Візова мафія у Луцьку

Візова мафія у Луцьку
Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку завжди було «хлібним місцем» для «візової мафії». Зараз на Дубнівській активно надають різноманітні і недешеві «послуги», які користуються постійним попитом серед волинян.

Так, журналіст придбав запрошення на роботу і отримав візу до сусідньої країни за 1000 гривень. У ході експерименту з’ясувалося, що ділки самі створюють перед заробітчанами штучні перепони, які потім за гроші допомагають подолати.

На сьогодні Україна є найбільшим джерелом іноземної робочої сили для Польщі. З Волині до польських ринків праці рукою подати, тому й не дивно, що саме у Луцьку активно працює польське консульство.

Ми спробували дізнатися, хто і скільки заробляє на прагненні небагатих людей заробити собі на прожиття і як з "візової мафією" бореться польське консульство.

СЕКРЕТИ МОБІЛІЗАЦІЇ «ПО-ШАХРАЙСЬКИ»

Необхідною умовою для отримання безкоштовної робочої візи у Польщу є наявність запрошення від роботодавця. Біля консульства цей документ дуже просто… купити. Спритні чоловіки пропонують свої послуги прямо перед прохідною консульства.

"Візи, запрошення, недорого", - скоромовкою промовляють добродії до кожного, хто йде повз дипломатичну установу.

Спробую загострити ситуацію і спровокувати офіційних працівників консульства на продаж візи.

Охоронці ввічливо вказують мені, куди я маю подати документи і як саме треба отримувати візу, але не встигають закінчити свою добровільну консультацію – з консульства вибігає якийсь поляк і сварить вахтерів-українців.

"То так не можна", - постійно лунає з уст іноземця.

Схоже, що охоронцям консульства заборонено консультувати відвідувачів.

Поряд з центральним входом до установи притулилися ще конторки, що, судячи з реклами, допомагають перекласти документи, фотографують, надають консультаційні послуги для українців та виконують ще купу інших дрібничок, необхідних для отримання візи.
 Крайні праві двері - вхід до контори
Крайні праві двері - вхід до контори

Стукаюсь в перші двері конторки. Зустрічає мене консультант – пані Галина. Жіночка, з першого погляду, справляє враження серйозної та авторитетної людини – на шиї золотий ланцюг у палець товщиною, на руці браслет з того ж металу і на пальцях декілька «голдяків».

Галя уважно слухає мою «легенду». Мовляв, хочу поїхати працювати до Польщі, але не маю запрошення і не знаю, що робити.

Добродійка пропонує мені купити в неї запрошення на роботу. Гарантує якість документу.

«Ти сам не отримаєш робочу візу, бо зараз їх не дають чоловікам призовного віку. Мобілізація!», - лякає простодушного волиняку (тобто мене) всипана «ювеліркою» Галя.

За її словами, в іноземних консульствах лежать списки чоловіків, які підлягають призову та мобілізації. Тому таких претендентів на візу, запевняє, одразу «відшивають».

Плачу завдаток 300 гривень. Галина обіцяє, що запрошення буде, але не скоро. Мовляв, великий ажіотаж, всі хочуть працювати за кордоном, і мені треба втулитися поміж іншими охочими сезонними працівниками.

Наступний дзвінок від спритниці пролунав аж через 2 місяці. Такий довгий термін Галина пояснила тим, що «панів» штрафують польські правоохоронці за видачу фальшивих запрошень, і тому тяжко знайти такого господаря, який би виписав для мене документ.

Запрошення справді вже є, як і годиться, з усіма печатками і підписами. Мене начебто кличуть працювати у господарство з заробітною платнею в тисячу злотих на місяць.
Запрошення на роботу
Запрошення на роботу

Галина заповнює всі документи за мене і наказує йти подавати документи у чотирнадцяте віконце в консульстві. Здаю без зайвих питань.

За всі турботи просять ще 700 гривень.

Наступного тижня забираю закордонний паспорт з вклеєною візою. Отак просто за 1000 гривень буквально в сусідньому приміщенні з консульством продають запрошення на роботу.

Навіть на око можна помітити, що без клієнтів візові шахраї не сидять. Біля столика пані Галини постійна черга, а її візитівки розлітаються десятками примірників на день.
Візитка шахрайки
Візитка шахрайки

ПРАЦЕДАВЦІ ТЕЖ ПЛАЧУТЬ…

Маючи на руках фальшиве запрошення і виготовлену на його підставі робочу візу, відправляюся в консульство на інтерв'ю.

З польської сторони прокоментувати ситуацію погодились Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи та керівник візового відділу Міхал Богданович.

Пана Міхала дуже зацікавило моє фіктивне запрошення і він, перепросивши, одразу побіг перевіряти, чи не є воно фальшивим. У польському консульстві є база даних несумлінних працедавців, запрошення від яких використовують шахраї, але перевірити всі запрошення працівники візового відділу не в змозі. Мого працедавця у цій базі не виявили. Зателефонувавши в повітовий центр зайнятості, Богданович повернувся і повідомив, що запрошення таки справжнє.

