Завтра, 19 березня, у Луцьку перестане їздити весь громадський транспорт

Завтра, 19 березня, у Луцьку перестане їздити весь громадський транспорт
У Луцьку ухвалили рішення про припинення роботи громадського транспорту на період карантину (щонайменше до 3 квітня).

Про це йшлося у середу, 18 березня, під час засідання виконкому Луцькради.

Начальник управління транспорту і зв’язку Володимир Степанов розповів, що у місті неможливо проконтролювати кількість пасажирів у маршрутках і тролейбусах, яку постановою визначили у кількості 10 осіб.

«Для того, щоб не ставити здоров’я пасажирів під загрозу і уникнути скупчення людей, ми забороняємо рух транспорту на території Луцька до закінчення карантину», - повідомив заммера Луцька Григорій Недопад.

Довезення лікарів, медсестер, іншого персоналу лікувальних закладів Луцька на місце роботи забезпечать за рахунок місцевих бюджетів, а організовувати цю роботу буде управління транспорту міської ради.

Довіз працівників стратегічних комунальних підприємств, установ та організацій, які забезпечують щоденну життєдіяльність міста, буде здійснюватися силами відповідних підприємств, установ та організацій та коштом місцевих бюджетів.

Член виконкому Ігор Муковоз наголосив, що потрібно звернути увагу на вартість перевезення у таксі, адже не всі чесно працюють, і, як показав процес введення е-квитка, ціни таки піднімали. Він попросив служби таксі із розумінням поставитися до ситуації та не підвищувати тарифи.

«Ми маємо досвід європейських країн: там, де епідемія ввійшла в жорстку фазу, не працює громадський транспорт. Транспортний засіб – місце тісного контакту людей. Якщо у маршрутку чи тролейбус зайде хвора людина, то контакт забезпечений і людина підхопить коронавірус», - зауважив в.о. мера Григорій Пустовіт. Він додав, що медицина найцивілізованіших країн не справляється з епідемією, а у Луцьку та Волині буде набагато більше проблем.

