Волинь зібрала більше тисячі українських книжок для Криму. ФОТО

Волинь зібрала більше тисячі українських книжок для Криму. ФОТО
Волинська обласна організація політичної партії «УДАР Віталія Кличка» зібрала понад тисячу україномовних книжок для жителів Ялти.

Акцію «Західна Україна – Криму!» оголосили 21 лютого у Міжнародний День рідної мови. Її суть полягає в тому, аби зібрати україномовні книжки для жителів Кримського півострова.

Книги, зібрані волинянами, після 21 березня, тобто дня закінчення акції, поїдуть на Південь України до Ялти.

Заступник голови Волинського осередку партії «УДАР Віталія Кличка» Ігор Алєксєєв повідомив, що нині зібрали 1060 книжок для читачів різного віку та інтересів.

Є тут букварі для тих, хто тільки почав вчити мову, підручники з політології, хімії, фізики та інших наук, світова та українська класика, публіцистика та збірники фольклору.

«Є бажання зробити українську книгу більш доступною для кримчан», - пояснив Ігор Алєксєєв.

Він каже, що акція викликала неоднозначну реакцію в інтернет-спільноті і результати ініціативи прогнозувати важко.

Втім, «ударівець» переконаний, що для того, аби отримати хоч якісь плоди – необхідно пробувати щось робити.

Алєксєєв зізнається, що планували зібрати близько 3 тисяч книг. Інформацію про акцію поширювали за допомогою соціальних мереж, плакатів. Звісно, частину книг надали і члени партійної організації.

У Ялті зібрані книги розповсюджуватимуть у бібліотеки, школи та університети. Ймовірно, книжки в подальшому розповсюджуватимуть по територію всього Криму.

Книги ще приймають. Їх можна принести за адресою Луцьк, вул. Коперника, 8а, 2-ий поверх, Волинська обласна організація Політичної партії «УДАР Віталія Кличка».

За телефоном +38 (050)43 85 285 можна дізнатися про інші місця збору книг на Волині.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Будет теперь чем холодными зимними вечерами печи растапливать...:)
Відповісти
К каждой украиноязычной книге нужно прилагать русско-украинский словарь, а то не поймут! А книги не в Крым отсылать, а прямо Кличку лично пусть учит государственный язык, а то мекает и бекает!!!
Відповісти
майже все макулатура: книги старі та непопулярні. на тобі небоже, що мені не гоже. прикро(( партія могла б закупити і якихось цікавіших і хоч трохи сучасніших книг, бо ж зрозуміло, що люди несуть лиш те, що їм непотрібне, а нові книги для пересічної людини, зазвичай, надто дорогі, щоб отак просто їх віддати на благочинність. смішна акція.
Відповісти
Кицюню,мушу з Вами не погодитись, серед зібраних книг відсотків 40 абсолютно нові, а решта хоч і не прямо з магазину, зате дуже цікаві і в гарному стані. А Ви, хоч одну принесли?
Відповісти
Останні новини
Волинь зібрала більше тисячі українських книжок для Криму. ФОТО
19 березень, 2013, 16:20