На Волині аграрії зібрали 950 тисяч тонн врожаю

На Волині аграрії зібрали 950 тисяч тонн врожаю
Аграрії області зібрали 193 тисячі гектарів зернових і зернобобових культур. Це становить 73% від загальнообласної посівної площі.

Про це повідомляють у Волинській ОДА.

«В цьому році врожай зернових культур на Волині очікуємо дещо більший, аніж в минулому. Торік ми зібрали орієнтовно 1,4 мільйонів тонн, – зазначив заступник очільника області Олександр Троханенко. – Уже зібрано 950 тисяч тонн врожаю».

Зокрема, пшеницю (озиму і яру) обмолочено на площі 134 тис. га (80% від засіяного), з якої зібрано понад 730 тис. тонн зерна. Також зібрали 115 тисяч тонн ячменю (озимий і ярий) на площі 24 тисяч гектарів (71%). Своєю чергою 45 тис. тонн жита обмолочено на площі 14 тис. га (79%). А 64 тис. тонн вівса зібрали на площі 20 тис. га (52%).

«Окрім того, в області завершено збір озимого ріпаку. Зокрема, було намолочено більше 160-ти тисяч тонн. Наразі Волинь – лідер із його збору», – повідомив Олександр Троханенко.

Слід зазначити, що в області триває модернізація елеваторів, а також будівництво нових споруд для зберігання зерна. Наразі елеваторні потужності в регіоні складають близько 1,2 млн тонн одночасного зберігання. Однак будуються ще два об’єкти загальною потужністю 150 тис. тонн.

«Незважаючи на воєнний стан та труднощі з пальним на початку війни – хліб в області буде. Його вистачить не лише волинянам, а й тим, хто його потребуватиме в Україні», – запевнив заступник голови ОДА.

До слова, площа посіву озимих культур під урожай наступного року очікується на рівні минулого – близько 230 тис. га, з них 50 тис. га – озимий ріпак і 180 тис. га – озимі зернові культури. Окремими господарствами уже розпочато посів ріпаку. Зокрема на сьогодні він засіяний на площі близько 800 га.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.