«Пенсіонер, який інфікований хворобою, буде у складній ситуації. Як уже сьогодні говорять, це – вирок. Якщо 85 % населення буде вдома, то епідемія не буде розповсюджуватися. Учора в місті їздили 2 тисячі студентів. Шановні, лишайтеся вдома, вчіться! За вчора у нас проїхали 20 тисяч пільговиків, це переважно пенсіонери. Шановні, куди ви їдете? Лишайтеся вдома! Небезпека неймовірно висока», - відзначив він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 23
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а МРЕО це стратегічне підприємство?
Відповісти
а що там з кромберг і шуберт? міська рада там в автобусі їздить від50-70 людей???? куди писати??? всіх карантин , а завод працює??
Відповісти
що з кромберг і губки???? де їздить від 50до70людей??? міська рада дай відповідь!!!!
Відповісти
Скажiть будь ласка як добиратися працівникам медустанов та артек продуктових магазинів з Ківерець чи Торчина.Організуйте доїзд та напишіть графік руху.
Відповісти
Тримайте себе в руках. Не заходьте на кромберг і все буде добре. Ви ж там не працюєте?
Відповісти
Оце, бл... виправдання - не може проконтролювати, тому заборонити! А для чого ви так звана влада в місті?! Щоб сказати що ніхєра не можете? Навпаки потрібно вводити додатковий транспорт щоб щільність людей зменшити! Але ж для цього треба щось робити, а заборонити простіше за все! Довб...би!
Відповісти
Весело. А Ігор Муковоз непідкаже де взяти гроші на таксі людям які працють на мінімалку, щоб доїхати до роботи... ( з Струмівки до Луцька) Це мінімум 250 гривень на день.Ні в одному місті такого нема, ще невідійшли від бардака спричиненого установкою валідаторів як вже інше придумали.
Відповісти
вибачте але вво мера і вся його команда дол....би.і в італії і в іспанії громадський транспорт працює.там влада контролює виконання санітарних норм. а в нас ...
Відповісти
Нелюди!!!
Відповісти
подякуйте владі люде нас бережуть від біди мусово ходити до церкви молитися
Відповісти
В цих маршрутках їздять в маска та рукавичках . Ще будуть питання ? Чого ж вам той кромберг мішає , а Модерн не розвозить людей чи що ?
Відповісти
Коментарі неперевершені. Да зробіть їм той транспорт, в європі ж не забороняють, подумаешь там з набагато ліпшою медициною десятки тисяч хворих і сотні померлих. І ми переживемо, полікуємось аспірином, замалюєм в статистиці декілька нулів про померлих і будем жити счасливо далі)
Відповісти
Почитаєш це все і просто .....Рівень освіти-це інтернет,фейсбук і вайбер...(99% брехні).Які у нас шанси-все на Божу волю,бо справа не в вірусі(їх у всесвіті мільярди),а в спроможності індивідумів це подолати,а вони мінімальні,бо немає ні розуміння,ні управління,ні можливостей.Просто дихаємо,щось жуємо і спостерігаємо,а може пронесе...хоча і це не вихід.Будьмо здорові!!!
Відповісти
А водіїв тролейбусів відправляють у відпустку без збереження заробітної плати
Відповісти
А як на роботу їхати? Якщо на таксі вся зарплата на це піде ще й в мінус зайдеш...
Відповісти
Я у захваті. Супер рішення. Кардинально! Я пишаюсь чиновниками нашого міста. Що там сусідній Лвів. Там досі телепні розкошують громадським транспортом. Думаю, що пора вже на тій вулиці у тій будівлі перетворювати кількісні зміни у якісні. Ще декілька таких рішень ...... Вони про досвід інших країн говорять. Розкажіть лучанам, що в інших країнах "заморозили" сплату кредитів та податків для фізичних та юридичних осіб. Ще варто наголосити про соціальні заходи під час епідемії. Дико спостерігати на недолугість цієї влади.
Відповісти
Нас відволікають від дефолту. Завтра баком буде40. Мінську визнали що Росія не агресор, що з Баків стріляють шахтарі. А нащо транспорту дурне рішення
Відповісти
Якщо все сказане чиновниками перевести на звичайну мову то звучить так.... Ми, влада міста, ні на що не здатні, не можемо організувати нормальне функціонування транспорту. Тому тупо його приберем з вулиць аби чогось не трапилось. Підкажу їм ще кращу ідею - можна ще двері в підїздах позаварювати тоді вже точно вірус не добереться
Відповісти
Здивований а як бути з роботою? За що жити. А від голоду страшна смерть і довга.
Відповісти
Палиця так придумав і Пустоцвіт з Поліщуком бігом виконувати в них же своєї думки немає!
Відповісти
Дві інформації 1)"Коли в день громадським транспортом користується 22 тисячі пільговиків, серед яких 18 тисяч – пенсіонери" (volynnews) 2)"За вчора у нас проїхали 20 тисяч пільговиків, це переважно пенсіонери." (volynpost) Фактично дезінформація в умовах карантину. Так як волинські новини не розмістили мій коментар таки виходить що перекрутили. Що до пенсіонерів - ще ні за одної влади в відкритій формі через пресу так не ображали пенсіонерів.
"Шановні, куди ви їдете?" - відповім - "яке твоє собаче діло хто де їздить". Сьогодні пенсіонери, завтра вже працюючі будуть на одному рівні (по зарплаті) з пенсіонерами. Дуже страшно. Це не селфі цілого табору владців з одного квадратного метра щойно покладенної бруківки. Тут Недопади & компаньойони мають спати з відкритими очима щоб встигати адміністративно рагуватиза за ситуацією що змінюється щосекунди. На превеликий жаль буде по іншому.
Відповісти
А як доїжджати на роботу???
Відповісти
Карантин тільки для бидла
Для великого бізнесу карантину немає...заводи працюють, будинки будуються...алкоголь льється

Поки пани роз'їхались по Буковелям відпочивати...бидло пішки ходить по 10 км...
Відповісти