Скільки українського зерна вкрали російські окупанти

Скільки українського зерна вкрали російські окупанти
За підрахунками урядовців, окупанти вивезли з тимчасово захоплених українських територій щонайменше 400 тисяч тонн зерна.

Про це повідомив в інтерв’ю “Крим.Реалії” перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, пише ТСН.

Від початку повномасштабної війни російські окупанти вивезли з України майже третину зерна, яке зберігалося на захоплених територіях.

Урядовець навів дані елеваторних реєстрів, відповідно до яких, на окупованих територіях зберігали близько півтора мільйона тонн зерна.

“Ми отримали інформацію з тих територій від українців про факт вивезення. Якщо додати всі ці кейси, то близько 400 тисяч тонн. Чітко говорити, що з мільйоном тонн, що залишився, ми зможемо тільки після деокупації”, — сказав він.

Висоцький також оприлюднив дані Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки (KSE Institute), за якими збитки сільського господарства України від повномасштабного вторгнення уже становлять $4,3 мільярда. Таким чином, за його словами, “Росія цілеспрямовано знищує аграрну інфраструктуру”.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.