«Як ви розповідаєте цей сценарій, я можу припускати, що шахраї, скоріше за все, мають домовленості з цим працедавцем, який виготовив це запрошення. Хоча це і не виключає того, що він насправді чекає на працівників», - розмірковує Міхал Богданович.
Міхал Богданович, Керівника Візового відділу у Генеральному консульстві
Міхал Богданович, Керівника Візового відділу у Генеральному консульстві

Дипломати кажуть, що поляків ніхто не штрафує за те, що вони запрошують працівників з України, які потім не їдуть.

«Не можна штрафувати людину, яка з добрими намірами виготовила це запрошення і чекає на працівника. Таким було рішення одного з судів у Польщі», - пояснює пані Бживчи.

Цей документ в Польщі є безкоштовним (мені він обійшовся в 1000 гривень) і його головне покликання – спростити іноземному працівникові оформлення візових документів.
Віза
Віза

За словами працівників консульства, їхні телефони стають «червоними» під час збору врожаю. Власники сільськогосподарських підприємств, що видали купу запрошень і чекають, наприклад, сотню сезонних працівників, мають фактично тільки 10 збирачів яблук чи полуниць. Інші запрошення також були використані для отримання візи, але працівники чомусь не доїхали.

ПОЛЯКИ СТАЛИ ЖЕРТВОЮ ВЛАСНОЇ ЛОЯЛЬНОСТІ ДО УКРАЇНЦІВ

Також дипломати називають «бздурами» твердження про наявність списків потенційних призовників та осіб, які підлягають мобілізації.

Богданович каже, що проблемою для консульства є люди, які, отримуючи таке запрошення, насправді переходять західні польські кордони у напрямку Чехії та Німеччини. Ризик бути затриманим на кордоні мінімальний, а зарплати у країнах Західної Європи набагато більші. А громадяни, які сприймають Польщу як транзитну державу фактично займають місця порядних заробітчан, що мали б їхати працювати у господарство, яке видало візу. До того ж, це велике навантаження на працівників консульства, які спочатку видають візу, а потім у разі потреби анулюють її. Тобто виконують роботу своїх чеських або німецьких колег.

«В Луцьку досить специфічна ситуація, яка сприяє існуванні «чорного ринку» фіктивних запрошень. Окрім польського консульства, тут немає представництв інших держав. Якби були консульства Чехії, Словаччини, Німеччини та інших країн, то люди б замислювались над тим, що, може, простіше зробити візу до країни призначення, а не купувати фальшиве запрошення», - розмірковує пані Бживчи.

Вона стверджує, що шахраї користуються лояльним ставленням до українців зі сторони польського консульства. Бживчи припускає, що отримати німецьку або голландську візу для українців набагато складніше.
Беата Бживчи
Беата Бживчи

Існування візових шахраїв створює також ще одну проблему, від якої страждають як українці, так і працівники консульства. Справа в тому, що сумлінний отримувач робочої візи має реєструватися на сайті дипломатичної установи для того, щоб була можливість подати документи. Графік подачі оновлюється раз на два тижні. Але упродовж перших 2-5 хвилин всі вільні «вікна» для подачі документів розбираю візові шахраї. Тому людині, яка намагається чесно отримати візу, дуже складно подати документи вчасно. Вона просто не може проштовхнутись поміж фіктивними особами.

Так фейкові реєстрації на сайті консульства створюють штучні черги.

«Коли в понеділок відкривається можливість зареєструвати анкету, то всі місця дуже швидко, буквально за декілька хвилин стають зайнятими. Ми думаємо, що шахраї використовують спеціальні комп'ютерні програми. І коли виникає можливість внести дані, щоб потрапити на прийом у консульство, то це відбувається автоматично», – розповідає пані консул.

Тому лишається тільки йти до візового центру, офіційних посередників, які мають квоту на подачу документів до консульства. Але тут за безкоштовну у консульстві послугу людина має сплатити 18,5 євро. Або шукати можливості отримати візу на «чорному ринку».

* * *

Працівники консульства погоджуються з тим, що підґрунтям існування «чорному ринку» візових послуг стали незручності, які виникають перед українцями, що хочуть відправитись до Польщі на заробітки. Пані Бживчи запевнила, що польська сторона разом з українськими колегами працює над створенням інституцій, які мають полегшити українцям доступ до польського ринку праці та призведуть до зникнення візового шахрайства.

Корупція завжди була можливістю для громадян обійти зайві бюрократичні перепони і спростити шлях до мети. Але, мабуть, тільки в Україні люди готові платити 1000 гривень тим, хто тільки створює перепони і не дає отримати безкоштовну робочу візу.

Сергій ШАПОВАЛ (для ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 125
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тепер візу повинні скасувати, а хто поверне Сергію тисячу грн? Галина? А Галина скаже, що Сергій просив роботу і вона допомогла йому знайти таку роботу, а гроші взяла за консультаційні послуги, а не візу. Так, що матеріал просто підтверджує, що вирішити нічого не можуть і не хочуть парцівники консульства та й наші працівники правоохоронних структур не поспішають прикрити схеми
Відповісти
Дякую за розслідування, цікаво.

