Луцькі патрульні: Роман Ткачук

Луцькі патрульні: Роман Ткачук
Продовжуємо рубрику про хлопців та дівчат, які ось уже понад рік патрулюють вулиці міста та бережуть безпеку лучан.

За час роботи патрульної поліції у Луцьку цим молодим та завзятим поліцейським довелося розборонити десятки бійок та сотні сімейних конфліктів, оштрафувати сотні нетверезих водіїв та втихомирити безліч порушників. У нашій рубриці ми краще знайомитимемо вас із тими, завдяки кому Луцьк і вдень і вночі може почуватися спокійно.

Героєм нашої рубрики сьогодні став інспектор другої роти батальйону патрульної поліції Луцька Роман Ткачук.

***

Протягом першого місяця роботи в патрульній поліції у нас не було сформованиї екіпажів, нас усіх перемішували, як у картковій колоді. Але із колективом пощастило, тому сподіваюся, і надалі спілкуватимемося у подібному тоні.

***

Порушники чомусь реагують на мене агресивніше, ніж на мого напарника. Тому у нас виходить, що є хороший і поганий поліцейський.

***

Система опирається, іноді це дуже пригнічує. Ми йшли у поліцію для того, щоб щось змінили, але дехто хоче зупинити цю реформу. Якщо чесно, то я очікував менше «палок у колеса». Хоча, насправді, плану, про який так багато говорять, немає - нам не треба написати стільки-то постанов чи протоколів. Але люди звикли до старого, тому нас часто перепитують, скільки «паперів» нам треба написати.

***

Буває, що пропонують неправомірну вигоду. Зазвичай це починається із фраз типу «ну хлопці, так і так, може ми якось домовимося». Був випадок, коли ми оформляли протокол на нетверезого водія. Він, не задумуючись, запропонував нам 3, 5 тисячі. Розповідав, що він колишній працівник міліції, пенсіонер і запитував чи «воно нам треба». Я відповів коротко: треба.

***

Наразі, у нас трохи менше патрульних, ніж спочатку. Об’єм роботи такий самий, просто трохи більше викликів. Але знаєте, це навіть добре, бо ми маємо багато роботи, а не просто катаємося. Інтенсивність викликів зросла, ми більше спілкуємося із людьми та отримуємо більше досвіду.

***
Бував у судах – з кимсь менше, з кимось довше довелося побути. Одного разу суддя буквально кілька хвилин розглядав справу, а
в іншому постанову скасували, не зважаючи навіть на відеозапис, де водій сам визнавав, що порушив і не ввімкнув покажчик повороту. Але тоді суддя не взяв до уваги відеозапису, от і все. Трохи образливо, що ми робимо роботу, а виглядає так, що вона нікому не потрібна.

***

Не треба думати, що ті поліцейські якісь злі і неадекватні. Пригадую випадок, коли водію за габарит, який не працював, зробили зауваження і він зобов’язався, що змінить його. Тоді чоловік сказав, що не чекав, що ми «нормальні».

***

Мене трохи дратує, коли ми не можемо допомогти, бо не маємо повноважень. Та й загалом, правосуддя влаштоване так, що, чомусь більше довіряють тим, хто закон порушив, аніж словам патрульних.

ТЕКСТ - Василина БОРУЦЬКА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.