У Луцькому районі дві парафії перейшли до ПЦУ без священників

У Луцькому районі дві парафії перейшли до ПЦУ без священників
Громади сіл Велика Осниця і Луків Маневицького та Рожищанського деканатів (Луцький району) прийняли в Православну церкву України.

Про це повідомляють у Волинській єпархії ПЦУ.

Як повідомив маневицький декан протоієрей Андрій Закидальський, парафії Святителя Миколая Чудотворця сіл Луків та Незвір Рожищанського благочиння та Святої Трійці сіл Велика Осниця, Мала Осниця і Заріччя Маневицького провели збори, на яких майже одноголосно вирішили вийти з юрисдикцію московського патріархату. На жаль, їхні душпастирі не підтримали волю громад.

Освячення пасок для вірян звершили вже українською церквою.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл задовільнив прохання представників обох парафій. Ближчим часом буде призначено настоятелів цих храмів.

Це вже 9 парафій у нашій єпархії возз’єдналися з ПЦУ після початку повномасштабної війни Росії проти України і 90 після одержання Томосу про визнання автокефалії нашої церкви.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не душпастирі ,а кацапські сектанти і ФСБешні ублюдки .
Відповісти
Правильно! Давно треба було відходити від структурного підрозділу РПЦ-ФСБ в Україні. Страшно, що їх прибічники ходять зазомбовані і кличуть Путіна
Відповісти
Давно пора фсбшніків гнати. Соромно, що є такі українці, які туди ходять і захищають цей московський патріархат. Хай би вже СБУ взялась і за це зміїне кодло, і за їх прихильників, бо це справжні колаборанти.
Відповісти