Олександр Лазорко розповів, кого буде підтримувати на виборах ректора ЛНТУ

Олександр Лазорко розповів, кого буде підтримувати на виборах ректора ЛНТУ
ВолиньPost взяв бліц-інтерв'ю у Олександра Лазорко, спілкувався з ним керівник ВолиньPost Володимир Пащенко.

Олександр Лазорко розповів про те, чи планує брати участь y місцевих виборах та про будівництво нового готельного комплексу, а також про свою родину та вибори ректора ЛНТУ.

Пане Олександре, радий нашій зустрічі, радий тому, що ми можемо з вами поспілкуватись і в мене насправді дуже багато до вас запитань як до публічної людини, але з огляду на формат, який ми узгодили, то це бліц-інтерв'ю. Є декілька запитань, які зараз на часі в нашому місті.

Ще раз хочу подякувати за те, що ви відгукнулись на нашу пропозицію дати нам коментарі з тих питань, які нас цікавлять і саме головне питання на сьогоднішній день.

Напередодні місцевих виборів в Україні чи плануєте ви особисто брати участь у виборах міського голови Луцька чи у виборах до якоїсь з рад у Волинській області?

На рахунок міського голови - точно ні. Тому що я для себе таку мрію завжди мав, плекаю і неодноразово, не приховуючи, говорив про неї на виборах в обласну раду. Вважаю, що мером міста я б став тоді, коли б мені виповнилось 60 – це така собі пенсія, коли у вигляді пенсії ти отримуєш ту заробітну плату, яку тобі платить громада і її потрібно відробляти сповна, роблячи все найкраще, що ти можеш зробити своєму рідному і найулюбленішому місту в Україні, але використовуючи, звичайно, ті правильні приклади, які використовують мери інших міст України, Європи і світу. Те, що хочеться ще побачити поїздивши, поспілкувавшись з іншими мерами міст, а тоді вже все це на практиці використовувати.

Звичайно хочеться, щоб в Луцьку це все було скоріше і вже, але я думаю якраз поки вивчаться мої діти, якраз поки вони підуть працювати, а я підзароблю грошей для того, щоб нормально й безбідно працювати на пенсії в рідному місті, якраз для цього ще треба трошки попрацювати. Мер міста в нас повинен бути обраний громадою.

Я, до речі, прихильник двохтурової системи виборів, особливо в обласних центрах. Знаєте, коли я працював директором Дрогобицького нафтопереробного заводу, якраз тоді в 2006 році були вибори і було 26 кандидатів на посаду мера Дрогобича і виграв той, за кого проголосувало 2350 чоловік – це смішно. В них стотисячне містечко, сто тисяч виборців, розумієте, і 2300 проголосувало, і людина вже себе вважала мером. До речі, той мер довго не був на посаді, бо його скинула громада і в кінцевому рахунку два з половиною роки докеровувала секретар, яку також потім скинули. Однозначно вибори мають бути все ж таки двохтурові, якщо в першому турі понад 50% громади не віддали свої голоси.

Відомо, що ви є головою наглядової ради Луцького національного технічного університету. Зараз відбуваються вибори ректора цього навчального закладу, особисто ви когось підтримуєте?

Скажу відверто, що ось цю подію щодо виборів, які були заплановані вже давно і вони передбачалися в червні 2015 року, я обговорював з нині покійним Віктором Володимировичом Божидарніком, ректором ЛНТУ. Він мені сказав про те, що він не планує більше виставляти свою кандидатуру і ще тоді ми з ним обговорювали питання про те, як далі має розвиватись університет.

В принципі, ми з ним часто про це говорили і при зустрічах, коли я на вихідні приїжджав, і на конференції, і коли він був в Києві, в міністерстві, до мене завжди заїжджав в офіс на чай. Ми з ним спілкувались на всі наболілі теми проблем університету, тому що університет насправді в нас дуже потужний. Я був дуже гордий, якби й за себе й дуже вдячний колективу, коли вони запросили мене в наглядову раду керівником.

Як на мене, наглядова рада – це ніби опікунська рада і це дуже важливо підтримувати вищий учбовий заклад, а саме технічний університет, який для мене дуже важливий. Чому? Тому, що в мене дві вищі освіти: перша – нашого Волинського педагогічного інституту, а друга – Львівська Політехніка. Я там захищав дисертацію і, в принципі, мені ближче до душі все ж таки технічний напрямок вищого учбового закладу.

Ми обговорювали ці питання з Божидарніком і різні напрямки його бачили. Він точно завжди був проти ось цих всіх розмов, які точилися останні два роки про об’єднання ВУЗу. І ніколи Божидарнік не вірив в об’єднання, бо це дуже смішно. Коли там у Львові є п’ять ВУЗів, в Тернополі три чи чотири національних вищих технічних заклада, а в нас чогось має бути в Луцьку, в обласному центрі, він один.

Тому про вибори, коли ми розмовляли з ним в лікарні перед його Днем народження, звичайно він сказав: «Я хотів би бачити на своєму місці, після себе людину, яка б продовжувала справу університету як мінімум в тому руслі, щоби він й надалі залишався сильним і як мінімум не поступався по рейтингу Східноєвропейському".

Зараз в рейтингу Східноєвропейський університет на 76-му, а Луцький національний – на 75-му. Я знаю позицію голови наглядової ради Східноєвропейського університету. Він також дуже серйозно оцінює рейтинг нашого Луцького технічного університету і долучається до багатьох заходів, які проводяться в технічному університеті. Тому, в принципі, це ВУЗ, який має право бути сильним, потужним і взірцем високотехнічного, високотехнологічного наукового центру в Західній Україні.

Я вважаю, що він може спокійно займати друге місце після Львівської Політехніки як технічний ВУЗ. Тим більше, що цей ВУЗ Божидарнік очолював 38 років, а це не робив жоден ректор в Україні. Які тільки не були зміни: революція, незалежність нашої держави. Тобто він пережив усі катаклізми – як політичні, так і кадрові в нашій області й державі. Як на мене – це мистецтво.

Я в нього дуже багато вчився, спілкувався і він для мене був з того ж покоління, з якого й мій батько, і вони були дуже схожі в баченнях, в поглядах. На жаль, обидва пішли дуже рано з життя, тому він, звичайно, бачив на своєму місці свою дочку – Зоряну Герасимчук. Вона зараз проректор, виконуючий обов’язки. Проте, коли я приїхав на похорон Віктора Володимировича, то мені, починаючи з собору і закінчуючи кладовищем в Гаразджі, нинішній кандидат і багато хто не давали проходу до труни, щоби покласти квіти. Вони мене перестрічали і ледь за руки не ловили, щоб зі мною заговорити, поспілкуватись і заручитись моєю підтримкою на їхніх майбутніх виборах на ректора, хоча людина ще навіть не була похована в землю. Я коли все це чув, а зараз, коли я вже останній місяць бачу в засобах масової інформації, в коментарях до різних статей та в інтернет - ресурсах й по телебаченню, коли збираються і роблять багато нехороших речей стосовно луцького університету, в мене постає тоді питання: кому це потрібно?.

