«Червона» Волинь: як працює Старий ринок у Луцьку в нових умовах

«Червона» Волинь: як працює Старий ринок у Луцьку в нових умовах
Волинська область потрапила до «червоної» зони епіднебезпеки. Тому від 8 листопада на її території діятимуть певні обмеження, які стосуються й ринків.

Інформаційне агентство ВолиньPost з'ясувало, як працює Центральний (Старий) ринок у Луцьку в нових умовах, скільки підприємців закрили свої контейнери та чи пускають відвідувачів без документів.

Нагадаємо, міські ринки працюватимуть із додатковими обмеженнями. Продовольчі ринки працюватимуть так, як і працювали (з дотриманням карантинних вимог).

Натомість речові ринки (непродуктові) мають додаткові обмеження, зокрема:

- підприємці та продавці повинні бути 100 % вакциновані або мати ПЛР-тест, який дійсний 72 години;
- споживачі повинні бути вакциновані або з дійсним ковідним ПЛР-тестом.

Так, зранку 9 листопада на Старому ринку досить людно. Чимало відвідувачів заходять на територію ринку без масок, проте контролери та охорона роблять відвідувачам зауваження та просять одягнути маски.




Йдемо у ряди непродовольчих товарів. Помітно, що чимало контейнерів зачинені. Підходимо до палатки, де жінка торгує шкарпетками та білизною. Переглядаємо товар, цікавимось цінами. Своєю чергою, продавчиня так і не запитала у нас про наявність відповідних документів.



Така ж ситуація була і в інших палатках із канцелярією, одягом, шапками та шарфами. Однак, за словами продавців, директор ринку суворо вимагає, аби усі були або вакциновані двома дозами, або мали негативний результат ПЛР-тесту, або довідку від сімейного лікаря про одужання. Вони зауважують, що поки не мають права вимагати цього від покупців.



В одній з палаток, де продають одяг, продавчиня запитала про наявність відповідних документів. Жінка каже, що може просто продати одяг відвідувачам без вакцинації чи довідки, а от міряти одяг – заборонено.



Завідувач Центрального ринку Андрій Лісовець розповів, що у суботу, 6 листопада, підприємців, які торгують непродовольчими товарами, попередили про те, що на Волині запроваджуть «червону» зону. Через те, що багато велика кількість продавців не має другої дози вакцинації, наразі відкриті лише 15% з усіх контейнерів.



«Продовольча група працює у звичайному режимі. При входах на ринок стоять люди, які перевіряють масковий режим та дотримання усіх санітарних норм. Також є контролери, які весь день ходять по території та проводять перевірки. Всі суб’єкти підприємницької діяльності проінформовані про те, що в разі непопередження та обслуговування покупців без сертифіката, до них застосують штрафні санкції згідно із законодавством. Зазначу, що кожен підприємець несе відповідальність за робоче місце та покупців, яких він обслуговує. Пройшовши по території промислової групи, я бачу дуже мало відкритих контейнерів – приблизно 15%», - прокоментував ситуацію завідувач Старого ринку.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звичайно будуть продавати і невакциннваним. Продавцю треба продати а ща сертифікатами повинні слідкувати поліцаї
Відповісти
Невакцинована від дебільства столична влада поступово з"їжджає з глузду. Може, хоч місцевій вистачить розуму.
Відповісти
"Як розповів директор департаменту економічної політики Луцької міськради Борис Смаль, посилаючись на рішення місцевої комісії ТЕБ НС, всі заклади на території громади розділили на дві групи.

До першої віднесли ті, де для отримання товару чи послуги не треба знімати маску: магазини, ринки, ТРЦ, аптеки тощо. Там достатньо бути у засобі захисту та зберігати дистанцію.

До другої групи віднесли заклади, де для отримання товару чи послуги маску необхідно зняти: це, наприклад, кафе та ресторани, перукарні чи салони краси. Там потрібно показати зелений сертифікат, негативний результат ПЛР-тесту чи довідку про одужання."

Відповісти
Влада позбавила людей права на працю, права на купівлю продуктів і речей, залишилось позбавити права на життя...
Відповісти
Чим менше народу буде, тим легше буде дихатись
Відповісти