У Раду подали законопроєкт про повну заборону Московського патріархату в Україні

У Раду подали законопроєкт про повну заборону Московського патріархату в Україні
В Україні планують повністю заборонити діяльність Російської православної церкви. Це сприятиме захисту нацбезпеки, суверенітету та територіальної цілісності України.

Відповідний законопроєкт вже внесли у Верховну Раду. Тепер за нього мають проголосувати народні депутати, повідомляє 24 канал.

«Метою ухвалення законопроєкту є захист нацбезпеки і територіальної цілісності України, запобігання колабораціонізму, припинення розпалювання міжрелігійної ворожнечі та дестабілізації релігійного середовища в Україні», – йдеться у повідомленні.

Що передбачає законопроєкт

Усю церковну власність управління РПЦ в Україні та релігійних організацій, зокрема й Київської митрополії Української православної церкви, впродовж 48 годин з дня ухвалення цього закону мають інвентаризувати та націоналізувати.

Релігійні громади, монастирі й духовні навчальні заклади Московського патріархату можуть змінити свою підлеглість впродовж 14 днів.

Свято-Успенська Києво-Печерська лавра, Свято-Успенська Почаївська лавра та інші архітектурні пам'ятки державного значення, що перебувають у власності або користуванні РПЦ, переходять у власність держави.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Законне рейдерство. Цікаво чим це допоможе об'єднати Український народ. Ще більше ворожнечі буде. Це колабораціонізм чистої води. Всі монастирі і багато церков УПЦ про приймають біженців, допомагають чим можуть. Якраз цей закон і приведе до розпалювання міжрелігійної ворожнечі та дестабілізації релігійного середовища в Україні.
Відповісти
То вже всі релігії обєднайте в одну…..
Відповісти
Давно пора!!!
Відповісти
Дописувач "ДМИТРО" відверто пропагує за агентурну мережу ФСБ-РПЦ в Україні і повинен бути арештований, у випадку неспротиву при затриманні.
Відповісти
Аналогічно повинен бути заарештований дописувач "ОЛЕГ", у випадку неспротиву при затриманні.
Відповісти
Хоч із запізненням, але правильно, то мало бути ще в 2014 році, 8 років вільно працювала фсбешна агентура і зараз всякі колаборанти тіпа дмитра лижуть п'ятки ворогу, його треба примусово відправити в Маріуполь, щоб очі відкрились.
Відповісти
До дмитра - яке це рейдерство?! Це "асвабаждєніє" від фашистів в рясах. А біженців і далі будуть приймати всі ці церкви, тільки робити це будуть щирі віряни і справжні віруючі в Бога, а не кірілку.
Відповісти
Останні новини
У Раду подали законопроєкт про повну заборону Московського патріархату в Україні
30 березень, 2022, 04:16