Критерії вибору практичного смартфона, який прослужить багато років*

Критерії вибору практичного смартфона, який прослужить багато років*
Асортимент сучасних смартфонів величезний. Кожен девайс відрізняється своїми особливостями, плюсами та мінусами, але щомісяця з`являються нові моделі – покращені чи унікальні. Розібратися в цьому різноманітті буває непросто, та й постійно міняти телефон може дозволити собі не кожен. Більш раціональний підхід – вибрати практичну модель, яка буде служити багато років. На які саме параметри звертати увагу – розглянемо в матеріалі далі.

Тип мобільного пристрою


Визначається з урахуванням кількох основних критеріїв:

- Захищеність – мова йде про надміцний корпус, який не боїться бруду, вологи та ударів. Потрібно оцінити якість матеріалу, з якого він виготовлений, а також спеціальні фішки від виробника.

- Кількість SIM-карт – найбільш поширені на дві, але є моделі з трьома слотами. Ці апарати зручні для тих, хто використовує для комунікації одразу кілька номерів.

- Розмір смартфона – багато користувачів вважають оптимальним рішення з екраном до 6 дюймів, але для перегляду відео та ігор цього може бути замало.

- Ціна – один з ключових параметрів. У деяких недорогих моделей чудовий функціонал, але пристрої преміум-класу – це флагмани із найсучаснішою начинкою. Такі девайси не можуть коштувати дешево.
Оцінивши смартфони за цими параметрами, можна суттєво звузити коло варіантів для покупки.

Технічні характеристики смартфона


Начинка мобільного пристрою відповідає за його функціональність. При виборі практичного смартфона потрібно врахувати:

• Тип ОС. Всі апарати, які працюють на iOS – це пристрої преміального сегменту з відмінними параметрами. Серед смартфонів, що працюють на Android, можна вибрати як гідні бюджетні апарати, так і стильні флагмани з топовою начинкою.

• Процесор. Щоб вибрати функціональну модель, достатньо відмовитися від покупки найдешевших смартфонів. Більшість апаратів оснащується процесорами, які дозволяють без проблем запускати сучасні програми.
Об`єм оперативної пам`яті. Оптимально – 3-4 ГБ. Більший обсяг потрібен для найвибагливіших ігор.

• Розмір сховища/слот картки пам`яті. Пристрої на 16–32 ГБ підходять для тих, хто не колекціонує фото та відео у смартфоні, не встановлює важких ігор. Оптимальне рішення для більш вибагливих користувачів – апарат з розміром сховища на 32 ГБ та слотом для карти пам`яті.

• Акумулятор. Якщо доступ до розетки протягом дня обмежений, краще орієнтуватись на ємність від 4000 мА·год.

Сукупність зазначених параметрів визначає потужність пристрою. Але ціни смартфонів у Луцьку можуть значно відрізнятися залежно від бренду. Якщо вибрати девайс із сучасними характеристиками та врахувати запропоновані рекомендації, він буде протягом декількох років задовольняти ключові потреби користувача. В такому випадку не буде сенсу змінювати його на більш сучасну модель.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Критерії вибору практичного смартфона, який прослужить багато років*
01 вересень, 2022, 12:54