Малята з Волинського обласного будинку дитини переїхали за кордон

Малята з Волинського обласного будинку дитини переїхали за кордон
Малята з Волинського обласного будинку дитини тимчасово переїхали за кордон у більш комфортні умови.

Про це повідомив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад на своїй сторінці у фейсбуці.

Дітки переїхали в передмістя Вроцлава, у місто Кшедліна мала, в спеціалізований будинок дитини, яким опікуються сестри монахині.
Уряд міста люб'язно запросив працівниць і вихованців до себе.

Зауважують, що таке рішення прийняли, аби полегшити життя малюків, які не мають батьківської опіки, і для яких надмірним випробуванням стала необхідність евакуації до укриття через повітряні тривоги.

Додають також, що працівниці дитячого будинку поїхали разом із малюками, щоб опікуватися ними і надалі. Наших у Польщі зустріли надзвичайно тепло, створили чудові умови для перебування дітей і опікунів, надали безкоштовне проживання і харчування.

"Вкотре приємно вразило приязне ставлення польської громади до українців. Дружба між нашими націями міцніє, а кордони стираються. Діток забезпечили новим одягом, засобами гігієни і всім необхідним.

Наші працівниці, серед яких чотири медсестри і лікар, доклали всіх зусиль для організації переїзду і для створення сприятливих умов нашим малюкам у Польщі", - йдеться у дописі.

До слова, для діток організували подобове чергування медсестер і лікаря. 19 малюків з Волині мають увагу, тепло і турботу, усі здорові й веселі. А після перемоги малята повернуться додому.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І «маля» максимюк втік з сім’єю під прикриттям дітей. Хоч з дітьми ще поїхали лікарки з будинку дитини. Після повернення думаю ним займуться правоохоронні органи.
Відповісти
І не стидно гол. лікарю втікати з України прикриваючись 16 ма дітьми? На Волині залишилися майже усі діти, не втік жоден лікар з лікарень, а ця, зрадлива істота втікла. Позорище.
Відповісти