У Луцьк прибуло понад 40 тонн гуманітарної допомоги з Норвегії. ФОТО

У Луцьк прибуло понад 40 тонн гуманітарної допомоги з Норвегії. ФОТО
Понад 40 тонн гуманітарної допомоги прибуло сьогодні, 4 травня, до Луцька. Вантаж зібрали в Скандинавії, за ініціативи Посольства України в Норвегії. Мінеральна вода та ситні галети стануть неабиякою підтримкою нашим армійцям, біженцям, людям з деокупованих територій.

Про це повідомляють у пресслужбі Луцькради.

До Луцького центрального пункту допомоги їжу доправили двома вантажівками. Машини уже розвантажили. За словами координатора центру Володимира Захожого, закордонні партнери ні на день не припиняють співпрацю з луцькими волонтерами: допомагають товарами першої необхідності, харчами, медикаментами.

Усього за час роботи центрального пункту допомоги у різні кінці держави було відправлено 400 тонн вантажів.

“Допомога до нас їде з Франції, Румунії, Литви, Польщі, Німеччини. Усі донори хочуть бачити, куди дійшла їхня допомога. Ми за все звітуємо і партнерам це дуже імпонує. Організації, які відправляють вантажі, хочуть, щоб їхня допомога пішла на користь нашим громадянам”, - сказав Володимир Захожий.

Найчастіше гуманітарною допомогою центральний пункт забезпечує бійців територіальної оборони, військовослужбовців Збройних Сил України, тимчасово переселених осіб, які зараз знаходяться в Луцьку.

За словами Володимира Захожого, інколи в роботі виникають складні логістичні питання, коли іноземні партнери чи благодійні фонди не хочуть самостійно привозити гуманітарні вантажі в Україну. Тоді лучанам доводиться шукати шляхи вирішення цих питань і самостійно привозити зібрану за кордоном допомогу. “Луцька міська рада в особі міського голови завжди йдуть назустріч і постійно в контакті з нами: надають кошти, пальне. І завдяки такій співпраці ми привозимо гуманітарні вантажі”, - розповів він.

За допомогою до Луцького центрального пункту допомоги звертаються військовослужбовці та представники органів місцевого самоврядування з інших регіонів України. Найчастіше листи з проханням надходять з Києва, Бучі, Ірпеня, Сум, Житомира, Харкова. Тут їх розглядають та видають потрібну допомогу згідно актів. Потім люди, які її отримують, дякують та роблять фото та відеозвіти.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьк прибуло понад 40 тонн гуманітарної допомоги з Норвегії. ФОТО
04 травень, 2022, 15:45