Хотів на собі оцінити безпечність, – перший вакцинований від коронавірусу на Волині

Хотів на собі оцінити безпечність, – перший вакцинований від коронавірусу на Волині
Завідувач інфекційного відділення № 2 тимчасового інфекційного стаціонару госпітальної бази для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 КП «Волинська обласна клінічна лікарня» Волинської обласної ради Олег Яковенко розповів, як це – бути першим волинянином, що отримав щеплення від коронавірусу.

Про це йшлося у четвер, 25 лютого, під час брифінгу біля «ковідного» шпиталю у Боголюбах.

Нагадаємо, медик отримав індійську вакцину AstraZeneca (Covishield). Дотримуючись усіх вимог, вакцинацію здійснила мобільна бригада, створена на базі КП «Луцький ЦПМД №1».

За словами Олега Яковенка, після вакцинації у нього немає ніяких небажаних явищ. Усе минуло швидко та безболісно. Він наголосив, що на сьогодні є два методи боротьби з інфекційними хворобами: неспецифічний (карантинні заходи), специфічний (імунопрофілактика).

«Чому я перший? Хотів на собі оцінити ступінь безпеки. Станом на сьогодні мені спокійно дивитися в очі своїм пацієнтам і говорити про те, що вакцина є в першу чергу безпечною. Якщо говорити мовою порівняння, то страшно, коли ти бачиш, як помирають твої пацієнти, ти розумієш, що життя – дорогоцінна річ і треба робити все для того, аби ця ситуація якнайшвидше закінчилася. По-різному можна все побачити та інтерпретувати, але ми як медики намагаємося зробити все можливе і неможливе в контексті лікування коронавірусу та вже станом на сьогодні – вакцинації», - зазначив Яковенко.

Він закликав волинян не боятися вакцинації, попри антивакцинальну кампанію, яка має місце не лише в Україні, а й у світі.

«Сьогодні була зроблена не лише вакцинація мені, а й багатьом медикам у нашому закладі. Цей крок слугує прикладом для інших і доказом безпечності вакцини», - додав медик.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це не вакцина виробництва Oxford/AstraZeneca, а вакцина-аналог, виготовлена в Індії по ліцензії Oxford/AstraZeneca.
В Європі нею не вакцинують.
Ефективність 63%.
Відповісти
Пану Олегу - повага!
Бажаю здоров*я та успіхів!
Відповісти
Не розумію потребу у вакцинації після перенесеної хвороби..... Чи це тонкий натяк на те, що штрикати будуть через кожні кілька місяців???? Але наслідки невідомі, і вакцина малоефективна. Якщо досі не захворів , імунна система працює добре, то навіщо колоти невідомо що, якщо це не гарантує захист від хвороби?
Відповісти
Живим не дамся
Відповісти
Це навіть не AstraZeneca зі соїми 60%, а її репліка не по ліцензії: тобто галімий шмурдяк Covishield. Не дуріть людей ган...они!
Відповісти
Ну як ви зараз почуваєтесь, пане лікарю?) Чи прийняли другу та третю дози експериментальної жижі?)
Відповісти
Останні новини
Хотів на собі оцінити безпечність, – перший вакцинований від коронавірусу на Волині
25 лютий, 2021, 14:02