В мене там сім чи вісім людей балотується на посаду ректора, з них більшість - це сьогоднішні викладачі, професура, проректори цього ж університету, який вони в своїй кандидатській гонці обливають брудом. Обливають брудом свій ВУЗ, свою домівку, де вони вчаться, де працюють, куди їх запросив працювати Божидарнік. Вони тепер нівелюють все те, що було зроблено ректором протягом 38-ми років, хоча він створив спочатку інститут, а потім університет, і забезпечив статус Національного.

Такі речі в мене викликають нерозуміння як мінімум, і як максимум, звичайно, неповагу до такого роду кандидатів на посаду ректора тим більше, що вони за віком 50, 60, 65 років – люди, які не молоді і які прожили серйозне життя. Вони 20-30 років своєї праці віддали цьому ж університету. Тепер, коли вони перед собою бачать ось цю корону, то починають всіх і все обливати брудом у своїх виступах і в таких неофіційних розмовах між викладачами.

Звичайно, це бентежить, і я єдине, що хотів, до речі це я ще говорив Віктору Володимировичу, після того ще казав це майже кожному з кандидатів, які до мене підходили, прохаючи про підтримку, й десь так само я провів розмову з міністром, коли ми зустрічались півтора року тому і я йому, як голова наглядової ради, розповідав про ситуацію в нашому університеті. Позицію свою по відношенню до матеріально технічної бази я теж розповів, а також до проблем, які потрібно вирішити і з якими я, до речі, до міністра неодноразово звертався. Я йому виклав свою позицію стосовно виборів ректора як таку, що я точно не буду ніде ні виступати, ні заявляти про підтримку якогось конкретного кандидата на посаду ректора, бо хочу, щоб це було демократично зроблено. От так приблизно демократично як сьогодні було обрано членів виборців, які будуть приймати участь у вівторок у цих виборах на посаду ректора.

В нас колектив дуже серйозний: 900 чоловік персоналу, з якого 500 –викладачі, і десь приблизно 400-450 – обслуговуючий персонал, адміністративно-господарський. Зрозуміло, що коли цих 550 чоловік, які мають прийняти участь у голосуванні, з яких, до речі, 88 чоловік – студенти і 49 – від адміністративно-господарського складу й решта (430 чоловік) – викладачі. Вибори цих людей відбулись дуже демократично. Це оцінили всі і я в тому числі. Мені навіть було до вподоби, що там сім чоловік викладачів, які приймають участь у балотуванні. Вони самі ж слідкували, щоб це було прозоро, щоб ніхто нікого свого не пропихнув, тому це класно було і це буде наука на майбутнє в будь-яких інших виборах.

Я хотів би, щоб все ж таки вибрали достойного кандидата. Звичайно, коли б мене спитали, що якщо був би другий тур і там було б дві кандидатури, наприклад, та ж Зоряна Герасимчук, і це було б 50 на 50, то я віддав би свій голос за Зоряну.

Все ж таки хочу, щоб так було при виборах на посаду мера. Ключове для мене те, що коли б в першому турі якась людина набрала більше 50% голосів, тоді б я для себе точно розумів, як голова наглядової ради, що я б потиснув руку тій людині і сказав їй, що в тебе дійсно є потужна, серйозна підтримка твоїх колег, тебе люблять і поважають студенти – давай працювати разом. Хоча позиція колективу може потім також змінитися з переобранням ректора і може переобратися та ж наглядова рада. Тут я проблем в принципі, як таких не бачив. Головне, розумієш Володя, що опікунська рада повинна складатись, на мою думку , як в американських і англійських ВУЗах з тих студентів-випускників, які потім себе реалізували правильно в житті, стали успішними в кар’єрі і частинку своїх прибутків із задоволенням залишають в тому ВУЗі, в якому вони навчалися, для того щоб поліпшити його матеріально-технічну базу.

До мене на електронну пошту кожен день протягом останнього тижня всі скидали свої агітаційні листівочки, програми кандидатів на ректора. Я всіх їх перечитав і вони всі по різному складені, проте думка в них вся майже така, яку завжди говорив і відстоював Віктор Божидарнік, розумієте? Я їм всім завжди на зустрічах і на похоронах казав, що зараз моя основна мета і мрія для університету зробити не те, що я їм в актовий зал купив стільці, чи я їм там обладнання і апаратуру придбав, а я б хотів на рівні міністерства ініціювати і все ж таки добитися того, щоб наш Луцький технічний університет носив ім’я Божидарніка. Я важаю, що саме так потрібно цінувати цю постать, цю людину, яка плекала, наче маленьке деревце, наш університет і зробила його тим закладом, який він зараз є, а також треба зробити матеріально-технічну базу.

Талах, Савчук, Герасимчук всі до мене підходять треба те зробити, треба се, ми те зробим, а хто вам заважав це робити останніх 30 чи 40 років? Ви ж всі тут працювали і працюєте, тож робіть, реалізовуйте оці всі свої ідеї.

Божидарнік завжди відкривав дорогу для цих ідей. Його син очолює факультет бізнесу. В нас сім факультетів і є три філіали в Ковелі, Любешові і Луцьку коледжі наші. В Тараса Божидарніка я є головою екзаменаційної комісії і досить часто спілкуюсь не лише в деканаті на кафедрі з викладачами, не тільки з Тарасом, але й з студентами під час їхніх іспитів. Останні два роки просто був в захваті від наших студентів і записував координати деяких з них, тому що переді мною стояв класичний менеджер з логістики, з аудиту. Людина, яка провчилась цих чотири-п’ять років в нашому Луцькому технічному університеті і я його вже можу брати до себе на роботу працювати. Людина, яка не з зазубреними фразами мені читає свій диплом чи екзамен здає з логістики, вона реально роздумує своїм мозком, так ніби вже попрацював декілька років в компанії. Я це дуже ціную.

Це означає, що в нас класні викладачі, що вони примушують модерново мислити їх, не зазубреними савдеповськими книжками сидіти й пихтіти й КПСС історію переписувати, вони дійсно в нас «продвинуті» студенти. На жаль, є студенти, яким потрібно натягувати ту оцінку, але знаєте мені їх інколи аж шкода. Та ж посада ректора, Тарас Божидарнік одразу мені сказав, що балотуватись на посаду ректора не буде, щоб не було думки ні в місті, ні в колективі, що він хоче сісти в крісло батька з тим же прізвищем. Розумієте, не хоче, щоб прізвище батька працювало на нього. Він каже: «Я спочатку досягну всього своїми зусиллями, от так як я зараз досягаю, а далі час покаже ким і де я буду далі працювати».

