Чудова вісімка «Супернови»: житло, як зірка

Чудова вісімка «Супернови»: житло, як зірка
«У Луцьку мало землі і нема, де будувати». «Хай квартира буде тісною, нічого, адже в країні – криза». «Якщо живете в місті - щільно закривайте вікна, бо за вікном галас і сморід»… Знайомо? Утім, це – далеко не правда.

Принаймні розвінчати такі песимістичні міфи щодо «квартирного питання» взялася будівельна компанія «Інвестор». Вона оголосила про початок будівництва житла принципово нової якості для Луцька.

Йдеться про новий комплекс «Супернова», який зводять у тихому районі міста, поблизу вулиць Львівської і Потебні. Презентація проекту відбулася днями у Луцьку в ресторані Patio di fiori.

Журналістам представили 3D-макет першої черги майбутнього комплексу, презентували особливості забудови, пояснили, чим проект відрізнятиметься від подібних будов у місті.

- Ми довго працювали над цим проектом – близько двох років. Вибирали місце, тестували його на предмет якості життя, довго виношували ідею, тривалий час розробляли дизайн. Усе робили ретельно, скурпульозно і без поспіху. Аби потім, чесно дивлячись людям в очі, казати, що наше житло – таки справді і без перебільшень ідеальне, - пояснює директор компанії «Інвестор» Андрій Разумовський.

Директор будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський
Директор будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський


Будівельник розповів, що тривалий час вивчав досвід будівництва житлових масивів у Європі. І саме їхні принципи втілив у проекті «Супернова». Команда архітекторів, дизайнерів і будівельників працювала над тим, аби відмежувати типові негаразди українських міст від своєї «Супернови».

Відтак новий житловий комплекс буде позбавлений галасу і шуму за вікном, загазованого повітря, браку місць для парковки, холоду у квартирах, захмарних цін за комунальні послуги та інших небезпек.

Загалом автори проекту виділяють вісім основних переваг житлового комплексу «Супернова», які в комплексі і формують розуміння про ідеальне житло.

Модерн і краса

Більшість будинків у «Супернові» - на один під’їзд. Тож сонце «дивитиметься» на них увесь день, і у кожній квартирі буде багато світла. Увага до деталей і дрібниць проявилася і у тому, що автори «Супернови» подбали навіть про дизайн під’їздів і сходових кліток, не кажучи вже про самі квартири і фасади будинків.

3D-макет «Супернови»
3D-макет «Супернови»


Місто у місті

У «Супернові» буде все необхідне для якісного сучасного життя. Спортивний зал і міні-маркет. Салон краси і аптека. Пральня і кафе. Поряд – зручна транспортна розв’язка і сад, до центру міста – 7 хвилин.

Передбачено, що «Супернова» матиме власну Службу сервісу, яка стежитиме за чистотою територій і під’їздів, безперебійною роботою комунікацій тощо.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ГАЛЯ ПАДАЛКО СТАЛА ОБЛИЧЧЯМ «СУПЕРНОВИ». ВІДЕО

Як каже один з авторів проекту – відомий архітектор Георгій Шевчук, «Супернова» буде цілим новим мікрорайоном міста. «Автори цього проекту – молоді і амбітні люди, які не ставлять єдину мету: заробити грошей. Вони творять майбутнє місто, його обличчя. Вони будують для людей. Це не економ-житло, а справді добротні будинки європейського рівня», – вважає Георгій Шевчук.

Варто додати, що земельна ділянка комплексу – 5,6 га, а передбачена густота населення – 314 жителів на 1 гектар. І це в той час, коли середній показник у Луцьку – 1 тисяча мешканців на 1 га.

Власний дитячий садочок

Планом будівництва «Супернови» передбачений дошкільний навчальний заклад для 70 малят з обладнаним інтелектуальним майданчиком.

Варто нагадати, у луцьких садочках сьогодні загалом діє 389 вікових груп, які відвідують 10 727 дітей. Освітяни кажуть, що на 100 місць – 149 дітей. А у черзі ще більше тисячі. Дитсадочки перевантажені.

Єдине, що наразі робиться задля вирішення «дитсадкового голоду», - збільшуються кількість груп. «Супернова» - перший у місті приклад будівництва дитячого садочка за кошт приватного інвестора.

Повноцінна парковка

Місце, де поставити свій автомобіль, матиме кожен власник квартири. До того ж окреме місце буде відведене під гостьовий паркінг.

Нетипово для Луцька, еге ж? Сьогодні звична ситуація, коли мешканці густонаселених частин міста потерпають від нагромадження у дворах хаотично припаркованих автомобілів. Адже проектанти будинків, збудованих у радянський час, не передбачали, що авто буде мало не у кожній сім’ї.

Втім, мешканці «Супернови» будуть позбавлені мороки паркувати авто на платних стоянках, орендувати гаражі чи й взагалі кидати машини на газонах.

Паркомісць вистачить усім
Паркомісць вистачить усім


Активне і здорове життя

Просторі, безпечні і повноцінні спортивний та дитячий майданчики – це норма для комфортного життя у місті, кажуть проектанти «Супернови». Такі майданчики, а також велодоріжки та зона відпочинку біля річки будуть у новому житловому комплексі.