За подачу завідомо невірних даних в консульство варто було б вносити покупців запрошень в чорних список на декілька років - це значно погіршило б бізнес посередникам. Але не бачу сенсу полякам тратити на перевірку значні кошти, аби просто відучити українців від звички шукати скрізь місце, куди можна було б тицьнути хабаря.

На вебсайті можна було б ввести "капчу" і ліміт запитів з одного ip - це дало б шанс пробитися справжнім візошукачам.

А загалом, ці "позолочені Галини в консультві і біля нього" - ще не найгірший варіант: у них явний талант до виживання, але патологічна неспроможність виконувати хоч щось корисне. Тому краще там, ніж у лікарні чи школі. Хоча талантів на українській землі на пів планети вистачить.
Відповісти
вже ввели, лиш дорожчими послуги на реєстрацію стали. Як були шахраї так і є , як не було дат так і немає....
Відповісти
Нащо було розміщувати візитку Галини? Що це дасть?
Відповісти
І чого цей правдолюб[] поліз туди,де не просять.Самим візи шенген дають по журналістських посвідченнях на 5 років.А тут полізло г.... Захотілося розслідувань- вперед в гарячі точки.Через таке г... ми прості роботяги будем получати відмови.До чесності Богдановича апелює.Треба було в жовтні-грудні постояти біля візового і порахувати кількість відмов.Через його відмови в селі голови вже болять.Весна скоро,заробляти треба,а віз нема.Надіялися,що ситуація буде краща після нового року.Тут влазить цей гов..к.Як тепер візу получити,коли консули будуть на воду холодну дмухати.
Відповісти
Ви меньше тікайте за кордон, такі бідні, зараз розплачуся, ніколи країна не стане кращою поки не перестаните піднімати іншу, а на рахунок гарячих точок, так цей чоловік допомагає на схід, на відміну від вас!!!! Скоро заглянемо до вас у посольство, будуть ті ділки тікати звідти аж гай шуміти буде!
Відповісти
АЙДАР((( що нема де більше заробити? бумаєш евриками дадуть на консульстві? Геройство своє покажи на сході, а то сидиш в теплі в добрі і ви"""б
Відповісти
замовити місце на прийом по онлайн-сервісу справді ДУЖЕ проблемтично... потрібно обмежити за IP адресо.
Відповісти
Один ІР - одна віза, + капча, + підтверджувальна ссилка на е-mail, і все буде ОК. Тільки ніхто цим не хоче займатися, полякам пофігу.
Відповісти
ще простіше - разом з оплатою послуг візового центру вказувати годину і дату подачі документів
Відповісти
Це один з видів бізнесу, проста банальність, об яку всі "спотикаються", але вже давно не звертають найменшої уваги. Типове явище, типовий паразитичний спосіб життя. Це такий же спосіб наживи, як, скажімо, на Старому ринку спекулянт продає розсаду здичавілої полуниці, яку безплатно копає в пяної мешканки села Сирники, а покупцям-простакам каже, що це "еліта, привезена з Чехії". Таке "розслідування" нагадує один з законів Паркінсона, в якому "заява заявника розглядається після його смерті".
Відповісти
правильно зробив журналіст.
нормальній людині зареєструватись дійсно не можливо.
і це через цих галин. три місяці жінка намагалась зареєструватись на сайті, щоб дітям візи зробити і на новий рік десь поїхати - і що? дома сиділи...
актуальне питання підняли, підтримую і чорні списки, і обмеженя з IP, і введеня кодів в ручну і т.д.
треба запропонувати полякам допомогу - на халяву підкоректувати сайт.
Відповісти
Через сайт консульства стати на чергу неможливо .Пробую вже цілий грудень і сьогодні пробувала. Тільки і побачила...Здати на візу можна тільки через візовий.А там наперед в банку треба плати,тільки тоді запишешся на чергу.Консул теж добре бреше.Пару раз була біля консульства,людей немає.Якби були місця,були б люди.
Відповісти
А чого цей правдолюб написав тільки тепер? Візу получив в листопаді.Що,не получається з робочою візою машини ганяти чи контрабас возити?
Відповісти
Застав дурня Богу молитися. Поміг стати жебраком.
Відповісти
Проблема в тому, що всі все знають і візитівка пані Галини також нічого не дасть! І буде вона працювати та й добра наживати, та й на її місці вчинили б 99,9% громадян! ) Ну це демогогія... Головна причина, що всі ображаються і всерівно всі ідуть "лівими" шляхами. Да проблема, да не реально законно отримати, але майже ніхто і не пробує поборотись!!! В мене багато знайомих які дійсно зробили все по сторінках закону, звісно було важко. Якби всі так робили, то і "махфії" роботи не було б!!! Але ж ми УКРАЇНЦІ і нам завжди цікаво вляпатись в гівно та й заплатити за це ще й грошиків!! )) Всім солодких снів і заробляйте гроші, що б "махфії" платити )))
Відповісти
Цікаво, чи буде Галина далі працювати після опублікування візитки. Журналісту допомогла, а він опублікував
Відповісти
А чому б це їй не працювати? Журналіст їй ще й безкоштовну рекламу зробив.
Відповісти
Завжди сам реєстрував і себе і дружину і дітей. Можна зробити, якщо зайнятись. Правда мені дружині наукові візи легше було зареєструвати, але дітям реєстрував звичайний шенген. Так, не хочеш платити за візовий центр - будь добрий поклацати пів дня за компом, щоб зловити вільну дату. А ні - то візові центри працюють у всіх консульствах. В деякі посольства/консульства взагалі неможливо без колл-центру подати. А що заважало автору самому зв'язатися з паном і дочекатися безкоштовного запрошення поштою. Потім безкоштовно зареєструватися і зробити абсолютно безкоштовну візу. Повірте, це реально! Але потрібно тратити час.

