Ефективний маркетинг з PBN.works*

Ефективний маркетинг з PBN.works*
Коли перед вебмайстром ставиться позачергове завдання вивести сайт в ТОП у конкурентній тематиці (гемблінг одна з таких), варто звернути увагу на PBN (Private Blog Network). Ми коротко підсумовували переваги/недоліки та перерахували етапи, з якими доведеться зіштовхнутися під час створення сайтів-сателітів.

Що таке Private Blog Network


PBN — це сітки сайтів, які створюють, щоб отримувати контрольовану та умовно безкоштовну зовнішню масу посилань для просування основного сайту або окремих його сторінок. Такий метод просування ідеально підходить для сайтів гемблінг тематики. Домени для PBN можна придбати на аукціонах або взяти за основу дроплені домени (реєстрацію яких не продовжили або покинули сайт з інших причин).

Private Blog Network — це зручний, але дороговартісний спосіб отримувати посилання на свій ресурс. Метод працює лише в комплексі з іншими інструментами оптимізації. Тобто якщо сайт довго завантажується, а дизайн старомодний, то приватна мережа блогів не допоможе, а якщо і допоможе, то ненадовго.

Private Blog Network: за і проти


Якщо гемблінг сайт, котрий ви просуваєте, не потребує додаткових посилань і знаходиться у верхній частині пошукової видачі, так тримати! Доводиться постійно балансувати та утримуватися у видачі на високій позиціях? В такому випадку без Private Blog Network не обійтись.

Почнемо з недоліків. Потрібно налаштуватися на вагомий об'єм роботи. Для початку знайти домен з історією, перевірити її на предмет частої заміни, а також з'ясувати наскільки вона далека від того, що вам потрібно. Далі необхідно здійснити пошук тематичних сайтів, перевірити посилання ресурсу, а також дізнатися чи не знаходиться він в чорному списку. Після цього, якщо все гаразд, можна займатися створенням та впровадженням дизайну (у всіх сайтів сітки він має бути різним), а також наповнювати контентом. Але однієї статті чи відео недостатньо, потрібно регулярно публікувати нові цікаві матеріали. Для одного сайту сітки на першому етапі потрібно як мінімум 5-10 унікальних текстів. Враховуйте, що таких порталів потрібно створювати щонайменше 10.

Також зверніть увагу на те, що коритувачі із посилань прийдуть не відразу, а після індексації сторінок (процес займає до 3 тижнів).

Вся вищеописана робота не коштує дешево, але у команді фахівців замовляти таку послугу порівняно недорого. До того ж це зручно, адже всі етапи та дії рівномірно розподілені між людьми, а процес поставлено на потік. До того ж, у команді фахівців є такі необхідні інструменти, як платні програми та сервіси для пошуку, аналізу веб-ресурсів.

Зверніть увагу: чим більш конкурентна тематика — тим складніше і дорожче придбати домен.

У команді на стороні замовника також мають бути свої SEO-спеціалісти, які у майбутньому зможуть підтримати сітку. Це потребує різних заходів безпеки і значно складніше, ніж здається на перший погляд. Наприклад, необхідно працювати з кожним сайтом мережі з іншої IP-адреси, не мати на робочому комп'ютері сервісів Google, обирати режим інкогніто та інше. Врахуйте витрати на поступове наповнення сайтів контентом.

Переваги PBN. Коли так багато аргументів проти PBN, невже є сенс у побудові сателітів? Якщо на сайті вже працюють з аутріч, а також купують лінки на біржах, то з грамотно та якісно побудованою сіткою власник ігрового сайту або іншого ресурсу отримає “жирний” потік посилань. Це особливо актуально, для так званих, “перегрітих” ніш.

Private Blog Network — ефективний метод розкрутки сайтів, в яких важливо просуватися за високочастотними запитами. При коректній роботі — це додатковий шанс контролювати профіль свого ресурсу. Ви будете точно знати, що ніхто раптово не видалить посилання і зможете самостійно зберігати якість ресурсу.

Крім того, ви матимете змогу змінювати посилання на релевантні сторінки основного сайту, робити перелінкування всередині кожного порталу сітки, прокачуючи ті чи інші статті з сайту-донора, посилювати вагу лінків на основному ресурсі.

Якщо наповнити кожний сайт системи унікальним контентом, грамотно зробити розмітку, тоді можна не розробляти для кожного з них унікальний дизайн.

Важливо: всі переваги приватної сітки блогів можливі лише за наявності командної роботи та ресурсів, здатних її підтримувати та розвивати. Не можна просто взяти і приховати зв'язок сітки з одним власником. Оптимізаторам доведеться регулярно “дурити” Google.

Види PBN


Існують різні види PBN. Розглянемо основні.

Соціальні мережі. Такі PBN створюються на найпопулярніших платформах блогів, включаючи WordPress, (LiveJournal, Tumblr та інші. Вони ефективні у просуванні низькоконкурентних ніш.

Це відносно швидкий та дешевий спосіб створити сітку, для цього потрібно:

- створити сайт чи блог потрібної тематики на безкоштовному ресурсі;
заповнити профіль правдоподібною інформацією;

- зібрати семантичне ядро;

- завантажити контент та поставити посилання на основний ресурс.

Відновлений PBN. Мова йде про сайти, відновлені з веб-архіву. Це нагадує лотерею, адже є ризик потрапити на ресурс, який не індексується, знаходиться під фільтром пошукових систем.

Використати сайти, які продаються власниками. Це ресурси близькі або подібні до тематики основного порталу. Вони мають позитивну історію і, як мінімум, кілька сторінок вже індексується і мають потрібний трафік. На таких ресурсах містяться зворотні посилання, а значить вага встановлених лінків з них буде більшою.

Підсумовуючи вищесказане, можна зробити висновок, що Private Blog Network — це ефективний спосіб розкрутити сайт. Звісно, роботи достатньо, але у цій справі легких шляхів не існує.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: PBN
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.