Я дуже оцінив це, тому що амбіції амбіціями, а тут треба мати голову і мудрість уже таку батьківську, яку він проявив особисто, молодець. Він деколи мені приклади приводить так неофіційно: от розумієш хлопець виступає, захищає диплом і я його слухаю, і розумію, що там немає п’ятірки, там така тверда четвірка або натягнута четвірка, але мені каже декан, що оце ми зараз сидимо на цій кафедрі, бачиш стоять мультимедійні обладнання, кафедра пофарбована от це зробив його батько для університету і я з твердої четвірки інколи п’ятірку натягую, але я розумію, що він фахівець і розумію, що при тій обділеності, які мають університети в грошах від держави виходить декан чи той же ректор, який міг би "напрягти" батька якогось студента, щоб той йому в хаті пошпаклював, а він все це робить для університету.

Божидарнік Віктор Володимирович виховав свою сім’ю, і оскільки двоє дітей викладачами стали, такими як він, що вони все максимально в університет і я б хотів, щоб будь-хто, хто б там не був обраний, щоб він таку позицію й займав, яку займав Віктор Володимирович Божидарнік. На жаль, він довго хворів і вже тої активності, мобільності, яка би мала бути останні з п’ять років вже не було в силу цих причин з віком і зі здоров’ям.

В нас в 2014 році виділила держава 54 мільйони гривень бюджетних коштів, з яких по моєму 65% пішло на зарплату викладачам й податки, і десь приблизно 35% - на стипендії, 3,5% залишилось на комунальні. Тобто один невеличкий процент біля 500 тисяч вкладався в матеріальну базу – це просто смішно, я їм крісла купив за 320 тисяч тільки в актовий зал, а вони на весь університет за весь рік від держави мали. Кого б не обрали ректором без сильної матеріально-технічної бази, яка буде в університеті, зробити нічого не вдасться. Тому зараз треба працювати над тим, щоби правильно розподіляти кошти, які надходять. Я не впевнений, що нам треба 5700 чи 5800 студентів, які сьогодні є. Вважаю, що в нас там три іноземця платить півтори тисячі доларів, тому нехай платять як в Польщі. В Польщі 2000 людина платить в рік, але туди їде половина Волинської області, хто має можливість вчитися за такі гроші, тому що він з європейським посвідченням живе в європейському місті, в європейській країні і отримує європейського рівня знання. Може вони там трошки нижчі, ніж ті, що в Швейцарії чи в Англії, хоча не факт.

В Польщі технічні ВУЗи, особливо з нафтопереробки потужні і хороші, я там не раз був і в Кракові, і в Познані, там гарні ВУЗи, тому хочеться от такого своєму ВУЗу, де віддаєш свої не тільки моральні, а й матеріальні зусилля і хочеш, щоб було все найкраще.

Я вже навіть переживаю трохи щодо наступних запитань, тому що ви так ґрунтовно і всеосяжно відповідаєте, що ми можемо навіть і в чотири години не вкластись.

Давай на ти, ми ж з тобою давно знайомі.

Чи плануєш й надалі допомагати ЛНТУ технічно, матеріально?

Однозначно так. Більше того, я спілкуюся з бізнесменами на Волині, особливо з тими, хто закінчував ЛНТУ і я їх часто прошу, що давайте я переговорю з викладачами і ми їх також введем в наглядову раду. Це буде така опікунська рада допомоги ВУЗу. Розумієш, що це б мала бути така база, щоб за нею дивилось перевірене число осіб, в тому числі представників не тільки викладацького складу, ректорату, а й від наглядової ради, і контролювати в цій базі поступлення грошей та їх розподіл.

Я розумію цих деканів, в яких вчаться діти забезпечених батьків, які тихенько просять, щоб побілили стіну на кафедрі чи поміняли лавки в аудиторії, а не платили гроші в загальну казну, бо їх з’їдять, вони розпорошаться і десь подінуться ті гривні, які хоче батько внести як частку в університет.

Думаю, що з обранням нового ректора, варто створити такий університетський фонд. Згідно нових законів, будемо надіятись, що їх вже міняти й перекручувати ніхто не буде, а ще враховуючи те, що планує міністерство скоротити мінімум в два рази кількість університетів і в два рази державного бюджетування, то фонд збільшиться, плюс ми надіємось, що гроші студентів, які навчаються на платному, будуть залишатись в нас і не треба буде узгоджувати статтю видатків з міністерством. Я думаю, що таким чином ми разом зможемо долучитися до створення потужної матеріально-технічної бази.

Особливо цікаво, щоб це були потужні лабораторії, дослідницькі центри. Я розмовляв з нашими проректорами університету і вони хочуть, об’єднавши наукове містечко з двох університетів, зробити одне спільне. Вважаю, що ми повинні зробити європейські, людські умови проживання в гуртожитках.

Коли ти останній раз був у гуртожитку та дивився в яких умовах живуть студенти?

В 2012 році, коли були вибори, ми об’їхали два чи три гуртожитки, я поспілкувався як з комендантами, так і з студентами й викладачами. Ми тоді долучились до допомоги. Від фонду в наші гуртожитки поставили багато меблів. Гуманітарною допомогою ми обмінювалися разом з німецькими фондами. З Німеччини їм привозили шафи, а це був період, коли був Майдан, Революція і мені попили крові в Києві, бо не давали фури завозити, думали, що я везу матраци й ліжка на Майдан, і машини зупиняли на митницях, виїли нам всі нерви, але ми завезли ці ліжка все ж таки в гуртожитки.

Як ти відносишся до того, щоби діти військових, які воюють зараз на Сході і задіяні в антитерористичній операції, діти загиблих бійців і Героїв мали якісь пільги під час вступу до вашого ВУЗу?

Я це оцінюю завжди нормально – це правильно, але тут важливо, щоб держава оцінила свою потребу у певній кількості фахівців. Тому що є в нас сім факультетів, і ми не знаємо скільки потрібно фахівців на факультеті машинобудування, бізнесу чи комп’ютерних технологій. Вважаю, що оскільки в нас є 5700 студентів, з яких 4200 державних, а 2500 платних, то хай держава ту кількість, яку вона вважає потрібною як кадри, повинна сьогодні для себе визначити. А також вказати, яка з них кількість мала б бути для дітей воїнів АТО.

