На окупованих територіях у школах скасовують уроки української мови та державної історії

На окупованих територіях у школах скасовують уроки української мови та державної історії
Російські окупанти продовжують політику геноциду – лінгвоциду. На території Донецької та Луганської областей, щойно окупованих російськими військами, вороги продовжують політику деукраїнізації закладів освіти.

Про це повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь у Фейсбуці.

Вороги повідомляють про відновлення навчального процесу у школах, проте зазначають, що такі дисципліни, як “українська мова”, “українська література” та “історія України” вивчатися не будуть.

Крім того, російські злодії цілеспрямовано продовжують обстріл українських телевізійних веж з метою припинення трансляції наших мовників, захоплюють телецентри для подальшого запуску російського телебачення.

“Оскаженілі російські душогуби, здійснюючи геноцид проти громадян України, намагаються влаштувати дітям ще й мовний лінгвоцид. Ці та інші звірства, обрані путінськими терористами, – прямий шлях до Гааги. Там на них зачекалися!”, – наголошує Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Уповноважений просить міжнародні правозахисні організації рішуче фіксувати й реагувати на всі злочини, що відбуваються в Україні. “Закликаю наших громадян повідомляти про всі факти порушення прав людини для подальших позовів до міжнародного суду ООН”, – наголосив Тарас Кремінь. “Кремлівського карлика-збоченця, який переплюнув і гітлера, і сталіна, – до найвищої міри покарання!”.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На окупованих територіях у школах скасовують уроки української мови та державної історії
16 березень, 2022, 16:57