він останнім часом поводиться як мале заздрісне дівчисько :)
Відповісти
ригівські тролі вгамуйтесь, досить сраку лизати степану
Відповісти
Які "ТУШКИ"??? Є прості українські слова - ЗРАДНИКИ,ЗАПРОДАНЦІ,ІУДИ!!!
Відповісти
Ображені підгузники кажуть; Ко-ко-ко!!!!
Відповісти
Люди будьте мудрі-Івахів тоже хоче кучеряво жити-покажи лімон баксів і він перекочує де більше дають.Це діагноз для чого думати-головне хто більше.За людей подумають в такому випадку коли всі рахунки та майно награбоване упирями не буде націаналізоване.А питається-де та людина яка не заплямована щоб пробилася до президентства без грошей.
Відповісти
Що ти Степане ще хочеш? Коли ж ти нежереся? Пора про вічне подумати, що залишиш після себе на цьому світ подумай.....
Відповісти
Гузь, тобі вже пора підлікуватися у дурці... Бо мниш себе архангелом. В одну палату з Наполеоном, там вам буде про що потеревеніти.
Відповісти
Чудова стаття. Дуже поважаю Степана Петровича. Він молодець
Відповісти
Івахів не знаю чи купував голоси виборців,а Єремеєвза голос виборця платив 200 гривень і складались навіть списки.Хіба це справедливо? Де ж наш такий демократичний закон?
Відповісти
А зараз наша обласна газета в кожному номері возносить Єремеєва.Такий він добрий,людям допомагає.Був в Камені-Каширському маслозавод і Ігор Єремеєв допоміг його обанкротити,а потім продав.А перед нинішніми виборами влаштовував гульки в декількох містах і селах та роздавав з барського плеча по 200 гривень,під розпис,знову наобіцявши людям.Гроші,правда,достались переважно тим у кого і так кури не клюють,а не тим кому вони дійсно потрібні були.
Відповісти
Це як в анекдоті - Моцарта не читав, але він мені не подобається :) Якщо є питання до Єремеєва - до нього й говоріть. А до чого тут Стьопа? Він молодець. В парламенті дофіга багатіїв, але ніхто не зробив й половини того, що робить Івахів. І за це я його поважаю.
Відповісти
Демократія-це влада народу. Якщо для виборця цікавіше отримати 200 гривень за галочку, то хто ми такі, щоб його засуджувати? Єремєєв дав людям те, чого вони прагнули-і переміг. А порожні обіцянки та палкі промови професійних "патріотів" і вишиванках вже нікого не гріють. Накушалися. Подякували.
Відповісти
Єремеєв обіцянки вміє роздавати.Купив маслозавод,а койтейнер для сміття забув поставити і жильці маслозаводського будинкувлаштували сміттєзвалище на очисній водоймі за маслозаводом.
Відповісти
Нажаль, люди не навчені берегти навколишнє середовище і влаштовують звалище будь де. І ніякий Мартиняк з "Чистим селом" цьому не допоможе. Он в Луцьку біля дитячої залізниці такий срач влаштували, може теж Єремєєв винний?
Відповісти
Івахів хоч щось робить. Що ви чули про свободівця-Мельника? Мартиняк зі своїм чистим селом розвіз сміттєві контейнери за встановлену плату, тепер хоч мухи мають де плодитися. А Івахів слів на вітер не кидає, полішуки це втямили і тепер шикуються в черги: кому вікна треба, кому двері в під`їзди. Про спортінвентар мовчу: роздає пачками. І головне, діє за принипом: собаки дзявкають, крейсер набирає швидкість :)
Відповісти
а навіщо Івахіву і Єремєєву депутатство, і Палиці також? Якби вони були меценатами, як кажуть, то і раніше могли фінансувати програми благодійності??? а так перед виборами кинул кістку, потім записались до "більшості" на виїзді і гребуть кошти на тендерах...огидно від таких "правдолюбів"
аналіз їх "благодійності" буде трохи пізніше у всіх округах, тільки реальний, а не, як подають змі)))
Відповісти
забув про Мартиняка.... і йому навіщо депутатство, т.з. успішний бінесмен, він ніхто, не член партії, громадської організації, ніхто, як і вище перераховані, хочеш сприяти розвитку громади - сприяй, але навіщо пхатися в депутати в ситуації, коли в країні бізнес залежить від багатьох структур,які можуть впливати на голосування депутата??? трошки потягнути на розвиток бізнесу??? але це нечесно по відношенню до виборців...вони сподіваються на хоч якусь справедливіть, а такі т.з. депутати продають їх, як, тюльку, яка прогнила, як тут не згадати панасюка і божевільну думку)))
Відповісти
вибачайте, просто раніше не доходили руки до цього т.з. інтерв"ю...
Відповісти
Якщо я правильно зрозумів дописувача:він вважає що в депутати мають йти бідота-голота, без грошей, які в житті не створили нічого путнього (бо ж за це можуть натиснути, і це впливає на голосування)?
досить вже нести дурниці, і страждати більшовизмом! Степан Івахів-успішний менеджер, і талановитий підприємець. Щира людина і щедрий меценат. Саме це потрібно округу, і люди вже зробили належні висновки з його діяльності. Навіть ті, хто голосував за конкурентів, зараз підтримують Івахіва, і є його прихильниками.
Відповісти
в політику повинні йти політики, а не "талановиті підприємці" і недобізнесмени, бо бізнесменами їх назвати важко, як ідуть туди виключно для того, щоб отримати недоторканість та лобіювати свої інтереси.(бо відомо що таке Континіум, і наїхати по закону на них що два пальці). Не було б недоторканості, НІОДИН з них би у ВР і носа не сунув би.
