Троянський кінь Ігоря Палиці*

Троянський кінь Ігоря Палиці*
За відомим законом Мерфі, якщо є вірогідність того, що може статися щось погане - воно станеться обов’язково. Путінська агресія проти України цілком вкладається у цю жорстку закономірність. Окупація Криму у найважчий для країни момент стала якщо і несподіванкою, то досить прогнозованою.

Не треба бути поважним аналітиком, аби заздалегідь передбачати, що саме Крим стане нашою найслабшою ланкою - і найлегшою мішенню для загарбників. Адже там розташована база Чорноморського флоту Росії - серйозне джерело небезпеки для української територіальної цілісності.

Як не прикро констатувати, але підступного троянського коня у вигляді чужоземного флоту запустили до нас українські політики. І не лише запустили, а й гостинно «прописали» як мінімум до 2042 року.

Країна має пам’ятати своїх «героїв». Тому нагадаю, що у квітні 2010-го за ратифікацію Харківських угод, які підклали під національну безпеку бомбу уповільненої дії, голосували у повному складі фракція Партії регіонів, Комуністичної партії і Блоку Литвина, а також майже всі позафракційні, 9 зрадників від Блоку Юлії Тимошенко (БЮТ) і семеро «сміливців» - від Народного союзу Наша Україна (НУНС).

Один із цих сімох - народний депутат Ігор Палиця. Тоді ще практично невідомий лучанам нардеп був у числі тих, хто, всупереч рішенню фракції, натиснув кнопку «за» і разом з тодішньою парламентською більшістю здав національні інтереси України.

З НУНСу за таку поведінку його, звичайно, зрештою вигнали, але яке то вже мало значення?.. Та і самого Ігоря Петровича це вигнання не надто засмутило.

А загалом історія політичних зрад розрекламованого «благодійника» Палиці розпочалася за півтора місяці до сумнозвісної ратифікації - з того моменту, коли начебто ідейний опозиціонер став банальною «тушкою» і допоміг Азарову отримати крісло прем’єра. Відтоді його «бескорыстная дружба мужская» з Партією регіонів лише міцнішала - до обопільного задоволення обох сторін.

У проміжках між доленосними кнопконатисканнями Ігор Петрович міг спокійно відпочивати від трудів праведних десь у Швейцарії, не з’являючись місяцями на своєму робочому місці. Ніхто на таку дрібничку не звертав уваги. Потім було «правильне» голосування за мовний закон Ківалова-Колєсніченка, скандальна виборча кампанія 2012 року, чергова підтримка уряду Азарова. Словом, Ігор Палиця доволі регулярно забезпечував тодішній владі потрібні голоси, за що був належним чином обласканий.

Коли у червні минулого року опозиція запропонувала денонсувати Харківські угоди з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, Палиця голосувати відмовився. Вочевидь, тому що послідовний.

Але в іншому випадку послідовність Ігоря Петровича щезла в невідомому напрямі разом із його ж законом про обов’язкове володіння чиновниками українською мовою, гучно розрекламованим під час виборчої компанії-2012. Підозрюю, що раптовий напад мовного патріотизму Палиці (як і його невгамовна благодійність) виявився звичайним передвиборчим трюком. Ефектним за формою й цинічним за змістом.

Тісні взаємовигідні стосунки між Ігорем Палицею та Партією регіонів тривали б ще досі, якби не втрутився Майдан. Як і можна було передбачити, Палиця Майдан не підтримав, участі в ньому не брав, разом і земляками у важкі часи не був.

Єдиний інцидент, коли лучани мали нагоду згадати про існування свого народного депутата, трапився на Театральному майдані. Одного зимового вечора міліція прийшла конфісковувати плакат, який засуджував тих, хто продають свої голоси на виборах. Так сталося, що там була згадка і про Палицю. Думаю, автори цього витвору мистецтва мали усі підстави на вираження своєї думки.

Допоки не було зрозуміло, хто переможе – Янукович чи Майдан, усі три місяці протистояння, Ігор Палиця сидів тихше води, нижче трави. Вичікував. Ніяких заяв не робив, жодних симпатій не виявляв. Але на всякий випадок залишався вірним штиком «президентської раті», і відставку уряду Азарова у грудні не підтримав.