В нас влада любить створити для себе піар, зарекомендували себе, що вони так радіють за дітей бійців АТО, і прийдуть, і скажуть – ось візьміть, хай вчаться, а ті, які поздавали ЗНО на відмінно і хочуть бути там інженерами на якомусь заводі, а в нього вже немає місця – це ж парадокс.

Думаю, що в першу чергу, якщо держава створила оці студентські місця для дітей воїнів АТО, тоді або додатково виділяйте бюджетні кошти на їх навчання й утримання, але не робіть з університету соцбез, який потім на себе має брати всі проблеми з розміщенням, проживанням дітей і все інше, проте однозначно я впевнений, що наш ВУЗ відкриє двері для дітей наших бійців АТО і буде, аби тільки в дітей було бажання, щоб вони не йшли в університет поступати, бо мають пільгу і їх вже точно приймуть не залежно від того як він навчався, головне, щоб було бажання вчитися, оце важливо. Інакше вони будуть самі себе мордувати на цій студентській лаві і мучитись, навіщо? А може він був би класний комерсант, а може він би був потім класним воїном, а може він хоче бути класним поліцейським і добре патрулювати місто Луцьк, а не сидіти п’ять років протирати штани, бо в нього є безкоштовна освіта. До цього треба мати підхід в кожному індивідуальному випадку.

Особисте питання. Особисто знаю твого сина Івана, вже напевно дорослий, в мене таке запитання: чи приїздить він до Луцька на канікули і чи має зв’язок з рідним містом, адже можемо собі уявити королівську родину, де принц Гаррі, принц Вільям працюють пілотами на медичному вертольоті чи ще кимось. Чи твої діти, твій старший син займається якоюсь волонтерською діяльністю, чи готовий він свій вільний час присвятити якійсь суспільній справі, чи він лише живе своїм комфортним життям?

Розказую, по-перше в мене вже троє дітей.

Я тебе вітаю!

В мене син Ілля й дочка Поліна, якій скоро буде вісім років. Як Іван, так й Ілля, вчаться за кордоном. Іван вчиться в університеті на готельно-ресторанний бізнес, а Ілля закінчує коледж і подав документи та здає зараз екзамени для вступу в університет в Англії. Тому на всі канікули вони завжди приїжджають на Волинь. І я дуже горджуся тим, що їхні дівчата з Луцька, з Волині.

Так, тут найгарніші дівчата.

А жити й працювати вони хочуть там, хоча вони бравши з мене приклад, їздячи на завод в Дрогобич чи Надвірну казали, що один з них буде комерційним, а другий фінансовим директорами. Ілля буде вступати на бізнес, економіку, менеджмент, у нього розвинуті математичні здібності. Хлопчик здає якраз з бізнесу й економіки екзамени, тому думаю, що цього літа буде їм дуже важко. А Іван зараз закінчив університет і в нього практика, яку він має пройти в одному з готелів Європи. Практика триватиме шість місяців. Це вже його друга практика, тому він подав документи на працевлаштування. Там ВУЗ бере на себе зобов’язання на протязі перших трьох місяців запропонувати йому працевлаштування в одному з сітки тих готелів, на базі якого він навчався.

Звичайно цією можливістю не можна не скористатись тим більше, коли є посвідка з права на проживання і роботу в Європі. Треба це спробувати зараз використати і попрацювати, щоб не запустити ті всі теоретичні знання, які здобував. Їх треба обов’язково використати на практиці, щоб були вже навики. Тоді все буде ясно, коли я йому запропоную, щоб він їхав і працював в готелі «Лучеськ», який закінчить свій ремонт протягом півтора року, а там уже буде громадське, волонтерське життя.

Я вважаю, що окрім оцієї допомоги волонтерської, яка є практичною, коли ти щось роздаєш, щось розносиш, шиєш чи допомагаєш ще й важливо матеріально допомагати, а щоб матеріально допомагати, то потрібно заробляти. А який толк в тому, якщо він в тата візьме пару гривень, а тоді передасть їх на благодійний фонд.

За той період поки мої діти вчаться, я компенсовую їхнє не навчання, не знаходження і не займання волонтерською роботою на Україні тим, що купую постійно нашим батальйонам, особливо тим хлопцям, які служать з Волині. Мій благодійний фонд знає: скільки ми купили й відправили туди бронежилетів й касок, особливо в перші часи, тобто ми допомагали тим, що просили в нас бійці.

Тобто я правильно зрозумів, що всю ту базу знань, яку син здобуває за кордоном, то потім має намір використати тут в нас на Волині?

Сто відсотків, що в Україні, а на Волині зрозуміло, що це сімейний бізнес і що сім’я йому дасть - це як робоче місце, а далі він вже повинен вибирати сам. Він досконало розмовляє на п’ятьох мовах: англійська, французька, російська, українська, польська мови і трішки іспанською в принципі. Син на «розрив» буде в будь-якому готелі як менеджер.

Так що ж має бути в готельному комплексі «ЛучесьК»?

Я думаю, що з цього приводу в нас буде велика, окрема бесіда. В тому числі й екскурсія.

Ловлю на слові.

По-перше, розширили торговий центр «Імідж» з існуючих двох тисяч квадратів тепер буде майже шість, він буде з’єднаний одним центральним входом з готелем, та залишить свою назву, однак ми зараз модернізуємо до стандарту три плюс, чотири зірки і він повністю буде відповідати цим зіркам. По-друге, паралельно ми робимо те, що найнеобхідніше, я вважаю в Луцьку, це крім того, що в нас немає жодного нормального готелю, та ж «Україна» нещасна не має кондиціонування жодних вимог по райдеру, які вимагають приїжджі співаки, музиканти чи спортсмени, тобто в нас буде модернове опалення, своя котельня, кондиціонування всіх номерів автономне, а ми будуємо ззаду, де був вхід в дискотеку 25-метровий басейн – це буде родзинка.

Тобто, переводячи ваші слова на волинську, можу сказати, що всі решта готелей будуть «ховатись» включно з «Залєскі» й конкуренції зробити вашому готелю не зможуть?.

Як мінімум 100% великі групи і надання можливостей конференції. Нам ніхто конкуренції не складе, тому що ми додатково будуємо там великий конференц-зал, де будуть проходити різноманітні заходи організаційні. Тому точно він буде number one!

Маленькі готелі не «вмруть» через нього?

Маленькі готелі завжди мають право на існування, бо це ж ціна. Ми завжди, коли в нас буде 300-400 ліжкомісць, це ж не зрівняти, коли там буде десять маленьких номерів. Це ж на любителя готель, комусь подобається розміщення готелю, комусь не хочеться шуму з дороги, хтось хоче заїхати туди компанією з восьми чоловік, зняти його, закритись, щоб ніхто їх не бачив. Це все на любителя, і не кожен готель, як і ресторан під кожного клієнта.