а щоб не бути балаболом, мусить займатись меценатством. А скажіть но, де вони всі були до виборів стільки років ?
А тут опаньки! прямо всі разом вирішили допомогти селянам....
Звинувачувати Івахіва звичайно у всіх бідах тут не варто, майже вся Верховна Рада складається з таких "бізнесменів з 90-х" або ж їх дітей. Прикро.
Відповісти
Як колись казав Степан - "Зроби кращий бізнес, тоді і поговоримо" ;) Так що удачі. Зробіть краще ніж він - і далі плюйте в бік скільки завгодно!
Відповісти
а ніхто не плює в бік Івахіва, Єрємєєва, Палиці, Мартиняка, просто політикою займатися повинні політики, а не бізнесмени, які підуть на все, щоб отримати більший прибуток, як казали класики, тому справжні політики повинні керуватися інтересами держави, а не бізнесу, якими керуються вищезгадані бізнесмени, це доведено історією, а у нас, судячи по виборам, ще 18 століття, коли т.з. третій стан ішов у владу, щоб захистити свої капітали, от тому і живемо ми на рівні з молдовою, а не з польщею
Відповісти
Он Гузь, голий і босий, декларує зарплатню у 1000 грн, і за освітою політолог. З Вашої точки зору, він мабуть ідеальний "політик". Тільки цей "непідкупний" чувак вкрав гроші з виборчого фонду і після виборів купив собі Хюндай Соната за 35 штук баксів.
Пора вже зрозуміти, що голого і босого можна купити, і це обійдеться набагато дешевше.
Відповісти
по-перше, доведіть, що він гроші вкрав))), а по-друге, дуже сильно суніваюся, що гузя можна було б побачити на цьому незаконному збіговиську, яке подерибанило гроші, прийняли незаконні закони, куди не пускали інших депутаів і, де були івахів, єремєєв, мартинюк і у списках палиця.
Відповісти
Зате Гузя дуже легко можна уявити, коли він не голосує за скасування пенсійної реформи. Саме так зробив Микола Мартиненко-шеф Гузя і його криша у "ФЗ".
Відповісти
По життю людину завжди видно. Хто є справжнім, а хто ні. Степан Івахів справжній. Попри всі негативні риси, які притаманні всім багатіям, він знаходить в собі людяність допомогати людям. Ті дєбіли, які тут щось говорять про "кістку для людей" свідомо намагаються перекрутити мотиви. Коли це виборча кампанія - це одна річ. Але навіщо Івахів їздить по селах і знову витрачає на свій округ мільйони? Бо якщо вірити анонімам, цього можна не робити, а згадати про людей лише за рік до виборів. Але Івахів робить. І це абсолютно не характерно для українських багатіїв.
Відповісти
а ті дебіли, які тут щось говорять про намагання щось перекрутити, вони ще раз доводять, що такі, як івахів просто турбуються про свій бізнес і не більше і це, якраз характерно для усіх багатіїв, тут ще не говорилося про походження капіталів і їх примноження у т.з українськиї багатіїв і івахіва зокрема.
Відповісти
Кожен газда дбає про свою господарку. Чи ви за "комнезами" та "колгоспи"?
Відповісти
усі ці т.з багатії дбають за "свою господарку" за рахунок інших людей, от тому і ми живемо на рівні з молдовою, і посилають своїх дітей вчитися в британію, швейцарію і т.д., а все тому, що там такі т.з. депутати вже були б під кримінальни провадженням давно. Корупція - ось їм ім"я, вони хочуть жити, як на заході, а поводитися, як у нігерії...
Відповісти
Та ні, друже, все не так пічалько, як ти розказуєш. Он Івахів створив аж 10 000 робочих місць. А в Америці, наприклад, дають автоматичне громадянство тому, хто створить тільки 20 робочих місць. Оце правильний і розумний підхід. А в Україні чомусь лишилися пережитки радянського минулого, коли успішним бізнесменам заздрять всякі невдахи та нероби типу Гузя. І оці лузери, за допомогою більшовицької пропаганди намагаються спровокувати класову ненависть серед українців. Добре, що нічого не виходить. На селі поважають куркулів та міцних господарів і зневажать крикунів-нероб з мегафонами. Так що з кожним днем підтримка Івахіва росте, а надії Гузя пролізти в депутати все примарнішими.
Відповісти
підтрмка івахіва не росте, це все казки куркулів типа кальсонеса)))робились заміри недавно, а щодо гузя - я ж не винен, що він тупенький))) і не вміє будувати виборчу кампанію на мажоритарному окрузі)))
Відповісти
а щодо робочих місць - так і в пакистані створюють робочі місця і в африці, тільки зарплата там така, які і в україні, а несплата податків в америці це важкий кримінальний злочин, аль капоне теж посадили практично довічно не за рекетирство, а за несплату податків... так що усі ці т.з депутати в америці б сиділи... довго і по закону...
Відповісти
У івахіва реальна підтримка в селах . Була на травневі у Шацькому районі,- люди на Степана молиться! І це факт. Не то що в нашому окрузі. Теперішній Нововолинський депутат повний нуль. Опозиціонери поможіть єдиному опозиціонеру
Волині в Раді. А не гавкайте із заздрощів!!!!!!! Стьопа Івахів і сам справиться. Люди в цьому не сумніваються
Відповісти
Останні статті
Степан Івахів: «Тушки» - це депутати, які не мають своєї думки»
29 квітень, 2013, 12:41
Записки породіллі
26 квітень, 2013, 14:11
«Підставлена» відставка
25 квітень, 2013, 09:26