Місяць «нульового розмитнення»: скільки транспорту в'їхало в Україну через Волинь

Місяць «нульового розмитнення»: скільки транспорту в'їхало в Україну через Волинь
9 квітня 2022 року Волинська митниця розпочала етап практичної реалізації норм Закону України №2142-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану".

Хронологія першості вказує одразу на два перших автомобілі, які у цей день в'їхали на митну територію України із пільгами, що дав їхнім власникам закон, - інформують на сторінці митниці.

Першим на митному посту "Ягодин", відповідно до попередньої декларації для громадян, пропустили для наступного випуску у вільний обіг на митному посту "Луцьк" "Мерседес" 2012 року випуску. Доставка та випуск у вільний обіг цього авто здійснювалась 11 квітня.

Водночас першим випущеним у вільний обіг за новими правилами у зоні діяльності Волинської митниці став "Ніссан" 2000 року випуску, який оформили на митному посту "Ковель". Оскільки це місце доставки працює цілодобово, 9 квітня о 18.09, через півгодини після подання декларації, власник автомобіля отримав митне посвідчення для державної реєстрації авто.

З того часу минув календарний місяць, впродовж якого у зоні діяльності Волинської митниці громадянами уже оформлено у вільний обіг 15240 одиниць транспортних засобів. У розрізі митних постів:

- м/п "Луцьк" - 6681 од.
- м/п "Ковель"- 4068 од.
- м/п "Ягодин" - 3372 од.
- м/п "Володимир Волинський" - 1119 од.

Громадяни-власники цих транспортних засобів отримали від держави пільг на понад 1,7 млрд грн.

Однак, ажіотажний попит спричинив кількасотенні черги на в'їзд до України автомобільного транспорту, в тому числі - гуманітарної допомоги та товарів критичного імпорту.

Відтак, Кабінет міністрів України розпорядженням №354-р, що уже набуває чинності (опубліковане у газеті "Урядовий курєр"), визначив на Волині лише "Устилуг" пунктом пропуску, де можливо здійснити переміщення транспортних засобів, придбаних за межами митної території України громадянами України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.