Україна отримає $530 мільйонів: на що підуть кошти

Україна отримає $530 мільйонів: на що підуть кошти
Україна отримає близько $530 млн від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР). Підтримка кредитної установи допоможе нашій державі у безперебійному виконанні своїх соцзобов'язань.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у телеграмі.

Сьогодні, 10 вересня, на засіданні уряду схвалили розпорядження, яке дозволить залучити ці кошти до державного бюджету.

"Така підтримка МБРР допоможе Україні у безперебійному виконанні своїх соціальних зобов’язань. Кошти, зокрема, будуть спрямовані на оплату праці рятувальників, освітян, медиків, а також на пенсійні виплати та соціальну допомогу", – зазначається в заяві.

Раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що фінансова допомога ЄС для України є недостатньою. Він закликав виплатити нашій державі обіцяні у травні 9 млрд євро.

"Допомога Єврокомісії для України однозначно недостатня, закликаю виплатити Україні обіцяні 9 млрд євро, щоб не вплутуватися в гру Кремля", – заявив Моравецький. Про це повідомляє RMF 24. За словами польського прем'єра, план РФ може містити спроби "вморити Україну голодом". Це може бути наступним планом російського диктатора Володимира Путіна.

"Саме тому я закликаю – я говорив про це з Урсулою фон дер Ляйєн у Копенгагені і кількома днями раніше у телефонній розмові – щоб Євросоюз передав Україні 9 млрд євро. Їх слід передати якнайшвидше, тому що ми повинні діяти всупереч намірам Путіна, Кремля і Москви, а не в тій лінії, яку Москва, ймовірно, зараз вигадала собі як чергову лінію наступу на Україну", – додав Моравецький.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Україна отримає $530 мільйонів: на що підуть кошти
10 вересень, 2022, 20:33