У Мінекономіки заявили, що програма «Доступна іпотека» запрацює з 2023 року

У Мінекономіки заявили, що програма «Доступна іпотека» запрацює з 2023 року
Програма масового іпотечного кредитування "Доступна іпотека" для всіх, хто потребує поліпшення життєвих умов, запрацює з 2023 року. З жовтня 2022-го програма буде доступна для військовослужбовців.

Про це Суспільному в ефірі загальнонаціонального марафону повідомила перша віцепрем’єр-міністерка України, міністерка економіки Юлія Свириденко.

Програма була оголошена до початку повномасштабної війни. Уряду було доручено розробити відповідний фінансовий механізм, щоб цією програмою могли скористатися, в першу чергу, військовослужбовці, правоохоронці, лікарі, працівники педагогічної сфери, зазначила Свириденко.

"А вже з 2023 року це загальна масова іпотека для всіх, хто потребує поліпшення життєвих умов. Уряд ухвалив відповідне рішення, і вже з жовтня відбудеться старт такої іпотеки", — додала вона.

Програмою можуть скористатись ті, хто не має власного житла, або житло менше за визначені норми 52,5 кв. м на особу плюс 21 кв. м на кожного наступного члена родини, якщо є офіційна робота та офіційний дохід.

"З жовтня на цю програму мають можливість подавати заявки військовослужбовці, правоохоронці, лікарі, працівники педагогічної сфери. А з січня 2023 року — всі інші", — уточнила Свириденко.

"Сказати, скільки людей будуть подаватися на програму, зараз важко. Але ми починаємо старт разом з порталом “Дія” для того, щоб максимально спростити можливість отримання кредиту. Демо-версію зможемо показати наступного місяця. І це дозволить всім охочим скористатися цією програмою", — додала міністерка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Мінекономіки заявили, що програма «Доступна іпотека» запрацює з 2023 року
11 серпень, 2022, 01:07