Кабмін дозволив українцям оформляти паспорти за кордоном

Кабмін дозволив українцям оформляти паспорти за кордоном
Кабінет міністрів підтримав запуск експериментального проекту з оформлення паспортів за кордоном. Йдеться про паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон громадянам, які перебувають за межами країни.

У постанові Кабміну №678 від 10 червня, яку оприлюднили на Урядовому порталі вказано, що постанова набуде чинності 25 червня.

«Погодитися з пропозицією Міністерства внутрішніх справ, Міністерства закордонних справ та Державної міграційної служби щодо реалізації протягом двох років з дня набрання чинності цією постановою експериментального проекту щодо оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянам України, які перебувають за межами України», – йдеться у документі.

Українські громадяни зможуть оформляти нові та обмінювати старі паспорти через підрозділи Державної міграційної служби за кордоном.

Окрім того, у постанові вказано, що впродовж шести місяців після завершення експериментального проекту МВС має подати уряду звіт про його результати. А у разі потреби подати пропозиції щодо вдосконалення законодавства у відповідних сферах.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.