Ще одна релігійна громада на Волині перейшла до ПЦУ

Ще одна релігійна громада на Волині перейшла до ПЦУ
Парафія Свято-Миколаївського храму УПЦ МП, що в селі Кременець, вирішила приєднатися до Православної церкви України. Таке рішення ухвалили на зборах у неділю, 5 червня.

Про це повідомляє Район.Рожище.

Захід організували на подвір'ї храму після недільної служби.

На зборах зареєструвалося 259 парафіян. 57 висловилися проти переходу до ПЦУ, 202 – за. Протоієрей Василь Дендак не підтримав рішення парафії та залишився вірним московському патріархатові.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У нас у Мельниці батюшка МП староста села. Важко буде перейти до ПЦУ.
Відповісти
Гріх переходу в розкол не окуповується навіть мученицькою смертю. Вони занапастили не лише себе, але і своїх нащадків! Пророцтво про Україну старця ієрея Миколи Трубіна (1950 -1997)
«Одна матушка згадала, як у розмові з нею отець Миколай казав, що в Україні буде автокефалія. У зв'язку з цим батюшка деяким священикам казав, щоб ішли за штат раніше, коли ще можна, бо настане такий час, коли справжніх священиків відлучатимуть від церкви і зніматимуть із них священство. І що тоді такій людині робити? А так можна буде таємно служити. Ще казав, щоби священики йшли під омофор Московського Патріарха.
Все це пов'язано із автокефалією. Він сказав: «Тому що пізніше буде пізно». Отець Миколай тричі сказав мені: «В Україні буде автокефалія, і хоч на 5 хвилин, але по всій Україні буде католицтво. Коли Україна прийме автокефалію, прорве Київську дамбу і плаватимуть по Києву кораблі. І через те, що Україна відступить від віри, вона постраждає більше за всі народи на землі».
(З книги «Життєпис ієрея Миколи Трубіна», видання одинадцяте, с. 80-81) https://www.facebook.com/melnichuk.vladimir/posts/2558368950961093
Відповісти
Розкольники..Буде вам тяжкий гріх..ПЦУ не визнано,вам напевно потрібно слідом за Порохом валити із України
Відповісти
Ви слухаєте якогось старця,а Біблію читати не хочете. Для вас те, що сказала людина більш важливо, ніж Слово Боже.В кожної людини повинні бути особисті відносини з Богом.
Відповісти
Останні новини
Росія обстрілює Харків
05 червень, 2022, 23:07
Ще одна релігійна громада на Волині перейшла до ПЦУ
05 червень, 2022, 22:00