2 травня на Волині: гортаючи календар

2 травня на Волині: гортаючи календар
Сьогодні святкують день народження голова обласного комітету Товариства Червоного Хреста Валентина Пришко, журналіст Юрій Горбач та журналіст і телеведучий Роман Вербич (на фото).

Їм, а також сьогоднішнім іменинникам – усім, хто носить імена Іван, Георгій, Никифор, – зичимо здоров’я, любові й достатку.

У понеділок, 2 травня 2022 року, церква вшановує пам’ять Івана Старопечерника.

Іван отримав своє прізвисько "Старопечерник" через те, що жив в старих печерах Святої Лаври. Також серед народу його називали Палевритом або Палеолавритом. На жаль про життя цього святого збереглося дуже мало інформації.

Відомо лише, що жив він близько VIII століття і ще в юні роки вирішив відправитися до Єрусалиму, адже його завжди вабило благочестиве християнське життя. Потім оселився він в чоловічому монастирі преподобного Харитона, який більше відомий серед християн як Суккійська лавра. Розташована вона біля Мертвого моря, неподалік Вифлеєму. Обитель вважається найстарішою в Палестині. Також вона носить назву Давня (Стара) лавра. Іван вів тут досить аскетичне життя монаха. Їв лише хліб, пив тільки воду, молився та працював. Завдяки такій благочестивості швидко досягнув він духовних висот. За це його звели у священний сан.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
2 травня на Волині: гортаючи календар
02 травень, 2022, 00:00