В Україні суд вперше дозволив конфіскацію майна громадянина РФ

В Україні суд вперше дозволив конфіскацію майна громадянина РФ
Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив позов Мін'юсту до підсанкційного громадянина РФ про конфіскацію його майна на користь України. Це перше подібне рішення в українській судовій практиці.

Про це повідомляє ВАКС.

Така конфіскація передбачена Законом України «Про санкції» має винятковий характер та може застосовуватися лише під час дії воєнного стану до тих осіб, які значною мірою сприяли збройній агресії проти України.

Під час судового розгляду встановлено факт підтримки російським громадянином дій країни-агресора, що загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Суд встановив зв’язок між діяльністю відповідача як кінцевого бенефіціарного власника ряду юридичних осіб, які займаються виготовленням безпілотних літальних апаратів для російської армії та фактом використання таких БПЛА під час російської збройної агресії проти України. Фінансування відповідачем збройної агресії проти України призводить до суттєвих негативних наслідків для держави і суспільства.

Судді ВАКС встановили причинний зв'язок між діями росіянина і порушенням прав та свобод українців, зокрема, суд врахував велику кількість жертв серед мирного населення, знищення об'єктів інфраструктури та загрози атомної катастрофи.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто цей один? Країна повинна знати ім'я ворога.
Відповісти
Якого громадянина?
Яке майно?
Яка вартість майна?
Відповісти
Останні новини
В Україні суд вперше дозволив конфіскацію майна громадянина РФ
01 вересень, 2022, 16:57
В Ощадбанку стався збій
01 вересень, 2022, 16:27