У Луцьку збільшився пасажиропотік у тролейбусах. ФОТО. ВІДЕО

У Луцьку збільшився пасажиропотік у тролейбусах. ФОТО. ВІДЕО
У луцьких тролейбусах на 20 % пасажиропотік зріс пасажиропотік на початку вересня в порівнянні з серпнем за рахунок школярів і студентів.

Про це розповів Суспільному директор Луцького підприємства електротранспорту Анатолій Миронюк.

З його слів, перевірки оплат у транспорті нині проводять 14 контролерів.

"Розмір штрафу за безквитковий проїзд – 20-кратний від вартості проїзду. Якщо вартість проїзду 6 гривень, то це 120 гривень. Якщо у студента вартість проїзду 3 гривні, то він оплачує 60 гривень штраф", – зазначив Анатолій Миронюк.

Оплата проїзду для школярів і студентів у луцьких тролейбусах становить три гривні, в маршрутках школярі платять сім гривень. Студенти вищих навчальних закладів і профтехучилищ оплачують у маршрутці повну вартість проїзду 14 гривень, якщо не мають пільг, – говорить керівник відділу транспорту міськради Віктор Главічка.

Зі слів посадовця, актуалізацію електронних квитків для студентів провели ще в середині серпня.

"Студенти, які продовжують навчання у наших навчальних закладах, ВНЗ, в професійно-технічних училищах, які знаходяться у Луцькій тергромаді, повинні звернутися із студентським квитком у CityCard і його актуалізувати", – каже Віктор Главічка.

Декілька разів у тиждень завозить у художню студію школярку Єву її бабуся Надія Троневич. Жінка говорить: онука користується учнівським електронним квитком.

"Їдемо з Дубнівської і в нас погане сполучення. Її батько возить на машині. Ось ми приїхали за пів години, а можемо запізнитися на пів години. Тут не вгадаєш, дуже погане сполучення. Особливо тролейбус: раз в годину ходить", – каже пенсіонерка.

Студентка Зоряна Лихач їздить на навчання в Луцьк із села Підгайці велосипедом. Розповідає: і гроші економить, і швидше, ніж громадським транспортом, дістається до університету. З її слів, міста дістається за 15-20 хвилин.

"Тролейбус до мене не доходить, я маршрутками користуюся. Якби я їхала на маршрутці, то я б виходила за 40-50 хвилин. Я оплачую 14 гривень, мені дорога сюди: 28 гривень за один день", – зазначила студентка.

Правом пільгового проїзду у міському громадському транспорті також користуються школярі і студенти, які приїхали в Луцьк із тимчасово окупованих територій або місць, де нині тривають бойові дії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку збільшився пасажиропотік у тролейбусах. ФОТО. ВІДЕО
06 вересень, 2022, 15:56