Ваше ставлення до діючого міського голови Луцька?

Воно в мене рівне. Справа в тому, що мене з Миколою Романюком пов’язують дуже давні знайомства, ще з дитинства, коли вони вдвох з моїм батьком працювали в партійній ситемі. Микола Ярославович був тоді першим секретарем міського комсомолу Луцька, батько був секретарем по ідеології обкому партії. До речі, Микола Романюк мене приймав в комсомол на кордоні Устилуг. Така була пам’ятна для мене подія, і він мені особисто чіпляв значок на лацкан піджака. Тобто ще з тих часів ми знайомі, спілкувалися.

Батько весь час його шанував і поважав як хорошого комсомольського менеджера, правильного для тих часів. Потім, коли я був в бізнесі і працював на фірмі «Мавекс», а він очолював «ПриватБанк», де ми обслуговувались довгий час і так само ми постійно спілкуємось та зустрічаємось в місті. Я його час від часу заспокоював, коли приїжджав, щоб він не переживав, бо я не йду на мери, а далі керував і все робив, що він там собі планує в місті (сміється – прим. Ред.), але звичайно його трошки бентежило, що інколи в моїх інтерв’ю чи інтерв’ю моїх друзів, які відомі, коли ми його інколи «підколювали» в правильному розумінні цього слова і по телебаченню, і в інтернет виданнях. Скажімо так – натякаючи йому на деякі недоліки, які він би мав не робити на посту мера, хоча скажу, що в нього їх там й не так багато. Але ще багато чого, я вважаю, він би мав зробити, будучи на посаді мера.

Поділіться, наприклад?

Якщо я зараз буду ділитись, то це буде виглядати як для когось плюси й бали в попередній гонці.

Я розумію. Тоді якби ви оцінили його роботу? Задовільно, незадовільно чи дуже добре?

Я, як людина, яка не буде приймати участь в цих виборах, можу дати оцінку його роботи хіба що як лучанин, який не міняє свою прописку і прописаний в місті Луцьк. Оцінив би його 50 на 50.

Вам щастя і наснаги. І наостанок – що б ви хотіли побажати читачам ВолиньPost?

Читачам ВолиньPost бажаю, ну це класика, сьогодні це всі бажають, навіть мені й бабуся моя це казала – мирного неба над головою. Як кажуть «Чистоnews» «Вечірній квартал» - "мирного неба над головой, и родной земли под ногами". В принципі, я це бажаю нашим волинянам та нашим читачам.

ВолиньPost розвивайтесь, а я хотів би, щоб максимально розкривались ваші коментарі, які там коментують і різноманітні блогери, які там сидять під анонімами і пишуть різні «гадості», а реально відкривайтесь, дискутуйте, говоріть – це ж набагато приємніше й краще.

Щиро Вам дякую і до зустрічі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 86
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаве Інтерв'ю!
Відповісти
Повиправляйте помилки. І ще: що за такий Волинський педагогічний університет закінчив Лазорко? Такого не було ніколи. Виходить, не знає навіть, де вчився. Гарний студент.
Відповісти
Шановні читачі
Приношу Вам наші вибачення за наявність орфографічних помилок
В першу чергу відповідальність лежить на мені
Потім на головному редакторі
І лише в кінці на коректорі який вичитав текст
Ми усвідомили наші помилки і починаємо працювати над їх виправленням
Відповісти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Відповісти
Про те, кого буде підтримувати цей злодій державного масштабу і єврейський лакей, не було ніякого сумніву. Про цю підтримку - усього кілька абзаців, а решта - дешевий і неграмотний самопіар. Бридко читати. Після того, що сталось, цьому гандону не варто про себе навіть нагадувати.
Відповісти
Як би я не відносився до людини лаяти її анонімно це непорядно
У мене з Олександром Лазорко складні відносини, але я критикував його завжди від свого імені
Коментарі які несуть образу будуть видалятися
Якщо Лазорко в чомусь винен факти в студію і ми починаємо працювати над розслідуванням
Публічно і відкрито
Відповісти
Не мова, а "феня". Паршива мова нагадує розстебнуті штани.
Відповісти
Всіх обісрав по повній, тільки клан Божидарників білий і пухнастий. А не подумав, що у самого може вже все в минулому. А ЛНТУ треба шукати іншого впливового наглядача.
Відповісти
Романюк не потребує похвал від Лазорка. На усі 100 впевнений, що голові міста неприємно читати такий "піар", та й ще від такої низької людини, від якої хочеться вимити руки.
Відповісти
а де відеоверсія? Було б ще смішніше :)
Відповісти
Я Вас благаю;)
Але я маю надію, що Олександр дасть нам велике відео інтерв'ю і буде цікаво
Годин на п'ять)))
Відповісти
Цей мудак - уособлення класичного тупака, селюка, який забув помити пятки від гноївки, хвалька, сільського дядька 50-х років, малограмотного колгоспного обліковця, простого в найгіршому розумінні цього слова.
Відповісти
Дебіли, виправте помилки. Прізвища відміняються. Чи ви москалі? Бо москалі так прізвища пишуть.
Відповісти
Ви і в сім'ї так спілкуєтесь?
Шкода людей, що поруч з Вами
Відпочиньте, охолоньте, випийте чарчину і щастя Вам буде)))
Відповісти
сам мудак - тож нормально пише внизу -
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію - і не треба тут коменти розводити
Відповісти
Поділіться досвідом, як навіть прізвище покійного ректора спотворити? Це ж треба дійти до такого маразму?! Як відомо, воно пишеться БожИдарник.
Відповісти
Чи Божидарнік?)
Відповісти
Мене вразила не сама стаття, звичайна бесіда напередодні виборів ректора,....а як вона написана...скільки помилок....соромно за видання....
Відповісти
Пащенко - не бідна людина. Міг би тримати за сумісництвом дівчинку на 1,5-2 тисячі наших "деревяних". У виданні немає жодного фахового журналіста, чи там вважають українську мову холопською? Боляче і соромно.
Відповісти
І мені боляче і соромно
Дівчинку тримаю і ось маю
Відповісти
Шановні коментатори.
Щодо мовних помилок. Вкажіть, будь-ласка, конкретно, які саме помилки ви виявили. Будемо намагатися їх виправити, щоб в подальшому більше не повторювати.
Відповісти
та все добре у вас з граматикою, то напевно один мудак по 20 коментів пише
Відповісти
помилок маса, будь ласка пишуть окремо,прізвище ректора Божидарнік, до речі пишуть окремо, ну а розділові знаки-це взагалі анекдот.Шановний Пащенко,Вам слід пройти курси сучасної української мови,бо таке публікувати сором
Відповісти
Дякую Вам за увагу до матеріалу
Розумію, що в цьому матеріалі ми відкрили філологічний клуб)))
З радістю пройду курс сучасної української мови, а ще готельно - ресторанної справи
Міжнародної торгівлі, курси молодого політолога, журналіста, юриста і т. д
Відповісти
Цікаво - "розвели філологічний клуб". До клубу тут ще далеко. Це звичайний лікнеп. Мова- це ваш хліб. За аналогічною логікою я міг би теж краще за інших грати в "Кантабіле", так ноти погано знаю і глухуватий трошки.
Відповісти
Пані Аріна, ви, очевидно, американка: пишете свій псевдонім на латині? Введіть функцію "Помилка в тексті", як це зроблено у "Волинських новинах", і будемо разом виправляти. Вони хоч би реагують, а ви навіть уваги не звертаєте на зауваження. А "в подальшому" вчіть мову, тому що 300 помилок в тексті - це тьма! Де ви навчались, які у вас дипломи, якими ще європейськими мовами ви володіє те на такому рівні?..
Відповісти
Внизу статті пише чорним по білому - Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію!
всі роблять помилки, а ВН то взагазі в 10 раз більше чим ВП
Відповісти
Українці , коли ж ви навчитеся шанувати здобутки людей? Ви раніше сягніть того , що досягли у своєму житті Божидарнік та Лазорко, а лише тоді можете щось коментувати! Для того , щоб бути величними не потрібно обгаджувати інших!
Відповісти
Краще розкажіть, як вони цього досягли.
Відповісти
ану, правдоруб, розкажіть якими нечесними способами Божидарнік побудував національний університет. дуже цікаво взнати.
Відповісти
А й справді, Лазорко багато чого досягнув у своєму соромницькому житті. Одне з найвеличніших досягнень - крадіжка в парі з Коломойським і Проданом технічного запасу нафти з українського нафтопроводу (1,73 млн.т.), і її переробка на Кременчукському НПЗ. Сьогодні з особистих вказівок Лазорка в нафтопровід закачаний спеціальний розчин. Гроші за нафту вже давно на рахунках в цих "досягнувачів". Генеральна прокуратура ще повернеться до цього питання. Дивись, "Правда", щоб тобі за твою правду язика обценьками не вирвали і руки по лікті не обрубали, щоб ти ними не паскудив по клавіатурі.
Відповісти
Дякуємо, що уважно читаєте статті.

