Різновиди гітар та сфери їх застосування*

Різновиди гітар та сфери їх застосування*
Мабуть, кожна людина певною мірою замислювалася над тим, щоб почати грати на музичному інструменті. Гітара здається найбільш привабливим варіантом. Це досить невеликий інструмент, на якому можна грати з перших занять. Втім, спочатку варто визначитися з типом гітари. Кожна опція впливатиме на звучання та сферу використання виробу.

Класичні гітари

Почати варто з класичної гітари, яка стала основою для подальшого розвитку індустрії. Такий інструмент має кілька суттєвих особливостей. По-перше, це наявність нейлонових струн. Завдяки цьому вдається досягти м'якого звучання. До речі, на таких гітарах зазвичай грають пальцями. Вкрай рідко музиканти вдаються до допомоги медіатора.

Навіщо може використовуватися класична гітара? Оскільки батьківщиною інструменту вважається Іспанія, саме музика цієї країни є основою для професіоналів. Фламенко, боса-нова, різні романси, фолк – все це чудово звучатиме на класичній гітарі. У цьому аспекті інструмент можна назвати універсальним. Навіть рок-хіти на ньому звучать непогано. Втім, для них у магазинах типу https://guitarhouse.com.ua/ є кращі опції.

Акустичні гітари

Улюбленим рішенням багатьох початківців та досвідчених музикантів заслужено стала акустична гітара. Від класичної вона відрізняється не лише конструкцією, а й наявністю металевих струн. Це робить інструмент більш дзвінким та насиченим. Грати на такій гітарі можна і пальцями, і медіатором. Варто відзначити, що вона набагато популярніша за свого попередника.
Акустичні гітари мають власну класифікацію. Наприклад, вони відрізняються видами корпусу. Є такі рішення, як дредноут, джамбо, фолк і так далі. Крім стандартної 6-струнної гітари, любителі музики знайдуть такі варіанти:

- 7-струнний інструмент;
- укулеле;
- гавайська гітара;
- виріб із 12 струнами.

Репертуар акустичної гітари також не схожий на класичну. Вона дає доступ до різноманітного спектру жанрів: від блюзу до поп-музики, від кантрі до фьюжн. Вважається, що грати на такому інструменті складніше, ніж на класиці. Проте результат зазвичай виправдовує очікування. Також існує електроакустична гітара, яка є перехідною ланкою до наступної основної категорії.

Електрогітари

Цей інструмент викликає подив у новачків, адже він, сам по собі, не видає жодних звуків. Справа в тому, що таку гітару потрібно підключати до спеціального підсилювального обладнання. За допомогою особливої ​​технології виробництва корпусу вдається досягти неймовірного та дуже різноманітного звучання. За призначенням такі гітари бувають різних типів: ритм, бас, соло тощо.

Щодо репертуару, інструмент точно сподобається любителям важкої музики. Тут він почувається, як риба у воді. Найчастіше електрогітари використовують для таких жанрів:

- будь-який рок;
- хеві метал;
- блюз;
- фанк;
- соул і таке інше.

Важливо розуміти, що розпочинати навчання на такому інструменті – складне завдання. Зазвичай педагоги рекомендують електрогітару як продовження розвитку в музичній сфері. Освоївши базу, можна буде робити складні рифи, пробувати свої сили в імпровізації та навіть писати власні композиції. Головне – підібрати якісний виріб від надійного виробника.

Отже, є кілька різновидів гітар. Кожна з них має свої важливі особливості. Інструменти відрізняються візуально, за звучанням та за сферою застосування. Щоб вибрати для себе оптимальний варіант,
Єє найкраще спочатку визначитися з жанром та цілями, які перед собою ставить людина. В цьому випадку навчання грі на гітарі стане приємним хобі, а може й професією.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.