Зате сьогодні ми бачимо дивовижні метаморфози, що трапилися із цим політичним діячем, який майже чотири роки був надійною опорою Партії регіонів у парламенті та справно голосував за її антинародні забаганки.

Блискавичний крах режиму спричинив раптове прозріння Ігоря Петровича. Останнім часом він розродився аж кількома телеграмами-зверненнями до лучан, в яких закликає до «перезавантаження», «очищення» і «покаяння». І, як годиться, засуджує Януковича. Однак сам чомусь зовсім не поспішає ані каятися, ані просити пробачення за багаторічну підтримку колишньої влади. І, вочевидь, сподівається не потрапити до люстраційних списків.

Думаю, Ігор Палиця тепер примірятиме на себе образ патріота. Що буде не важко, враховуючи підконтрольні йому ЗМІ. Може, він навіть вигукне десь на площі «Слава Україні!». Але вся біда в тому, що декларований (показний) патріотизм дуже слабко кореспондується із реальною підтримкою Харківських угод, через які Україна має наразі велику проблему. Ім’я їй – війна! А серед солдат, на яких сьогодні націлені дула російських автоматів, є і лучани.

Тож зрозуміло все, окрім одного: як тепер Палиця дивитиметься в очі їхніх матерів?

Олена ГОЛЄВА, голова обласної організації Європейської партії України, депутат Луцької міської ради