Надалі будемо приділяти більшу увагу правильності написання слів та пунктуаційним помилкам.

Відповісти
Не дуже цікаві коментарі...немає жодного коментаря по суті...або виправлення помилок, або образи...стаття взагалі стосувалась виборів ректора) Єдине що хотілось би - це щоб Університет і надалі розвивався....бо ламати завжди легше ніж розбудовувати) Нехай ректором буде просто гідна людина, яка буде серцем вболювати за цей навчальний заклад...щоб дітям було цікаво вчитись та нам було не соромно за Волинь...
Відповісти
Для того щоб зосередитись на змісті, спочатку треба його прочитати. А як читати, коли помилка на помилці.
Відповісти
Ну Вам же відповіли: "Божидарнік Віктор Володимирович виховав свою сім’ю, і оскільки двоє дітей викладачами стали, такими як він, що вони все максимально в університет і я б хотів, щоб будь-хто, хто б там не був обраний, щоб він таку позицію й займав, яку займав Віктор Володимирович Божидарнік." Якщо зміст цього зрозуміли, то і студенти так писати будуть, і буде не соромно за Волинь
Відповісти
Не ви вся не дочитав Наука не потри на Головне заробел яти ЛВ
Відповісти
Не серйозне інтерв*ю! Чи це кореспондент такий "косноязичний", чи сам О.Лазорко, але не вийшло інтелектуальної розмови про проблеми важливого для області ВУЗу. Голові наглядової ради необхідно бути більш принциповим і обізнанішим в справах ВУЗу,особливо в перспективі визначення кадрової політики, а не оперувати "базарними розкладами" розстановки дітей Божидарника В.В. (при всій глибокій повазі до покійного, а не до його "нащадків"!). До цього, Сашо, необхідно підходити серйозніше (так як це робив ваш незабутній батько!), а не спускатись до рівня простого обивателя (як у нас тепер кажуть: пересічного громадянина)!!
Відповісти
Такого смішного не читала давно - наче рубрика журналу " Перець". Володю, (наскільки розумію, так звати цю акулу журналістики, яка брала це блискавичне інерв'ю) Ви хоч би свої репліки правильно подавали.
п. Пащенко, а Ви, як редактор, мали б знати ази журналістської етики та не долучатися до коментування окремої персони.
Шкода, що в мене не беруть інтрв'ю та не питають, щоб я побажала ВолиньPost. А я б побажала поважати себе та читача. Хоча б мінімально
Відповісти
Шо курив автор?
Відповісти
Боже мой!!!Кто будет ректором? Семейный клан уже хватит бабло косить. Синочек Тарас учился и посмотреть его успеваемость, посищение Ха-ха.Папа тащил и дочку и сына.Остиньте!!Там есть люди поумнее.
Відповісти
Цей заштатний мухосранський (з вини божидарників!!!)вуз - філія Оваднівської школи комбайнерів - отримав рідкісний шанс "реприватизувати" його від сімї. На простій мужицькій мові - врятувати і почати з генерального прибирання його вбиралень і аудиторій. Тобто, не допустити в ректорське крісло цю, не вельми приємну, необтесану, грубу зубасту бабу. Діяти рішуче, як діяв покійний, звільняючись від зайвих докторів наук, які не так думали, як він і несли потенційну загрозу його карєрі. ВІн звільнявся від них легко і просто. Шанс рідкісний!!! Будь-який професор вузу стоїть вище на 10 щаблів за цю бабу в будь-якому відношенні.
Відповісти
1. Назвіть, будь ласка, імена тих, кого Божидарнік звільтив, бо ті "Несли потенційну загрозу його кар'єрі". Інакше ваш коментар є звичайним балабольством (щоб не сказати більш грубо).
2. Про Зоряну Вікторрівну звучить так, ніби це пише людина Талаха/Савчука/Пустюльги. Не мають до чого придертися, і використовують як аргумент для протидії її характер.
3. Назвіть інших шановних професорів, які досягнули в науковому плані більше, ніж ця "баба". Хто в нашому вузі захистив більше 10 докторів та трьох десятків кандидатів? І не просто захистив, а "дав їм хліб".
Відповісти
Пане Олександр, ну який Ви Голова наглядовоi Ради внз? Ви можете реально oцiнити своi наукoвi здiбностi? Треба пiару- вiзмiть будинок дитини, станьте хоч президентом його, але ж допомагайте дiткам, i люди вклоняться Вам до землi за це, так само, як в разi Вашого уходу з ЛНТУ разом iз безсоромними дiтьми iншоi дiйсно особистостi, якi приватизували, на жаль, у дiйсностi вже i не державний, i не внз. Не ганбiть iменi батька, ще часу вистачить виправити "резюме", робiть справи скромнiше i тихiше, та буде шана вiд людей не така, як на минулих виборах.
Відповісти
Класне інтерв'ю!Цікава й нова інфа та питання. Мало хто з публічних, особливо Лазорко, говорить про особисте життя, а тут так відверто розповів про дітей (де хто навчається), готельний бізнес і ін.
Відповісти
Текст ні про що. Вигулькнув хтось, потряс грмвенькою - читайте писанинку...
Відповісти
точно, все говорить -я,я,я,мене,мене,мене...просто якась манія величі)))
Відповісти
"Чем ниже человек душой - тем выше задирает нос, он носом тянется туда, куда душою недорос.."
Відповісти
чуть не обкоментувався поки читав... перечитав ще раз статтю і висновок один:готувалося інтервю швидко до 17 червня, щоб виказати свою підтримку Зоряні. І не важливо, що цю підтримку висловлюють якісь лазорки... не реагуйте на помилки... інтервю реально писалося швидко і вішалося відразу на сайт, щоб начитатися коментів і зробити попередню оцінку шансів Зоряни стати ректором... коментуйте цю сторону статті, а не місце, де має стояти кома...
Відповісти
як стаття під савчука пишеться за пару місяців до виборів все ок. як туалети обклеюють закликами "не допустити клан знову до влади" норма. як лазорко сказав пару слів про підтримку зоряни всім пукани рве.
Відповісти
Шанси стати ректором є у всіх кандидатів.Прослухавши їх, бажання голосувати відпадає,ані взаємоповаги,ані інтелігентності у кандидатів,щате відчутна злість на єдину жінку у списку претендентів,де всі решта чоловіки....Зоряна багато працювала, мабуть,і помилялась багато...але ці вибори навіть якщо вона їх програє навчить по-іншому дивитись на своїх колег і друзів....Хай переможе найдостойніший,правда обирати ми не вміємо....на жаль!
Відповісти
на кону стоїть не питання гендерної політики, а питання спадковості у ДЕРЖАВНОМУ вузі!
Відповісти
Дивно, я думав, що на кону питання обрання достойного наступника Віктору Володимировичу.