А так дуже попахує заказухою проти пані Галини)) Переділ мафіозних впливів))
Відповісти
Згідна на всі 100%.
Відповісти
Заїдемо до Галини в гості скоро))) із прокуратурою ну і як же без балаклав)))
Відповісти
Айдар(((ти краще заідь на візовий -там більше толку з тебе буде.Що Айдаровці в рекет записалися?-бізнес? без балаклав ніяк?"рятівники"народу...Таких як ти...в Ато треба -з балаклавами
Відповісти
До депутатів не забуть взяти прокурора а, шоб він не боявся надінь йому балаклаву . І зроби шо прошу ,не роби собі реклами там де і так свербить
Відповісти
не надо ля-ля. поклацав і все вийшло, це ти, галя?
Відповісти
весь листопад та грудень марно заходв на сторінку реєстрації візового центру, зареєструватись через інтернет на подачу документів не зміг. Годувати посередників у посереднеків не бажаю, достатньо що візовий центр бере майже 400 грн. Шаповал подивися тільки на вершину айсбергу. Посереднецькі фірмочки на візах заробляють сотні тисяч долларів. Не вірю, що консульство не в курсі цих оборуток.
Відповісти
а 2 місяці не хочете поклацати біля комп'ютера))) завжди хотілося б побачити тих щасливчиків які змогли подати на візу в консульстві. Через візовий центр реально, через консульство не смішіть.
Відповісти
Не зовсім реально маєш всі документи і вже другий місяць на телефоні і по сатах клацаєш(і консульства і візового центру), а дат немає...
Відповісти
Пропіарив Галину)) Тепер в неї буде черга)
Відповісти
Пан під ніком "брєд" ще не вийшов з важкого новорічного запою. І дозволяє ж таке дружина, яка займається, як я зрозумів, "наукою"! Журналіст просто робив розслідування і пішов на деякі матеріальні жертви. Так роблять журналісти. А запрошення і віза, отримані описаним шляхом, йому нахер не потрібні. Одна волинська журналістка місяць жила на 1000 гривень, щоб все відчути на собі і описати, яке принизливе життя чекає людей з такими доходами. Тому "брєду" треба випити кружку капустяного розсолу і наждачним папером протерти очі.
Відповісти
Ну і на чому він зробив акцент у своєму розслідуванні? Що у пані Галини багато золотих прикрас? Обзивати простих посередників мафією - не дуже гарно. Мафія не дозволяє її обходити. А тут він сам звернувся, отримав послугу, за яку заплатив кошти.
Відповісти
суть в тому, що ця послуга виникла завдяки програмним прогалинам консульства та хитрій тьоті галі і їй подібним.
людина, якби спокійно могла зареєструватись на сайті, ні до якіх тьоть не пішла би.
а так - 1000 грн віддай.
журналіст молодець, розвивай далі, якщо переконаєш поляків виправити на сайті ці баги - це буде велика перемога)
Відповісти
Ти з тієї категорії людей, яким важко пояснити навіть елементарне. Журналісту не була потрібна "послуга", він виконував роботу. Можна не відповідати - розмова безперспективна.
Відповісти
То хренлво він виконував свою роботу) Заказуха чиста)
Відповісти
Після виходу статті у золотозубої Галі розриває пукан. Шахрайка лихоманливо строчить коментарі під різними псевдонімами. Відчула що чекають на неї нари.
Відповісти
До відкриття візового центру записатись на подачу візу було без проблем, так само як зараз в чеське консульство, але тоді було ще більше ділків.Краще скажіть навіщо візовий центр відкрили із такими дорогими послугами в євро, Ось де справжня мафія
Відповісти
100%! От візовий центр-оце мафія індуська,а не пані Галина. Кожен виживає як може. А ось візовий центр,ось це вже...
Відповісти
радікі шо ви розмурчались
Відповісти
Радiк))я тебе на всI 100% пiдтримую....вони хоть вiдкривають вiзи,а не кiдок на лаве!!!
Відповісти
ЦІКАВО СКІЛЬКИ ЖУРНАЛІСТУ ЗАПЛАТИЛИ? А МОЖНО ЩЕ ОДНУ ТАКУ ЗАМОВИТИ ВЖЕ ПРО ІНШОГО))) А ЯКЩО ЧЕСНО ЧОГО НІХТО НЕ РОЗБИРАЄТЬСЯ НАЩО СТВОРИЛИ ІНДУСЬКИХ ПОСЕРЕДНИКІВ ЯКІ ХИТРО ЗАРОБЛЯЮТЬ НА ЧЕСНИХ ТА БІДНИХ УКРАЇНЦЯХ???
Відповісти
Не трусись так, Галюню. Кому ти нафіг сдалася тебе замовляти?
Відповісти
Хай би той автор попробував зробити документи у Київі ,Я б посміявся...)))....................
Відповісти
справжній ідіот - точно не автор статті.
він правиьно робить. може завдяки цьому ситуація зміниться на краще, заробітчани не будуть витрачати додатково 1000 грн, а галя і їй подібні підуть працювати на завод.
Відповісти
Хороша реклама п. Галини, наберу до неї, а то Візу не можу отримати
Відповісти
Ніяк не можу зрозуміти за що так засудили пані Галину? То за те, що вона має золотий ланцюжок чи за те, що зробила запрошення журналісту?Смішно все це читати, ніби-то когось жаба давить, що хтось заробляє гроші ще в країні не лише гнучи спину на заводі, де заплатять 1500 грн. і всі задоволені, чи в Польщі на яблуках. Отут справжня українська натура!!!!!
