Що допоможе заспокоїтися і вбереже у разі вторгнення: пояснення волинських експертів. ВІДЕО

Що допоможе заспокоїтися і вбереже у разі вторгнення: пояснення волинських експертів. ВІДЕО
Тривале очікування вторгнення, яке переживають українці, сприяє наростанню паніки. Люди не стали розмітати з прилавків продукти харчування, але психологічний тиск ззовні відчувають ледь не усі.

На думку психологині Олени Звєрєвої, голови ОСББ мали б стати тими лідерами, навколо кого гуртуються мешканці багатоповерхівок, інформують у сюжеті 12 каналу.

“Візьміть заспокійливі ліки, якщо ви схильні до паніки і до ступору, і зробіть бомбосховища в своєму будинку, бо ніхто вам їх робити не буде. Занесіть туди пару ковдр, щоб можна було вкритися і занести поранених”, – радить Олена Звєрєва.

Наявність такого укриття і заспокоює, і дає надію на захист.

Адвокат Вадим Матвіїв каже: вже давно підготувались до усіх можливих кризових ситуацій і провели інструктаж в родині, що робити на випадок вторгнення.

“В моїй сім’ї дружина і діти знають, що робити на випадок, якщо зникне зв’язок, куди йти і де шукати одне одного”, – каже він.

Психологи кажуть: зважаючи на те, що більшість українців ніяк не можуть вплинути на подальші військові та політичні події, треба сконцентруватись на собі, своїй родині, своєму житті, емоціях і поведінці. А ще – не забувати про можливість пройти навчання з самозахисту та школи надання першої домедичної допомоги.

На думку влади, продавати за безцінь майно, штурмувати магазини і депресувати – це розхитувати ситуацію в країні не на користь українцям.

“Це і є мета ворога: дестабілізувати ситуацію. І піддаючись паніці, ми підігруємо ворогу”, – каже заступник голови ОДА Андрій Ярмольский.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще ваших, місцевих, заспокоєнь не вистачало! Як ви вже людей змучили цими публікаціями!!! Ви ж самі людям спокою не даєте!
Відповісти
Саме так, тривале очікування нехорошого руйнує не менше, ніж те саме нехороше. А тепер глянемо хто нагнітає паніку. Це перш за все стратегічні партнери американці, центральна і місцева влада - ось вони і є головні вороги людей. Спитайте старших людей як вони пережили війну - і живіть собі спокійно. А сучасних теоретиків не слухайте, їх слова не на досвіді грунтуються
Відповісти
ага, виявляється не росіяни вороги а місцева влада та стратегічні партнери.
а росіяни прийдуть і визволять нас від тих ворогів, так???
Відповісти
Якщо комусь не сподобалося "каструлі".
Відповісти
Останні новини
Що допоможе заспокоїтися і вбереже у разі вторгнення: пояснення волинських експертів. ВІДЕО
21 лютий, 2022, 06:26