Мав можливість слухати і спілкуватися з деякими кандидатами на посаду (самими активними, і такими, що мають реальний шанс на перемогу). Враження таке, що вся гниль вилізла на гору, щоб не дати Зоряні перемогти. Бо розуміють, що в такому разі доведеться затягнути паски, і не вийде брати за екзамени і по 500+баксів за дипломи.

Взяти клоуна Савчука (далі просто П.П.). Програма написана спеціально під вибори за 2-3 місяці. Каже, що там все серйозно, проекти написані, буде фінансування. Хоча це не викликає нічого крім саркастичної посмішки. Питаєш, що робив до того як зав кафедри – тєряється і переводить мову на щось інше. Крім понтів за спиною нічого не має. На парах дозволяє собі відповідати на всі дзвінки, при цьому коментує студентам кожен дзвінок, каже хто дзвонить. Ніби без нього світ обертатися б перестав.

Талах на виступі в ПУМі потішив. Запитали про те, що в валюті за оцінки бере, і що дипломи одні з найдорожчих, що відомий як колекціонер предметів мистецтва (зрозуміло за який рахунок). На це відповів, що людина не зобов’язана жити як бидло. Браво, Валентин Іванович, для чого відхрещуватися від хабарництва, якщо можна перетворити це в достоїнство! А як його підтримав зал. Одразу стало видно хабарників. І для чого було ганити вищу ланку керівництва університету? Сказав, що вона є гальмом для розвитку. Що кафедри і факультети давно пішли б вперед, от тільки адміністрація не дає розвиватися. А він же був першим проректором минулого року, проректором з науково-педагогічної роботи зараз. Я так і не зрозумів що він визнав: що він гальмо чи що нічого не робив протягом двох років?!..

Пустюльга взагалі дивний. Спочатку каже, що ні з ким об’єднуватися не буде, що підтримки інших кандидатів не потребує, а потім об’єднується з Савчуком. Програма побудована на підтримці Палиці. Згадуються попередні парламентські вибори. Палиця хотів залучитися підтримкою у Віктора Володимировича (його хід зрозумілий, останній же, мабуть найбільш авторитетна особистість в області), обіцяв багато. А коли переміг – не зробив нічого. Невже Сергій Іванович думає, що всі про це забули? Якщо Палиця проігнорував Божидарніка, то хто взагалі такий Пустюльга, щоб його підтримувати?..

Взагалі дуже потішно виглядає тандем Пустюльги і П.П. На одній із зустрічей П.П. висміював Пустюльгу через те, що той співпрацює тільки з фондом Палиці, що взагалі хоче об’єднання з СНУ. Називав його і програму неадекватними. Це або проект Палиці по захопленню ЛНТУ, або Сергію Івановичу треба задуматися про вибір союзників.

