Фітинги для краплинного поливу: що це, особливості*

Фітинги для краплинного поливу: що це, особливості*
Щоб отримати хороший та якісний урожай, на будь-якому сільськогосподарському підприємстві докладають максимум зусиль. Рослини можуть нормально розвиватися і рости в нашому кліматі, лише якщо організувати повноцінний полив для них. З цією метою фермери встановлюють продуктивні та ефективні системи. Найкращим варіантом серед наявних вважається крапельний полив.

Обладнання, призначене для такої системи, включає кілька тонких крапельниць, що направляють потоки вологи або рідкі добрива безпосередньо до коріння. При виборі такого способу витрачається менше води. Крапельна технологія не шкодить ґрунту, знижує кількість бур'янів, підвищує показники врожайності.

Особливості фітингів


При облаштуванні краплинного поливу простіше стежити, скільки води витрачається, та контролювати результати. Як уже писалося вище, головними складовими такої системи є спеціальні шланги чи стрічки. Фітинги для краплинного поливу необхідні, щоб конструкція нормально функціонувала та справно виконувала своє призначення. Це комплектуючі труби, що міцно з'єднують з джерелом води, магістраллю або один з одним.

Крани та фітинги для краплинних стрічок є фурнітурою для зрошувальних систем у теплицях, на окремих грядках, у домашніх городах або на великих ділянках. Конструкції збирають за допомогою пластикових комплектуючих. Вони стійкі до впливу вологи, не бояться корозії, не брудняться і витримують перепади тиску.

Які є різновиди


Усі існуючі варіанти розрізняються на вигляд, формі, призначенню, розмірам, способам установки. Аксесуари для крапельних трубок прийнято ділити на великі групи – з'єднувачі і фітинги для стрічок одного діаметра. Перші є стартерами для монтажу на основній трубі в спеціально просвердлену для цього ділянку.

При використанні з'єднувача знадобляться гумові ущільнювачі – вони забезпечать герметичність усієї конструкції. Щоб захистити систему від протікання та розривів, необхідно також встановити підтиск.

Фітинги для стрічки одного діаметра поділяються на трійники або призначені для ремонту деталі. Перші називають ще затискними кранами. Їх монтують у місцях, де з'єднуються ділянки, які розташовуються лише під прямим кутом. Ремонтні комплектуючі монтують для усунення пошкоджень, що утворилися у системі поливу.
Комплектуючі для крапельних стрічок – це:

• заглушки. Запобігають протіканню та втраті зайвої вологи;

• куточки. З їхньою допомогою формуються стики під різними кутами;

• стартконектори. Призначені для перекриття або ізоляції кінцевих частин шланга;

• фіксатори;

• крани, що забезпечують подачу води, що дозволяють контролювати потоки.


Пристрої для організації краплинного поливу універсальні, їх з однаковим успіхом використовують у промисловості та побуті. Незважаючи на доступну вартість, усі фітинги розраховані на тривалу експлуатацію. По ходу всього часу служби комплектуючі не втрачають початкових параметрів, не розвалюються. Вони витримують великі навантаження та напруження, не бояться вологи, інших погодних впливів.

Класичні та ремонтні фітинги справно виконують поставлені перед ними завдання. Ці з'єднувальні пристрої виконані на основі первинного поліетилену. Такі кріплення добре справляються з механічними навантаженнями та ударами, не бояться агресивного хімічного середовища. Крапельна фурнітура повністю безпечна для довкілля та людини.

Деталі для краплинної системи поливу дозволять організувати ефективне та якісне зрошення на будь-якій ділянці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.