На Волині відбувся Всеукраїнський чемпіонат з веслування на байдарках і каное

На Волині відбувся Всеукраїнський чемпіонат з веслування на байдарках і каное
На Волині відбувся 36 Всеукраїнський меморіал з веслування на байдарках і каное пам’яті чемпіонки України Галини Зуб.

Про це повідомляють у Волинській обласній раді.

Традиційно змагання відбуваються в Шацьку і присвячені пам’яті чемпіонки України Галини Зуб - неодноразової призерки Спартакіади України, переможниці численних республіканських та міжнародних стартів. Її тричі обирали найкращою спортсменкою Волині. Життя веслувальниці трагічно обірвалося під час тренувальних зборів на Дніпропетровщині. Відтоді у Шацьку змагання з веслування почали проводити у пам’ять про славну землячку.

Доки жила мама Галини Зуб, вона завжди була присутня на змаганнях, зараз за учасників вболівали брат Василь і сестра Люба, яка також майстер спорту і тренер з веслування.

Щоразу на чемпіонат з’їжджаються юні спортсмени з усієї України. Тепер же географія і кількість учасників через війну обмежена. Прибули 126 юнаків і дівчат з Полтави, Львівщини, Івано-Франківщини, Рівного, Луцька, Ковеля і, звичайно, Шацька.

Співорганізатором змагань цьогоріч виступив Волинський осередок Національного олімпійського комітету України.

Учасників чемпіонату привітав очільник Волиньради, голова обласного відділення НОКУ Григорій Недопад: «Ці змагання дали блискучий старт багатьом відомим спортсменам. Шацькі перегони стали першими у спортивній кар'єрі учасниці Олімпійських ігор Повх Марії, учасників Чемпіонатів світу Юрія Вандюка та Андрія Рибачка. Ви маєте на кого рівнятися, вірте у свої сили, перемагайте, підкорюйте водні траси і чемпіонські вершини, славте Волинь і Україну на світовій спортивній арені!», - звернувся він до юних веслувальників.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.