А в Герасимчук жахливий характер. І це перекреслює її достоїнства. Яких, ніхто не сміє перечити, предостатньо. Мабуть, через це від неї відвернулася частина її докторантів і аспірантів, з яких вона людей зробила. Хоча, це швидше проблема цих гнилих людей, ніж її. У всякому разі матиме над чим задуматися.
Відповісти
Дякуємо пані Герасимчук за роз'яснення
Відповісти
Не думаю, що їй є діло до таких статей.
Відповісти
Взаємоповага та інтелігентність - риса характеру, що властива від народження пану Олександру: "Талах, Савчук, Герасимчук всі до мене підходять треба те зробити, треба се, ми те зробим, а хто вам заважав це робити останніх 30 чи 40 років? Ви ж всі тут працювали і працюєте, тож робіть, реалізовуйте оці всі свої ідеї". Відчуваєте повагу Голови наглядової Ради?
Відповісти
я я я я я я я я я я я я я я. мені мені мені мені мені мені мені мені мені. в мене в мене в мене в мене в мене в мене в мене в мене в мене.
Відповісти
Наглядові ради не повинні очолювати багатії, а науковці, які досягнули високого рівня в науці. Бо виходить в нас не навчально-наукові установи, а якісь бізнес-проекти робляться. Всі тільки повинні вчитися як один одного кинути на гроші, щоб стати успішним у бізнесі
Відповісти
Позорище!
Відповісти
Відчуття від статті таке, ніби журналіст записав розмову на диктофон, потім ввімкнув запис і почав набирати текст галопом, не вносячи коректури, не редагуючи, не переробляючи речення так, щоб читач швидко міг зрозуміти думку. Зрозуміло, що людина, в якої беруть інтерв'ю, хвилюється, і не завжди може лаконічно висловити свою думку. Але задача журналіста зробити якісну статтю (хай на це і піде більше часу), а не виставити героя інтерв'ю неосвіченим.
Думайте про свій імідж.
Відповісти
А взагалі цікаво було почитати.
Відповісти
тут ви неправі, людина, яка розуміє, що записується інтерв"ю, повинна думати, що говорить ( і розуміти, як потрібно говорити)))все решта, теж недолік інтерв"юера, якщо він не просить інтерв"ю на вичитку - то так йому і треба)))
Відповісти
про вичитку Ви правду кажете.
але все ж треба слідкувати за грамотністю статті. не так Лазорка опозорили як сайт.
Відповісти
Дякую колегам за увагу
Так все погано))
Друзі ми і далі будемо працювати
Рейтинг на зараз 5000 переглядів і зростає
Над помилками працюєм
Відповісти
Я плакалъ.
Відповісти
Я теж)))
Відповісти
Обкомівські і комсомольські ***** рулять. А МАЙДАН їм до ОПИ.
Відповісти
візуально, знаю обох і Лазорка, і Палицю - обох бачив на вул.Л.Українки, один пішки йшов, другий їхав на машині з відкидним верхом - вгадайте, хто їхав на машинці)))
Відповісти
Дякуємо, Тарасе Вікторовичу, за оголошення вашої справжньої позиції. А казали, що Талах вам подобається і з сестрою наче різні
Відповісти
Про яку позицію ви говорите? Чула, що він нейтральний до всіх.
Відповісти
Мазня під грифом "погляд зі сторони" нацарапана Тарасом Божидарником. Неграмотно, цинічно, примітивно, зі зневагою до людей. Тут повна характеристика цих голобських поліщуків. Бридко. Це безголове і животате нещастя крім ганьби, нічого вузу не приносить. Це гнійна рана... вузу.
Відповісти
То з Зоряною порівнюють, то з Тарасом... Ви не уявляєте як це мені лестить, панове.
"Чим більша дія, тим сильніша протидія" чи не так?! Значить, попав у саму точку, якщо це вас так заділо, і так активно почали какашки кидати.
Відповісти
Я думав, чому ж ви спершу вирішили, що я Зоряна, потім, що Тарас. Таким чином ви хочете показати іншим читачам (які читають, але з певних причин не коментують), що крім підтримки одна-одного у них нічого немає. Що після сметрі батька всі, включаючи "соратників", які завжди "були" тилом Віктору Володимировичу, а зараз рукоплескають іншому кандидату так, наче Регіонали Порошенку на інавагурації, зрадили їх (хто зрадив раз, той зрадить двічі).
Упс! Я наочний приклад того, що це не так. Більше скажу, нас таких багато.
Відповісти
Майте здоровий глузд не виносити на все місто особистісні стомунки! Ото вже науковці-інтелігенти..........Тримайте марку, вибори пройдуть, а працювати доведеться далі в одному ВУЗі...
Відповісти
Судячи з коментарів, велика увага до теми. Але коментатори в своїй абсолютній більшості (97%) не в захопленні (дуже мягко кажучи) від Божидарників. Був в них час насолити і нахамити людям, вїстися в печінку, як іржа.
Відповісти
Ох і грамота! "тєряється", "заділо". "попав в точку...". Треба писати "розгублюється", "зачепило". Попасти ж можна лише пальцем в дупу, а в точку - поцілити.
Відповісти
А що ж ви за життя Божидарніка йому в очі не казали, що він і його сім'я "гнійна рана"? Хати мовчки будували, нишком за кордоном відпочивали. Думаєте, якщо в вузі звинуваченням в хабарництві можна буде приклеїти ярлик "Плітка", то на депозити ваші під час сесій і захистів дипломних гроші перестануть надходити? А тепер от повилазили, "виразки на тілі".
Відповісти
Прочитавши інтерв’ю з Олександром Івановичем не можу втриматися від своїх коментарів. Реальним кандидатом на посаду ректора ЛНТУ є Зоряна Вікторівна. Вона вкладає у нього всю свою душу та серце. Але на жаль в її душу плюють ті хто їй найдорожчий. Хто б до неї не звернувся завжди всім допомагала. Шановні ким би ви були без її підтримки? Схаменіться!!! Запитання до найдорожчих, чому своїх дітей, сестер, братів просите щоб взяла під свою опіку?
Хотілося б зупинитися на кандидатах-клоунах: Мольчак, Марчук, Бурчак, Дідух в сумі навіть не дотягують до одного цілого, не ганьбіть себе.
Петро Петрович по його словам людина яка працює на пряму з І.П. Палицею. Цікаво олігарх знає як падає його рейтинг з таким «інноватором» як Савчук?
Пустюльга С.І. за більш як 20 років керування факультетом не зробив нічого, окрім як критикувати адміністрацію ВУЗу.
А людина з «великої» літери талах в.і. найпідліший з усіх кандидатів. Навіть бридко про нього писати.
Шановні йде реальна війна за університет. Підкуп виборців, обливання брудом, обіцяння посад. Семеро не можуть справитися з однією жінкою.
Відповісти
Ви або НІКОЛИ не працювали із нею або настільки "плідно" працюєте, що пишите такі речі.
Про неї думка у колективу сформована. І не лише у колективу, а й в науковців всієї України (мова іде про порядних людей). До речі, про підкуп це теж про неї. Навіть суми озвучили.
Результати виборів покажуть хто є хто. Звичайно якщо так активно НЕ використовуватимуть адмінресурс, який чомусь (дивно чому) у руках Зоряни Вікторівни.

Відповісти
Оце підставили Лазорка такою писаниною!І до речі, а що ж Лазорко зробив для політеха??? І кому цікаво кого підтримає Лазорко???
Відповісти
5000 переглядів десь так
Комусь цікаво читати цю писанину)))
Відповісти
82 коментаря)))
Відповісти
цим інтерв"ю Лазорко підставив найперше не себе-"умного", а Палицю...
Відповісти
А чого ідіот?
Аргументуйте
Відповісти
....за словами його колег - просто ідіот і самодур...
Відповісти
Володимир Пащенко, те що ви керівник видання знають усі. Принаймні ті, кому це треба знати. Але інтерв'ю веде журналіст, а не керівник. Тому в таких випадках не коректно писати зайві регалії.
Відповісти
Останні статті
Олександр Лазорко розповів, кого буде підтримувати на виборах ректора ЛНТУ
14 червень, 2015, 16:30