Всесвітній ІТ-бум – актуальність професії

Всесвітній ІТ-бум – актуальність професії
Надзвичайно швидка зміна технологій у сфері IT вже перестає дивувати суспільство. Цифрові валюти, автопілоти для автомобілів та громадського транспорту, штучний інтелект та системи доповненої реальності – усе це оточує нас зі всіх сторін. Відповідно, усі ці інновації у нашому житті й пояснюють глобальний попит на фахівців у сфері ІТ – технологій. Для того, щоб наша країна змогла зайняти лідерські позиції у розвитку новітніх технологій необхідна достойна освіта, отримати котру можна в онлайн школі robot_dreams.

Попит на фахівців у ІТ - сфері


Щороку ІТ-індустрія в Україні зростає як мінімум на 20%. З плином часу цей показник тільки збільшується. Практично це виглядає як поява більш ніж 20 000 нових робочих місць щорічно. Якщо темпи росту не зміняться (а це навіть теоретично неможливо), то вже в найближчому майбутньому країна може зіштовхнутися з нестачею власних спеціалістів у ІТ – сфері. Тобто, українські проекти, які могли б бути виконані нашими фахівцями можуть перейти до глобальних гравців світового ІТ – ринку. Саме для того щоб такого не трапилося, зараз необхідно отримувати достойну ІТ – освіту молодим спеціалістам з України.

Переваги професії
Професія у ІТ – сфері має багато переваг, першочергово варто відзначити:
• достойну оплату праці – усі без винятку роботодавці згідні платити високу заробітну платню кваліфікованим спеціалістам що досконально розуміються у своїй справі;
• гнучкий графік робочого дня – на відміну від більшості фахівців у інакших сферах, ІТ – спеціалісти не прив’язані до регламентованого графіку робочого дня. Головне у роботі айтішніка – не порушувати терміни дедлайну (тобто вчасно виконувати поставлені завдання);
• належність до інтелектуальної еліти – спеціаліст ІТ – сфери всебічно розвинена людина, котра має доступ до окремих, не зрозумілих для більшості людей сторін професійного життя.
І, звісно, не можна обійти стороною й перспективи працевлаштування за кордоном. Мова не йде лише про те, щоб залишити країну й податися за кордон у пошуках кращого життя. ІТ – сфера сама по собі вимагає постійного обміну досвідом та самовдосконалення. Тому, опанування іноземної стандартизації буде актуальним навіть на початках вашого навчання.

У підсумок можна зазначити, що ІТ – технології це майбутнє. «Розумні» речі впевнено входять у наше повсякденне життя та стають незмінними помічниками. Чого варті лише гаджети, без яких зараз не уявляє свого життя більшість українців. Саме тому настільки потрібні нашій країні висококваліфіковані фахівці у ІТ – галузі, фахівці, які здобули освіту у найкращих лекторів та отримали всебічну якісну освіту у сфері ІТ – технологій.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.