Цікаво, що загалом у Луцьку є близько 40 вуличних спортивних майданчиків. Але лише одиниці із них донині залишаються цілими. Утім вандали і безгосподарність не загрожуватимуть майданчику у «Супернові», адже територія буде захищеною, а за порядком стежитиме Служба сервісу.

З дитячими майданчиками у місті – не краща ситуація. Нормальних і безпечних – їх украй мало. Більше того, «Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів», передбачають, що дитячі майданчики повинні бути розміром не менше 0,7 кв.м/люд. Розміщені повинні бути на відстані не менше 12 м від вікон житлових і громадських будівель, внутрішньоквартальних проїздів та на відстані не менше 20 м від місць розміщення сміттєзбірників, короткочасних стоянок автотранспорту та відокремлювати по периметру смугою зелених насаджень.

Саме цих норм обіцяють дотримуватися будівельники «Супернови».

На 3D-макеті «Супернови» до деталей відтворена інфраструктура комплексу
На 3D-макеті «Супернови» до деталей відтворена інфраструктура комплексу


Економія

У «Супернові» будуть використані найсучасніші методи утеплення, в тому числі пінополістирольні плити товщиною 120 мм. Встановлені високоякісні пластикові вікна з п’ятикамерним профілем, двокамерними склопакетами і енергозберігаючим склом. Лоджії – засклені.

Кожна квартира – з індивідуальним опаленням: німецький котел Bosch забезпечить постійну гарячу воду і потрібну температуру в квартирі. Він безшумно працює, компактний, обладнаний сучасною панеллю керування BoschProControl.

Безпека

Територія комплексу буде повністю закрита уздовж периметру. Працюватимуть цілодобова охорона та онлайн-відеоспостереження.

У кожній квартирі – сигналізація. Двері матимуть сучасну металеву конструкцію, яка забезпечить високу зламостійкість, високий рівень ізоляції, екологічну та пожежну безпеку, матиме привабливий дизайн

Територія буде освітленою, що додасть і естетики, і безпеки.

Екологія

У «Супернові» буде легко дихати і можна не боятися відкривати вікно. Дозволяють це робити віддаленість від автомагістралей і промислових об’єктів, а також великий ботанічний сад «Волинь», розташований поряд. Тиша, спокій і розкішні краєвиди гарантовані кожному мешканцю «Супернови».

Нагадаємо, що саме цю – південну – частину міста назвали найбільш чистою у Луцьку. «Найбільш чисте повітря – у міських районах Кічкарівка, Малий Омеляник та на вулиці Львівській і вуличках, близьких до неї», - повідомляв свого часу заступник головного архітектора міста Ярослав Матвіїв.

Окрім того, як стверджують ріелтори, покупці нових квартир часто не задумуються про такий фактор як шум за вікном. Через що потім і потерпають. Втім, таких клопотів будуть позбавлені мешканці «Супернови».

Команда будівельної компанії«Інвестор»
Команда будівельної компанії«Інвестор»


* * *

Будівельна компанія «Інвестор» уже відкрила відділ продажу квартир у «Супернові». «Ми даємо можливість придбати квартири у «Супернові» вже, не чекаючи завершення будівництва, коли вони точно будуть дорожчими на 20-25%», - каже Андрій Разумовський.

Він пояснює переваги купівлі квартири на початковому етапі будівництва. Окрім власне ціни, це – можливість впливати на вигляд своєї квартири ще на етапі будівництва. «Наприклад, реально змінити планування квартир, влаштувати теплу підлогу, і взагалі – отримати квартиру під ключ, передбачивши розташування меблів, комунікацій, сантехніки, замовивши ексклюзивний ремонт», - каже будівельник.

І запрошує усіх охочих ближче ознайомитися з проектом «Супернови» і можливістю придбати житло.

Адреса головного офісу: Луцьк, вул. Коперника, 13в. Тел.: +380 96 030-20-10
Відділ продажу: 095-030-20-10 та 096-030-20-10

Текст: Сергій ЮРЧУК
Фото Романа ДОМБРОВСЬКОГО

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гарний проект.
Відповісти
чучало обізвалося...мавпа блін ще одна...в баню свою сходи з лобстером дешевим...попарся....
Відповісти
Круто!
Відповісти
а хто їм землю дав? на яких умовах? щось тут не чисто...
Відповісти
ще й в заказнику хочуть рипатися, хай лише спробують "генії"...мейк апу)))
Відповісти
це випадково не команда аферистів Козюра,Була енд Романюк, що розвалили буд. на Соборності
Відповісти
Будинки утеплені пінопластом,- теж мені супертехнологія, недавно бачила на Липинського будинок доробляють, то там мінвата товста, ото точно по новому, і садочок прямо біля будинку і школу добудовують, і до там-таму - 5 хвилин,а місце затишне, кому треба квартира, сходіть гляньте,гарний такий кавовий колір і білий, здалека видно.
Відповісти