Відповісти
Тетяно (чи може правильно Галюсю), перестаньте включати дурочку. В статті йдеться про те, що такі Галі самі створюють перешкоди для чесних заробітчан, з метою героїчно їх подолати за 1000 гривень. Якщо ви цього не розумієте то практикуйте урінотерапію.
Відповісти
так Мені показалося що п. Галина навпаки полегшила роботу)
Відповісти
Повністю згіден. Автору статті стало заздрісно, його жаба задаваила що свої 3 - 5 тисяч Грн він заробляє за місяць, а п. Галина за день. Типовий Українець, в Європі таких не чекають.
Відповісти
В Європі по вашему чекають на шахраїв які створюють хакерські програми що займають всі вільні реєстрації і не дають чесним людям законним шляхом отримати візу. Ага.
Відповісти
А податки пані Галя не забула сплатити з 3-5 тисяч за день? то-то Україна розцвіла б, якби з такої пані Галі надходили податки до нашої скарбниці. Глядіш і війна б швидше закінчилась.
Відповісти
Злий Вовк, я дійсно особисто знаю пані Галю. Думаю Галюсею вам її зарано називати)).То вже може опишите ті перешкоди,які здолав "бідолашний" автор статті, бо я дійсно їх не помітила і не помічаю.І лише хочу добавити, що перш ніж когось засуджувати і обзивати, може задумайтесь, чи такий вже чесний ви?
Відповісти
Я принаймні не створюю шахрайських схем і не розказую байок про те, що чоловікам призивного віку не дають візу, бо мовляв мобілізацію. І не створюю шахрайських хакерських програм для того щоб зайняти вільні місця для реєстрації.
Відповісти
Ти взагалі нічого не створюєш, не генеруєш і не рухаєш вперед. Сиди тихенько біля монітора, дмухай в дві ноздрі, і дивися як люди хоч шось роблять.
Відповісти
Цікаво, а чого тоді "чесний" чоловік, який підлягає мобілізації, їде в Польщу? Сміх)))))))) А хакерські програми, мабуть, створють хакери, а Галя -знаю далеко не хакер. І вже зазначалось вище, де ж ті люди біля Консульства, яких таким шахрайським методом реєструє пані Галя?
Відповісти
Може давайте напишем статтю про те, скільки мобілізованим чоловікам допомогла не вмерти в АТО пані Галя? Вона тоді врятувала життя виходить.... То може пробачим їй цю "маленьку слабість" з журналістом?
Відповісти
Браво, Тятяно!!!
Відповісти
Дякую, Людочка!!!
Відповісти
Вам, дорогий Дмитре також велике спасибі за коментарій!
Відповісти
Людочка, то ти? Чи то може п.Галя?))))))))))
Відповісти
Тссс, ще злий вовк почує.....
Відповісти
Точно тсссс. ЦЕ ВЖЕ ШАХРАЙСЬКА СХЕМА)
Відповісти
Люба Тетяно, обговоримо, як домовились на нашому місці (вул. Дубнівська)
Відповісти
Упсссссссс. Давай безпечніше місце.
Відповісти
о, так, в нашому підвалі, я також маю декілька схем. Чекаю Вас, вхід по запрошенню, Ви знаєте, де його отримати, до зустрічі, сестро!
Відповісти
Не забудьте про дрес-код.
Відповісти
Я скажу пароль-"пані Галя")
Відповісти
так, так, для конспірації ще обов"язково три рази чхнути, моя відповідь-пароль - На здоров"я)
Відповісти
В Мене запитання до автора статті: Я прочитав статтю 2 рази, і не поняв в чому п. Галина винна? Вона зобов*язалася вам надати запрошення чи якийсь там документ? - вона надала. В чому її вина? ну хіба шо в несплаті податку.
Відповісти
Злий вовк баран.чесні Українці возять в польщу цигарки контрабанду.
Відповісти
Оце автор зачепив зміїне кубло. Засичала Галька в коментарях.
Відповісти
Галька, здай золото на потреби мобілізованих!!!
Відповісти
Треба Гальку розкуркулити-там бабла нахапала стільки що можна всю 51 бригаду в нову зимову форму одягти!!!
Відповісти
Чого той журналюга не розказує що ім статті "замовляють" комусь та Галя помішала він би краще написав про наших чиновників як вони питання особистого характера вирішують
Відповісти
Ти реальна скотина, здай себе органи на користь 51 бригади або на приклад не купуй щось до дому своїм дітям, а здай на потребу АТО, диванний патріот!
Відповісти
Так вірно написано
Відповісти
Це правда, а то тільки дурні коментарі лишають
Відповісти
Бугагошенька це і є автор статті
Відповісти
Шановний Сергій Шаповал! Якщо читаеш коментарі до своеі заказноі статті-..прошу, точніше замовляю, наступне своє розслідування проведи у візовому центрі. Куди ідуть людські кошти по 18 евро? якому чиновнику в карман? чий це бізнес? чи може ці кошти пригодились на ато? так як на візовий подають 80% Чомусь журналісти мовчать про цей чиновницький чи януковицький бізнес а прицепились до п.Галини.Беріть вище
Відповісти
лох не мамонт, лох не вимре.
т. Галя.