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 49
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сміливо, респект, всі говорять пошепки, а так в слух- да! Здивували Волиньпост, давно правди про Палицю не писали, а її треба знати!
Відповісти
Надо было подписаться еще "жертва фашистского режима Януковича, давшая интервью волынским масс-медиа и сфотографированная на киевском Майдане...февраля 2014 года)"
Відповісти
Смілива стаття, але правдива...
Відповісти
А Голеєва то хто? Щось про неї теж якісь гадощі писали.. Ні?
Але враження від прочитаного таке: БРИДКО!
Просто тупо виливання помиїв.
Люди, навчіться один одного поважати! Та ви самі себе позїдаєте, і не потрібно вам буде ні правого сектору, ні самооборони.
Хоча...
Принаймі видно буде хто є хто. Для вас самих. Бо ви ж звикли один одному усміхатися, а тепер подивитися в лиця без масок.
Відповісти
О! Палицівські тролі запрацювали! Ну, давайте, ще, сміливіше відпрацьовуйте, буде Вам по сєрєбрєніку премії
Відповісти
))))) Шановний, чи шановна (статі нажаль не знаю), кожний судить в житті по собі! Золоте правило! Якщо в когось є СВОЯ думка на викладений матеріал, то навчіться її поважати.
Відповісти
А напевно це все неправда напевно він неслужив ригам!!! Шановна ми все бачимо по його голусуванням! А гнилі "апазіцианери" мовчали весь час добре хоч жінка написала правду.
Відповісти
Можу сказати тільки одне: дуже сміливо
Відповісти
Можу сказати тільки одне: дуже сміливо
Відповісти
у штабі Палиці термінова нарада. обговорюють як мінімізувати негативний вплив критики свого швейцарського благодійника. Товстенюк в сумятті. Никитюк іронічно усміхається в свої сиві вуса.
Відповісти
Не є прихильником діяльності пана Палиці. Але цікаво. А хто написав статтю з підписом пані Голєвої? Однозначно, не сама. А чому? Може теж прикривається від люстрації? Якось усе дивно відбувається...
Відповісти
Люстрация Лесичка, це коли з посад знімають. А авторка за свої 30 років жодної державної посади .... До речі і Палиця на себе працюе и не погано, тількі захоплення викликае, простий Луцький хлопець заробив півтора мілліарда долларів. И взагалі, ця публічна бійка якась цікава щось тут не так... Таки люди завжди домовляються . Або штаби господарів дурять щоь бильше заробити.....якщо "директорія" з призвищами не помилився то Нікітюк и Товстенюк відомі ділкі і ПС чи ктось ще думаю до них рано чи піздно доберуться...
Відповісти
Люстрація, шановний авторе, - це "очищення", а не коли з посад знімають. Вчіть матчастину, а ще повчіться грамоті.
Відповісти
хворі писаки ви нікому не цікаві
Відповісти
Ганебна стаття-помста за програні вибори. В міщанському, дешевому стилі, як і сама авторка цієї статті. Про Голєву можна знайти набагато цікавішу інформацію, про те, як Дячука за маршутки набили і багато чого іншого...
Відповісти
Я б сказав ганебна не стаття, а ганебна правда. А 777 - це означає що ви вважаєте себе вищим від "дешевих міщан", чи не так?
Відповісти
Молодець.Луцьк має знати своїх "героїв", і жодного факту для спростування
Відповісти
Палиця зараз готує термінову телеграму до лучан де розкаже про те що першим поїде у Крим боротися з окупантами
Відповісти
Не люблю Палицю, але Голєва - чи не найнебезпечніша дама в волинському політикумі. Підступна, хитра, слизька, вміє використати. А найнебезпечніше те, що вона видає себе не за ту, якою є насправді. Фальшива. Фальш пре з усіх дірок, хоч вона намагається це приховати.
Відповісти
так, вилив емоцію, а факти є? чи так, головне захистить якось роботодавця? А тут-нічого сказати, крім -"сама така"
Відповісти
підтримую
Відповісти
Вийти і сфотографуватися на фоні Майдану, а потім сісти у Рейндж Ровер або Каділлак Ескалейд, куплені чоловіком за нахапані гроші - це так по-патріотичному!
Відповісти
За що я люблю Луцьк - це за те, що тут всі один одного знають. І скільки б Олена Голєва не вдавала з себе "жертву режиму", ця стаття - просто зведення рахунків. І зірочка в заголовку - замовний матеріал. Не може заспокоїтися жіночка після програних парламентських виборів.
Відповісти
Не думав, що Голєву так легко використати... Що ж їй пообіцяли?
Відповісти
Використати , щоб написала правду...дійсно, треба було багато пообіцяти.Брєд, не здається?
Відповісти
Вибори-виборами, а депутата-зрадника Луцьк собі отримав, і сьогодні після усіх подій і реального початку війни-чи обрали б лучани цього прихвостня Партії регіонів, скільки коментарів і все на Голєву нападають, та яка різниця хто осмілився сказати вголос те, що на кухнях обговорюють щодня
Відповісти
Правду не сховаєшь, ніяк, на сайті Верховної ради всі його "заслуги"
Відповісти
Тримайтесь, пані Олено, зараз почнеться, але знайте, лучани подумки з вами, нажаль тільки подумки, бо серед усіх опозиційних партій та їх лідерів, ви -одна, хто насмілився сказати правду, і не здавайтесь, ви нам дійсно потрібні
Відповісти
