Вартість проїзду у маршрутках Луцька підняли до 14 гривень

Вартість проїзду у маршрутках Луцька підняли до 14 гривень
У Луцьку з 8 до 14 гривень підняли вартість проїзду в автобусах, які працюють на міських маршрутах.

Відповідне рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету 15 червня. Вже завтра, 16 червня, воно вступить в силу.

Міська рада називає такий крок вимушеним.

Директор департаменту економічної політики Борис Смаль, аргументуючи таке рішення, зауважив, що у діючому тарифі вартість дизельного палива закладена у розмірі 26 гривень за літр. На початок червня цього року середня вартість дизпалива становить 58 грн/літр.
Разом з тим на окремих АЗС, де є достатня кількість пального, вартість палива становить 64 грн/літр. Таким чином вартість палива зросла щонайменше у 2,23 рази.

Серед інших аргументів – те, що:

- зросла вартість основних запчастин і мастил. Шини зросли у ціні на 25-40 %, моторні мастила на 40-45%, а акумуляторні батареї — 35-40%;

- рівень інфляції на Волині у 2022 році, порівняно із груднем 2021 року, склав 109,7 % (станом на 01.05.2022 року);

- розмір мінімальної заробітної плати у жовтні 2021 року становила 6 тисяч гривень, з грудня 2022 року — 6500 гривень, а у жовтні 2022 року планово зросте до 6700 гривень.

Луцький міський голова Ігор Поліщук наголосив, що піднімати вартість проїзду змушені багато міст України. Разом з тим, щоб дати жителям громади та гостям альтернативу, він дав розпорядження керівництву Луцького підприємства електротранспорту збільшити кількість тролейбусів на міських маршрутах та зробити повний випуск в кількості 42-52 одиниць транспорту, залежно від пасажиропотоку.

Зрештою, 18 членів виконкому проголосували за підняття вартості проїзду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому в тих сучасних автобусах кондиціонери так і непрацюють???
А може ті старі Бгдани та Еталони потрібно здати Порохові в Trade-In та купити сучасні а не ті що розвалюються на ходу???
Відповісти
Колись давним-давно вартість солярки зросла на гривню. Це стало причиною підняття вартості проїзду. Зараз за три місяці війни ціна солярки зросла вдвічі (а без черги - втричі) - і перевізники працюють, ніхто про збитки не говорить. Але яка благодатна причина для підвищення вартості проїзду!
Люди, вам мусять в очі і мруть в душу, а ви терпите. Лохи!
Відповісти
ЧОМУ 14 гривень коштує проїзд в іржавому Богдані і європейському автобусі?
ЧОМУ???
Відповісти
В Івано- Франківську зросла до 10. І перевізникам нормально. В Луцьку бензин кращий чи люди тупіші, а багатії ще багатшими хочуть бути???
Відповісти
Давайте не забувати про абсолютно безтолковий «сітікард», який бере гроші фактично за повітря! Робота їх геть незадовільна і не йде ні в які рамки. Додаток жахливий, валідатори глючать. За що там брати 10% з кожної транзакції??? Тому і ціна за проїзд вища , ніж очікувалось. Перевізникам надходить лише 12.60 з цих 14 грн
Відповісти
Про той Сітікард багато писали і багато тут тринділо про благо...то тіштеся...
Відповісти
А з якого дива сітікард підняв ціни на свої послуги і картки?? Хіба що, пластик у нас подорожчав? Просто ганьба! Під шумок захотіли відхватити собі ще більше грошей, які йдуть на збагачення турків
Відповісти