враховуючи, що т.Галя не хакер, то варто припустити, що вона є лише частинкою злочинного угрупування, який на цьому заробляє.

враховуючи очевидну фригідність до цього питання зі сторони консульства, то варто припустит, що вони - в долі.

інакше, цю проблему із заповненням черги на сайті за 2-5 хвилин, вже давно би виправили і навели порядок.

зрі в корінь))

журналюга - молодець.
коментатори "за галю" - мабуть її співучасники, бо кому цікаво її захищати і платити 1000 грн т.галі, якщо за нормальних умов їх платити не доведеться? ))
Відповісти
Ха-ха=ха ? По твоему №резюме№ тут пишуть або самі "Галі" або співучасники? а сам хто? навіть боішся імя правдиве написати?. А платити ми ще будем більше...благодаря цьому журналюзі і не Галя тут винна а самі
Відповісти
платіть, лох повинен платити))
Відповісти
ЗНАЧИТЬ ВСІ ЛОХИ?...А ТИ РОЗУМНИЙ ІДИ І ВІДКРИЙ ВІЗУ БЕЗКОШТОВНО-У ВІЗОВОМУ ЦЕНТРІ-ПРОСТО ДАРОМ, ТЕБЕ ЧЕКАЮТЬ...((( НЕ ПРИЙДЕТЬСЯ 1000 ПЛАТИТИ ТАКОМУ "ПРОСТОМУ"ЯК ТИ. І ДЛЯ ТАКИХ ЯК ТИ..І СТРАХОВКИ НЕ ПОТРІБНО ВСЕ ДАРОМ
Відповісти
Резюме, а кому цікаво відкривати візовий центр, якщо була б реєстрація на Консульство? Мабуть, попит на такого посередника, як "візовий центр" був би неактуальний.
Відповісти
якщо не буде проблеми з реєстрацією на консульство - то і у візовий ніхто не піде.
ринок вичавить паразита сам, головне рівноцінні умови створити, але поляки свідомо не виправляють "дірку" у свому сайті, значить заробляють на цьому.
Відповісти
Чого ж цей журналіст не пішов до тих добродіїв, які пропонивали йому при вході "візи, запрошення, не дорого", а попрямував до п. Галини???
Відповісти
І взагалі, консульство саме провокує звертатись до посередників, нехай скасують реєстрацію на подачу документів і закриють візовий центр, який дійсно по вуха в корупції, тоді дійсно настане справедливість
Відповісти
Слово "мафія" в усіх словниках світу тлумачиться як таємнича недержавна злочинно-бандитська організація, яка шляхом залякування й терору втручається в політичне життя країни, намагаючись впливати на прийняття вигідних для себе політичних та економічних рішень. Виходячи з цього, так звана стаття написана від першого до останнього непрофесійно. Те, про що написано, не приховане, зовсім відкрите дійство. Банальний і примітивний, як цегла, рекет. "Міжнародний" бізнес на лохах чи спекуляція на бідних і темних, як дрімучий ліс, людях. Мафія - це дві держави, які відкрито і публічно творять такі безчинства. Республіка Польща виступає тут в якості рекетира, а Україна - як посібник рекетира. Копати треба глибше, шукати того, хто винен в усьому. А Галина - проста баба в найгіршому розумінні цього слова, яка виконує чиюсь волю за крихти з панського стола.
Відповісти
проста баба, яка виконує чиюсь волю за крихти з панського стола, в золоті обвішана ходити не буде.
значить баба не проста.
Відповісти
В четвертому рядку після слова "останнього" вставляйте "слова". Вибачте.
Відповісти
Резюме,а ви підіть і подивіться,яка вона вже там обвішана золотом. І взагалі,до чого тут це? Можна подумати,це є якимось аргументом. Може в неї чоловік -олігарх? Ви ж тут обговорюєте питання ніби серйозні,а такі дурні висновки зробили.
Відповісти
пізно йти...вже вона сховалась мабуть чи сидить в китайский біжутерії))