Це з тих, хто за затемненими стеклами дорогих автомобілів, з наймитами в палацах,з закладеними для будівництва новими палацами на кістках наших предків в Старому місті, з охороною, в норкових шубах до пят "люблять", кривлячи на кожному кроці своєю гнилою душею, нашу Україну і наших обдурених, знедолених людей. Прийде на вас, глитаїв, нова коліївщина!
Відповісти
За Єремеєва ще б згадали...
Відповісти
До холуїв Палиці.Замалюємо прізвище авторки статті.А тепер-прошу по пунктах:де є наклеп в написаному?Абсолютна правда.
Відповісти
респект по суті статті
Відповісти
Знайшлася - "чесна", "справедлива", "розумна", "Велика опозиціонерка" Голєва. Розумію, болить, що вклавши чималі кошти у виборчу кампанію, програла Палиці під час виборів до ВРУ. Люди, слава Богу, розібралися, хто є хто. І зараз розберуться. Незважаючи на те, що в нас у Луцьку на майданах кричали "політики" на кшталт старих та новітніх "буратін" та інших персон, мета яких особисте збагачення і влада, люди і їм копня дадуть.
Відповісти
Добре ви кажете.Ще скажіть за скільки душі продали,а потім розібралися.Холуі.
Відповісти
Хтоб розповідав...Голєва ))))))))))))))))))
Відповісти
Хто б не розповідав, а правди не сховаєш
Відповісти
Голєва звичайно не свята , проте її "дєлішки" обмежувались рівнем Волині, а тут зрада державного рівня... Різні речі. Думайте , земляки, та не зробіть ще раз помилку за 500 грн.
Відповісти
Голєва! Кожен заднім числом може шось там писати, як, власне, і Палиця. Так, ви підтримували майдан, і партія ваша має слово "Європа" в назві.. Але хіба по європейськи будувати собі палацик в Старому місті?? Що за хрінь? Скільки років це може тривати? Оця ваша дурна возня з тим будівництвом, до речі, псує Вам всю репутацію. А могли би бути нормальною дєвкою...
Відповісти
Стаття правдива 100% . А кому не подобається авторка, будь ласка зберіть інформацію, і напишіть статтю про неї, у нас свобода слова.
Відповісти
Голєва - люксова баба. Тільки чоловік попався трохи мягкий. Він старий і боїться. щоб вона його не прогнала в світ з торбою. Її ще можна виховати, якщо тричі на день скородити битою ребра. Так, хоч би з півроку.
Відповісти
Я могу понять, когда фонд Палицы нападает на Романюка, но вот подумать что Палица или его фонд будут нападать на бедную, беззащитную женщину, тем более настоящую красавицу, бессребреницу и патриотку просто представить себе не могу. Уверен, она ему очень даже нравится. Игорь Петрович - слон, как никак)))
Відповісти
А ще Палиця проходить по справі пана Фірташа, заарештованого нещодавно у австрійський столиці, фінансова -корупційна схема розкрита ФБР.Наша міліція не змогла запитати в цих панів,як це вони так швиденько розбагатіли ,і чому не заплатять за кожного українця борг в 3000$,це ж з їх легкої руки ми стали боржниками, а вони мільярдерами!
Відповісти
не виправдовую Палицю, але флот по старому договору мав стояти до 17 року... так що від того голосування ситуація по Криму не змінилася б... Зате є чутки що Крим здала якась пані у візку, і хотіла це зробити ще з трьома областями, але населення виступило проти. і оцей весь шум лише мішура....
Відповісти
Хай ця брехлива подруга напише про свого чоловіка.Скільки поцупив грошей упенсіонерів будучі керуюим банку який збанкротував.Відразу втік в Київ у податкову крав гроші з бюджету і робив кришу деяким Волинським фірмам.ПРИ ПОТРЕБІ НАПИШУ.
Відповісти
Напишіть, цікаво, тільки не ховайтесь під невідомим ім'ям, зареєструйтесь-і все факти, як тут, такі, що підтверждуються ( в даномувипадку на сайті ВР видно голосування), і ще не забудьте написати про те, хто саме керував банком останній рік до банкрутства( натякаю -Вітинський), і факти про вкрадені з Держави кошти-це теж легко знайти у вікритих джерелах, коли таке має місце бути (наприклад Реєстр держ закупівель, тощо, де до речі видно як в Палиці зараз на сотні мільйонів купують паливо по завищених цінах"нова влада")
Відповісти
Олена Голєва ясно що не без гріхів чого коштують тендери на перевезення у м. Луцьк, але палиця набагато перевершив її він дійсно "янкотушка" боголосував за те щоб не зачіпали його особистий бізнес для чого вірогідно і пішов в депутати. Лучани для нього та їх інтереси це тільки засіб для досягнення стабільності бізнесу та максимізації свого достатку. Всіх лучан можу порадувати тим що ми самі вцьому винуваті тому що купилися на безплатні майданчики допомоги і т.п. ГАНЬБА НАМ!
Відповісти
Потрібна люстрація влади, депутатів, адже вони обіцяли служити народу , громаді, а самі думали, як би пошвидше дістатися до державного корита. Палиця такий самий, тож повинен відповісти перед волинянами за всі вчинки.Ми Палицю не просили йти в депутати, він у нас просив наші голоси . Настав час відповіді.
Відповісти
Вы посмотрите на рожу этой Голевой,хитрая и лживая.Она просто мстит Палице за выборы,да и статейка то не её языком написана.а заказана.Пусть она лучше расскажет как всю Волынь спаивает являясь эксклюзивным представителем Черниговского на Волыни.Палица по крайне мере добрых дел сделал для Луцка немерянно,а она только пи..дить горазда.Судят то как известно людей по их делам!
Відповісти
Так його прізвище рідному баььку -лядкер
Відповісти