Автоматизація в малому бізнесі: навіщо це потрібно*

Автоматизація в малому бізнесі: навіщо це потрібно*
Серед підприємців і власників малого бізнесу існує думка, що автоматизацію варто впроваджувати тільки на великих виробничих підприємствах, а для управління стоматологічним кабінетом з двома фахівцями досить і щоденника.

Однак на практиці саме малий бізнес найбільш потребує оптимізації робочих процесів з метою економії часу, а також трудових і фінансових ресурсів.
Сучасні автоматизовані платформи як, наприклад, appointer.com.ua, пропонують комплексні рішення для кожного напрямку малого бізнесу в залежності від виду діяльності - від автомийки до нотаріальної контори.

Які питання малого бізнесу допомагає вирішити впровадження автоматизації



Використання новітніх IT-розробок в управлінні дрібними компаніями, орієнтованими на клієнтів, дозволяє ефективно вирішувати багато поточних і періодично виникаючих питань. Основні проблеми, які можна вирішити автоматизацією, такі:

1.Облік і контроль

За допомогою спеціалізованих програм можна контролювати запаси товарів і витратних матеріалів в розрізі менеджерів, торгових точок або найменувань.

Також доступні функції віддаленого контролю за співробітниками і результативністю їх роботи, управління завантаженістю співробітників і рівномірним розподілом обсягів роботи, автоматичний розрахунок зарплати і бонусів в залежності від виконання різних видів робіт і здійснення продажів.

Крім того можливо контролювати доходи і витрати в розрізі окремих статей і співробітників.

2.Збільшення ефективності

Ефективність бізнесу в цілому зростає за рахунок створення бази даних постійних клієнтів, що призводить до більш швидкого та якісного їх обслуговування.

При автоматизованому обліку продажів і послуг наочно видно головні прибуткоутворюючі статті, а також збиткові підвиди діяльності. Така інформація дає підстави для проведення акцій та знижок з метою популяризації менш затребуваних товарів і послуг або ж відмова від них в майбутньому.

3.Мінімізація втрат

Використання в роботі програмних рішень дозволяє мінімізувати перевитрати і помилки в цінах продажу товарів і послуг, запобігати злодійство, розкрадання і роботу персоналу «повз каси».
Автоматизація малого бізнесу також сприяє виявленню неефективних співробітників, а іноді і дає можливість скоротити чисельність персоналу за рахунок оптимізації виробничих процесів.



4.Створення бази статистичних даних і можливість аналізу

Створення і ведення баз даних дає можливість аналізувати закупівлі та реалізацію в динаміці в будь-якому заданому відрізку часу. Обороти, рентабельність бізнесу також можливо відслідковувати по минулих періодів і прогнозувати на майбутні.

Різні програмні комплекси дозволяють також вести податковий облік, нарахування зарплати та обов'язкових відрахувань, облік лікарняних і відпусток персоналу, премій і бонусів, що істотно знижує навантаження на власника або керівника.

Що отримує малий бізнес в результаті автоматизації



У разі застосування автоматизованих систем керівник бізнесу отримує важливі для подальшого зростання позитивні результати і переваги, такі як:

- Підвищення оперативності прийняття рішень.
- Зведення до мінімуму рутинного і ручної праці
- Контролювання баз даних клієнтів, співробітників, товарів, послуг і витратних матеріалів та інших об'ємних даних бізнесу.
- Зменшення впливу «людського фактора».
- Зростання ефективності роботи персоналу.
- Прозорість бізнесу.
- Збільшення швидкості обробки інформації.

Автоматизація - реальний спосіб малому бізнесу збільшити ефективність роботи без істотних витрат. Автоматизовані рішення скорочують виконання персоналом і керівником рутинних занять і звільняють час для роботи над більш складними і трудомісткими завданнями як стратегічне планування і комунікація з клієнтами.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.