п.с. хай хоть коханець буде олігарх, що то міняє для простого громадянина, якому треба лишню 1000 грн заплатити?
Відповісти
то робіть все самі і не прийдеться нікому платити
Відповісти
ви наївні чи не розумні?!
всі хочуть робити самі і не платити 1000 грн, але не можуть, бо через прогалину програмного забезпечення польського консульства черга на сайті заповнюється "візовими рєшалами" за допомогою вірусного ПО автоматично за 2-5 хв.
а ви самі все робити...мабуть)))
Відповісти
то на візовий здавайте документи, там без проблем
Відповісти
І до речі,якесь оце вульгарне слово ''проста баба''? Де ви його взяли,''чесні'' та ''порядні'' люди?
Відповісти
Дивіться акуратно з тими баригами на Дубнівській кидають на бабло конкретно виродки
Відповісти
ЛЮДИ ДОБРІ, ПРО ШО ТУТ ГОВОРИТИ?! ЧИ ХТОСЬ, КОГОСЬ ПРИМУШУЄ ЙТИ ДО ПАНІ ГАЛИНИ?? ЦІКАВО ТІЛЬКИ ЗВІДКИ ТО РОБОТЯГА ЗІ СЕЛА(НАПРИКЛАД),ЯКИЙ ХОЧЕ ПОЇХАТИ ЗАРОБИТИ ПАРУ ЗРОТИХ, МАЄ ЗРОБИТИ СОБІ РОБОЧЕ ЗАПРОШЕННЯ, ЧИ ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ НА ТУ ВІЗУ??? ШЕ ДОБРЕ, ШО Є ТАКА ПАНІ ГАЛИНА! БО ЯКШО ЛЮДИНА НЕМАЄ ПОНЯТТЯ ЯК ЗРОБИТИ ТУ ВІЗУ ТО В ІНФОРМАЦІЙНОМУ ВІКОНЕЧКУ ЇЙ НЕ ДОПОМОЖУТЬ! САМА НЕ РАЗ ДО НИХ ПІДХОДИЛА. КРАЩЕ Б ЗВЕРНУЛИ УВАГУ ЖУРНАЛІСТИ НА ВІЗОВІ ЦЕНТРИ ЯКІ Є ПРОСТО ЧИЇМСЬ БІЗНЕСОВИМ ВІДКАТОМ ГРОШЕЙ, А НЕ НА "МАФІЮ" ЯКА НІБИТО ЗАВАЖАЄ ЛЮДЯМ РЕЄСТРУВАТИСЯ.
Відповісти
а ще добре, що є різні рєшали в мрео, в податковій, в даі, в суді, в прокуратурі, в міськраді і т.д.

слава рєшалам? бо якщо людині чиновник зобов'язаний щось зробити, а не робить, то ми його підмажемо, замість вигнати з посади, правильно?

лох буде платити завжди, цілуйте рєшал і платіть)

Відповісти
Резюме, цікаво, а як ви робите чи робили візу? Бо таке відчуття, що ви один з небагатьох щасливчиків, яким це вдалося найлегше. Може дасте всім слушну пораду?
Відповісти
по-закону і по правилам роблю)
Відповісти
О да!Інформація дуже вичерпна і особисто мені зрозуміла. Мабуть,свою схему ви розкривати не хочете.
Відповісти
ні якої схеми не має. рівненській візовий центр - альтернатива.
Відповісти
а где же чесная держава которая обязана нас защищать
Відповісти
Це проблема не в Галині!!!Скажіть пане ЖУРНАЛІСТ та проведіть розслідування,де взялися візові центри?Чому їх зтворили,чому вклали за офіційного посередника по всій Україні навіть не хочу назвати цифру яку,якщо ми ввійдемо в Євросоюз,для чого це?Як не було візових центрів,не було проблем І всі здавали документи до консульства.А журналіст хоче собі створити піар,але він не там шукає,як хоче я йому підкажу!!!!
Відповісти
Самооборона зверталась уже по цьому питанню до прокуратури, як завжди відписалася дармоїди чортові. Треба виставляти і там пост!В АТО прихлібателів!
Відповісти
Для іноземців взагалі робочі візи стали дорожчими,окрім оплати візи в 60 євро,ще й 18 євро(візовий центр)+запрошення,страховка,дорога до Луцька.
Відповісти
мені тоже зробили запрошеня я через українську проїхав а з польської мене вернули за то що фальшиве запрошеня. Я тоже хочу подякувати Галі з Тернополя яка мене робила запрошенч. Як такі сволочі по свіиті ходять?
Відповісти
мені тоже зробили запрошеня я через українську проїхав а з польської мене вернули за то що фальшиве запрошеня. Я тоже хочу подякувати Галі з Тернополя яка мене робила запрошенч. Як такі сволочі по свіиті ходять?
Відповісти
робила через агенство запрошення обійшлось в 1200 грн...и не повірите візу не відкрили! сукі горіть в аду....шахраї грьобані
Відповісти
Якби консули хотіли правди, то могли б і придумати надійнішу систему, а вони самі отримують відкати від "рішал",тому їм це на руку...тут правди не було ніколи і не буде..повірте..
Відповісти
А я б заплатив аби тільки надійно і якісно зробили, та ситуація зараз в порівнянні з січнем значно змінилась.
Відповісти
ну то роби
Відповісти
я зроманом згоден
Відповісти
Дуже корисна стаття.Ми з чоловіком подавали на робочу візу документи,Робили по тій же схемі у Луцьку, лише сума була 1600грн, в результаті відмова,а ні грошей а ні візи.Другий раз подавали самостійно, знову заплатили збір,виклик дав пан який запрошував на роботу, і знову відмова.Пів року мине можем виїхати, не відомо з яких причин бо кожного розу пункти візмови інші.І хто буде повертати ці кошти які витрачені????Напевно трабе іти на прийом до консула!!Дивно коли людина все чесно робить,є реальний роботодавець, реальний виклик, причин для відмови о, і всеодно відмова.І це не бардак у нашій країні.???
Відповісти
я також ставав на чергу через тих шахраїв запросили 450грн послуги кредо банку і 650грн решта документів ,запрошення в мене було своє
Відповісти
неможливо стати на чергу для подання документів на робочу візу у тернополі вже місяць нема дат хто знає що це коїться???
Відповісти
тепер щоб поставили тебе на чергу в місті тернопіль ззззззпросять 100 долярів з одноі особи деж наша нова поліція юспить дрімає але вона має важнішу справу вони ловлять бабок з цвіточками позор поліціі
Відповісти
При консульстви працюють дви аферистки Наташа та Маряна які видають запрошення на неіснуючі фірми і деруть за це100доларів будьте обережні!
Відповісти
Так так! Там ще Іванна є( Божевільне,хворе би*лоття)понабирала по 500 людей на чергу,то як же вона поставити усіх зможе.Каже дайте сто доларів поставлю,і запрошення замовлю..чекав я довго...Це брехло мене надуло,щей верещало як недорізане.Люди бережітся шахрайки.
Відповісти
Наша люба Украйна нехоче що ми працювали в украйні.Мусять люди йхати до іншой держави працювати.

Відповісти
Чому тема закрита?? Сьогодні дане питання є ще болючішим. Чи вже не виникає проблем із отриманням віз. А скільки є таких Галин, Марин та ін. Чому ніхто не зупиниться перед дверима даних контор!! Там де є попит не зникне і пропозиція. Хто винен??? Ми самі. Консульство дозволяє робити ці фіктивні справи в себе перед носом. Абсурдно як для цивілізованої адекватної організації. Може питання в іншому. Вони мають бути самі зацікавлені. Питання тільки хто саме приховує правду.
Відповісти
Така галина не одна, їх безліч що до запрошень то будь хто їх може купити на території польщі і будь яка польська фірма може зробити їх в необмеженій кількості так як в польському законодавстві немає на це обмежень і ніякої кримінальної чи адміністративно відповідальності тим більше усі запрошення перевіряють на кордоні і вони не можуть бути фальшиві так як видані в польскому ужонді. Що до реєстрації на чергу то тут є спеціальні програми які можна купити в межах чотирьох-пяти тисяч гривень та близько десяти -п'ятнадцяти телефонів які самі автоматично і безперервно будуть додзвонюватися на відповідний номер.і ще одне людні яка їде на заробітки закордон легше заплатити за послуги таким як галина ніж топтати безліч кабінетів бо вона знає що заробить ту витрачені 1000 гривень закордоном за один максимум два дні
Відповісти
Я теж попала на ту Галину, виявляється документи , які вона мені робила були з помилками , а Галина ,взявши 1000грн,вмила руки.Гроші на вітер ,а я мала клопіт.
Відповісти
Ну і що ? Як була я в золоті, так і є !
Відповісти
Останні статті
Головне про мобілізацію
20 січень, 2015, 15:23
Візова мафія у Луцьку
12 січень, 2015, 14:46